athensfashionclub.com

orangegrove

Σχεδιαστής Μόδας/Ενδυματολόγος

Για εγγραφές EARLY BIRDS -20% έκπτωση στα δίδακτρα!

To έτος 2020 η Σχολή θα δεχτεί μόνο 15 σπουδαστές στο τμήμα Σχεδιαστών κατόπιν προσωπικής συνέντευξης.

Οι επιλεγμένοι εισαχθέντες σπουδαστές στο Διετές θα μπορέσουν να φοιτήσουν το 3ο έτος στην Θερμοκοιτίδας Μόδας δωρεάν με παράλληλη δωρεάν συμμετοχή για 1 μήνα στο Online Store & Co Working Space της σχολής.

 


ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

 

Διάρκεια: Διετές με δυνατότητα συνέχισης στο 3ο έτος στην Θερμοκοιτίδα Μόδας The Fashion Gate

Επόμενη έναρξη: Nοέμβριος 2021

Φοίτηση : 20 ώρες/ εβδομάδα

Τμήματα: Πρωϊνά/Απογευματινά

Eπόμενο επίπεδο: Δυνατότητα δωρεάν μετεκπαίδευσης  στο 3ο έτος στην Θερμοκοιτίδα Μόδας ‘The Fashion Gate’

Aπευθύνεται: Αρχάριους και εργαζόμενους ανεξαρτήτου ηλικίας

 

Διαγωνισμός αποκλειστικά για τους σπουδαστές της AthensFashionClub:

Πλήρη χορηγία των υφασμάτων για δημιουργία συλλογής από το εργοστάσιο διεθνούς φήμης στην Ιταλία MANTECO

 


Η Σχολή που συλλέγει Βραβεία  και  Διακρίσεις!

Θέλετε να διεκδικήσετε σπουδές με Βραβεία και διακρίσεις?

Διαβάστε εδώ για τους απόφοιτους της Σχολής AthensFashionClub  και τις συνεχείς επιτυχίες τους!


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ο Σχεδιαστής Μόδας είναι ταυτόχρονα δημιουργός, καλλιτέχνης και πάνω από όλα επιχειρηματίας.Είναι ο άνθρωπος που θα ερευνήσει το αντικείμενό του, τη μούσα του, το πάθος του, θα εμπνευστεί την ιδέα, την μορφή, το σχέδιο και τελικά είτε θα δημιουργήσει ένα ‘piece of art’ είτε ένα ολοκληρωμένο concept, portfolio, collection.

Όλη όμως η δεξιοτεχνία και το ταλέντο του θα πρέπει να πλαισιώνονται από οργανωμένη σκέψη, πλάνο δράσης, τοποθέτηση της ετικέτας του στην αγορά, δηλαδή με μία λέξη επιχειρηματικότητα!

Το Διετές πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από 29 διαφορετικές θεματικές ενότητες  και διακρίνεται σε 4 επίπεδα τα οποία ονομάζονται Stages. Κάθε Stage αποτελείται από θεματικές ενότητες τις οποίες καλείται ο σπουδαστής να ολοκληρώσει με επιτυχία στις εξετάσεις.

Όλοι οι σπουδαστές δίνουν εξετάσεις στο τέλος του κάθε μαθήματος με απαιτούμενο ποσοστό επιτυχίας για το επόμενο επίπεδο το 70%. Απαραίτητη είναι επίσης η παρακολούθηση στο 85% των προγραμματισμένων ωρών διδασκαλίας.

ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

O απόφοιτος του προγράμματος  είναι ένα ολοκληρωμένος επαγγελματίας για την συναρπαστική  και λαμπερή βιομηχανία της μόδας. Οι προκλήσεις και ο ανταγωνισμός  στη μόδα τρέχουν γρήγορα αλλά ο απόφοιτος της AthensFashionClub έχει την πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και τον τρόπο να τις επιλύει άμεσα και δημιουργικά!

Μέσα στο πρόγραμμα αναπτύσσει όλες τις δεξιότητες σχετικές με την δημιουργία συλλογών, την καινοτομία στο σχέδιο, το styling και το πατρόν, την αριστεία στην ραφή των ενδυμάτων και το πιο σημαντικό, την ικανότητα να προωθεί τις συλλογές του ως επιχειρηματίας  διεθνούς βεληνεκούς. Η δημιουργικότητα του καλλιεργείται μέσα από τα συνεχή projects  καθώς και την συμμετοχή του στις ετήσιες επιδείξεις της σχολής είτε ως new designer είτε ως backstage staff. Mε την αποφοίτησή του έχει όλες τις γνώσεις για να πραγματοποιεί έρευνα αγοράς για τα καλύτερα υλικά που θα χρησιμοποιήσει στις συλλογές του, μπορεί να εφαρμόζει την πρόγνωση μόδας για να κάνει τις συλλογές του πιο εμπορικές και συμμετέχει σε πανελλαδικούς και διεθνείς διαγωνισμούς διεκδικώντας την διάκριση.

Oι σπουδαστές της AthensFashionClub έχουν βασικό χαρακτηριστικό το πάθος και τον ενθουσιασμό για την δημιουργία μόδας, που τους οδηγεί στην συνεχή αναζήτηση ιδεών και νέων concepts, τα οποία τους διαφοροποιούν από τον μέσο όρο στην αγορά εργασίας.

Με άλλα λόγια, ο σπουδαστής της AthensFashionClub αποφοιτεί ως ένας σύγχρονος επαγγελματίας που ο κάθε εργοδότης θα τον θεωρούσε ισχυρή προστιθέμενη αξία για την επιχείρησή του.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ AFC

Το AthensFashionClub συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας βασίζοντας όλο το πρόγραμμα σπουδών σε βασικούς πυλώνες και απαιτήσεις της εποχής και της αγοράς :

 • Portfolio ανταγωνιστικά για την διεθνή αγορά

H σχολή AthensFashionClub δίνοντας ειδική βαρύτητα στην δημιουργία εμπνευσμένων συλλογών και δημιουργία Portfolios, εκπαιδεύει καθόλη την διάρκεια των 2 ετών στην δημιουργία γυναικείων, ανδρικών, παιδικών portfolio, τα οποία στην συνέχεια επεξεργάζονται ηλεκτρονικά και προβάλονται σε διεθνείς πλατφόρμες στο εξωτερικό. Δείτε εδώ τα Portfolio που κατέθεσαν οι σπουδαστές μας στον διεθνή διαγωνισμό Mare di Moda 2020.  

 • Οnline Store & Co-Working Space ‘The Sustainable Floor’ 

Η δημιουργία του 1ου υβριδικού Online Store & Co-Working Space αποτελεί ένα ‘άλμα’ για  την εποχή αλλά και τον χώρο της ελληνικής μόδας. Εχει δύο βασικές λειτουργίες:  Κατάστημα με φυσικό χώρο ή E-shop (Online Store and Pop Up Store ) και συνεργατικός χώρος (Co Working Space). H δομή αυτή δίνει ολοκληρωμένη υποστήριξη στους νέους δημιουργούς, να ξεκινήσουν με πλήρη υποστήριξη και χαμηλά λειτουργικά κόστη την λειτουργία του brand τους και την πώληση των προϊόντων τους. Οι απόφοιτοι της σχολής AthensFashionClub έχουν ένα μήνα δωρεάν πρόσβαση και συμμετοχή στο ‘The Susτainable Floor’. 

 • Επιχειρηματικότητα- Δωρεάν μετεκπαίδευση στην Θερμοκοιτίδα Μόδας  ‘The Fashion Gate’ !

Ολοι οι απόφοιτοι του Διετούς Σχεδιαστών Μόδας, μπορούν να ενταχτούν στην Θερμοκοιτίδα Μόδας  ‘The Fashion Gate’ με δωρεάν φοίτηση, να δημιουργήσουν σε ένα χρόνο συλλογές με διεθνείς προδιαγραφές και να τις προωθήσουν άμεσα σε Εμπορική Εκθεση στο εξωτερικό. Οι απόφοιτοι του The Fashion Gate, τον Αύγουστο 2017  και 2018 συμμετείχαν στην εμπορική έκθεση Styl Kabo στο Brno της Τσεχίας και προώθησαν τις συλλογές τους σε καταστήματα και διεθνές Showroom στην Πράγα. Το 2019 παρουσίασαν τις συλλογές τους στην Διεθνή έκθεση Modtissimo στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

 • Συμμετοχή στην Διεθνή έκθεση Premiere Vision στο Παρίσι

Η σχολή AthensFashionClub επιθυμώντας να δώσει μεγαλύτερη αξία στην εκπαίδευση των σπουδαστών της και να τους φέρει σε πραγματική επαφή με την Διεθνή αγορά, παρέχει στους σπουδαστές του τμήματος Σχεδιαστών την δυνατότητα Εκπαιδευτικής επίσκεψης 3 ημερών στην Διεθνή έκθεση Premiere Vision – Paris! Η είσοδος στην έκθεση αποτελεί δωρεάν παροχήστους σπουδαστές από την σχολή.

 • Υποτροφίες

Η σχολή παρέχει ετησίως 2 Υποτροφίες στους καλύτερους απόφοιτους του Διετούς τμήματος Σχεδιαστών Μόδας και Foundation.Η Υποτροφία είναι η  συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Fashion Marketing, Branding & Business, διάρκειας ενός έτους, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος μετεκπαίδευσης και  Επιχειρηματικής Ανάπτυξης  στην 1η Θερμοκοιτίδα Νέων Σχεδιαστών Μόδας “The Fashion  Gate’ .

 • Διαγωνισμοί Σχεδίου Μόδας

Από τον Σεπτέμβριο 2020 ξεκίνησε η συνεργασία της σχολής AthensFashionClub με το εργοστάσιο διεθνούς φήμης MANTECO στην Ιταλία με σκοπό την ανάδειξη 5 ημιφιναλίστ και ενός νικητή που θα λάβει πλήρη χορηγία όλων των υφασμάτων για την δημιουργία μίας συλλογής με διεθνείς προδιαγραφές και προβολής της στο εξωτερικό.

Oι σπουδαστές μας φέτος έλαβαν το 1ο και 30 Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδιασμού Γούνας,  το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Best New Designer AXDW και  συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Sangue Novo στην Πορτογαλία που τους έδωσε το εισητήριο να εκθέσουν τις δημιουργίες τους στην Διεθνή έκθεση Moditissimo τον Οκτώβριο 2019 στην Πορτογαλία.

 • Συμμετοχή στην ΑΧDW

Η προβολή του ταλέντου των σπουδαστών μας, αποτελεί προτεραιότητα για την σχολή AthensFashionClub ! Η σχολή AthensFashionClub  και οι σπουδαστές της συμμετέχουν ετησίως στην εβδομάδα μόδας AXDW.

 • Συνέχιση σπουδών σε Βρετανικά Πανεπιστήμια  με το Higher Diploma!

ΤοHigher Diploma που παρέχεται από την Σχολή AthensFashionClub και  σε συνεργασία με τον Βρετανικό φορέα Πιστοποίησης Innovate Awarding αποτελεί αναγνώριση των σπουδών στην Μόδα με σκοπό την συνέχεια στο 2ο ή 3ο έτος σπουδών για Β.Α.  ή Μ.Α. σε Βρετανικά Πανεπιστήμια.Παράλληλα, οι κάτοχοι του Higher Diploma μπορούν να εργαστούν στην Μεγάλη Βρετανία με αναγνωρισμένες τις σπουδές τους από την σχολή AthensFashionClub.

 • Καινοτομία με Φορέσιμη Τεχνολογία και Sustainability

Η Σχολή Μόδας AthensFashionClub είναι η μοναδική Πανελλαδικά που εκπαιδεύει τους   σπουδαστές στα πιο hot trends παγκοσμίως, τα οποία είναι η  Φορέσιμη Τεχνολογία και η Βιωσιμότητα στην Μόδα. Με διακρίσεις και σημαντικές δράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, η σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια της σχολής κα Βυτινίδου Μαρία, καθοδηγεί τους σπουδαστές στην δημιουργία εμπορικών συλλογών με σύγχρονο design ανταγωνιστικές για τις αγορές του εξωτερικού.

 • Special Projects , Media & TV

Το ταλέντο των σπουδαστών μας, προβάλεται πάντα στα Social Media καθώς και σε εκπομπές στην τηλεόραση όπως : Κάθε μέρα Ελλάδα (ΕΡΤ ), Σαβ/κο με τον Νίκο Μάνεσση (ΑLPHA ) καθώς και με ειδικές συνεντεύξεις στο κανάλι της σχολής στο you tube.

Παράλληλα, οι σπουδαστές εξασκούνται όσο φοιτούν ακόμα στην σχολή με ποικίλα projects. Για αυτόν τον λόγο δίνονται πολλές ευκαιρίες κατά την διάρκεια των σπουδών για συμμετοχή σε εκδηλώσεις μόδας που προωθούν τις συνεργασίες και την άσκηση.Οι  σπουδαστές μας έχουν ήδη συμμετάσχει στο Athens Science Festival, στο Chocolate Festival, Εco Fashion Show.

 

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Σχεδιαστής Μόδας μπορεί να εργαστεί :

 • Ο απόφοιτος του τμήματος σχεδιαστών του AthensFashionClub έχει πλήρως τα προσόντα να δημιουργήσει δικό του Ατελιέ και να σχεδιάσει δικές του κολεξιόν είτε για catwalk είτε για μεταπώληση σε αλυσίδες καταστημάτων.
 • Mπορεί να εργαστεί σε μεγάλες εταιρίες μόδας σχεδιάζοντας  θεματικές συλλογές στο τμήμα Σχεδιαστών.
 • Οι πιο ταλαντούχοι στο σχέδιο μόδας επιλέγουν την κατεύθυνση του Fashion Illustrator  ή του Textile Designer
 • Oσοι αγαπούν το ύφασμα, το χρώμα, τους συνδυασμούς και τα μοτίβα μπορούν να ασχοληθούν με το Fabric Styling και να δημιουργούν υλικό για την Πρόγνωση Μόδας και τις διεθνείς τάσεις.
 • Εναλλακτικά μπορεί να εργαστεί ως σχεδιαστής/μοντελίστ σε βιοτεχνία ενδυμάτων αξιοποιώντας ταυτόχρονα και την γνώση του Πατρόν.
 • Ο χώρος του θεάματος, των περιοδικών και της τηλεόρασης προσφέρει πολλές θέσεις εργασίες σε ταλαντούχους ενδυματολόγους/σχεδιαστές.
 • Διαθέτει το concept του επιχειρηματία και την υπογραφή ενός ταλαντούχου σχεδιαστή.

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ

Με την αποφοίτησή τους οι σπουδαστές μπορούν είτε να συνεχίσουν Επιχειρηματική Ανάπτυξη δωρεάν στο 3 ο έτος στην Θερμοκοιτίδα Μόδας  Τhe Fashion Gate είτε να αναζητήσουν εργασία σε εταιρίες ενδυμάτων καθώς και να ξεκινήσουν το δικό τους fashion brand.

Περιεχόμενο Σπουδών :

ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

1rst  STAGE

1 .ΚΟΠΤΙΚΗ /ΡΑΠΤΙΚΗ I

2 .ΠΑΤΡΟΝ I

3 .FΑSHION DRAWING I

4 .FASHION DESIGNER PORTFOLIO I

5.CONCEPT RESEARCH & DESIGN DEVELOPMENT

6 .FASHION HISTORY

7 .PERSONAL STYLING

8 .SCIENCE OF FABRICS

9.FABRIC STYLING

2nd  STAGE

10 .ΚΟΠΤΙΚΗ/ΡΑΠΤΙΚΗ II

11 .ΠΑΤΡΟΝ II

12 .FASHION DRAWING II

13.FASHION COMMUNICATION

14.SOCIAL MEDIA

15.VISUAL MERCHANDISING

16 .FASHION SHOW LAB

17 .FASHION HISTORY II / THEATRICAL COSTUME

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

3rd  STAGE

18 .ΚΟΠΤΙΚΗ /ΡΑΠΤΙΚΗ III

19 .ΠΑΤΡΟΝ III

20 . TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

21.TRENDS FORECASTING / GLOBAL EVENTS

22.INTERNATIONAL COMPETITIONS

23 .PORTFOLIO MENSWEAR/CHILDRENSWEAR

24 .FASHION DRAWING  III / ILLUSTRATION TECHNIQUES

25 .ΜΟULAGE LAB I

4th  STAGE

26 .FASHION DRAWING  IV

27 .FINAL PORTFOLIO

28 .ΡΑΠΤΙΚΗ IV

29 .ΠΑΤΡΟΝ  IV

30 .MOULAGE II

31 .PRINTING LAB

32.SUSTAINABLE FASHION PRINCIPLES

Διαβάστε το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΜΟΔΑΣ

 

 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

fashion gate video photo

 • Βυτινίδου Μαρία Fashion Designer/CEO AthensFashionClub

H ιδιοκτήτρια της σχολής AthensFashionClub, Founder της 1ης Κυψέλης Νέων Σχεδιαστών Μόδας The Fashion Gate και διακεκριμένη σχεδιάστρια μόδας Bυτινίδου Μαρία, από τη διεθνή έκθεση Première Vision – Paris και το Eindhoven της Ολλανδίας, διδάσκει Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη εμπορικής κολεξιόν με σκοπό να επιταχύνει επιχειρηματικά και να καθοδηγήσει με επιτυχία τον κάθε συμμετέχοντα στην ανάπτυξη του δικού του brand.

Επίσης αναλύει όλη την διαδικασία και την αξία της πρόγνωσης Μόδας για τον νέο Σχεδιαστή σε συνάρτηση με τις διεθνείς τάσεις μόδας και εκθέσεις στο εξωτερικό.

Η Σχεδιάστρια είναι International Instuctor  στο αντικείμενο Fashion Business στην διεθνή έκθεση Modtissimo στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!
ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ : 210 3300008, 6940266063

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Τηλέφωνο (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

Όταν επισκέπτεστε κάποιον ιστότοπο, μπορεί να αποθηκεύσει ή να ανακτήσει πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κυρίως με τη μορφή cookie. Ελέγξτε τις προσωπικές σας υπηρεσίες cookie εδώ.

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί στα συστήματά μας.

Για τη χρήση αυτού του ιστότοπου χρησιμοποιούμε τα παρακάτω cookies που απαιτούνται από τεχνική άποψη
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες