athensfashionclub.com

orangegrove

Fashion Brands ‘Maria Vytinidou Luxury Design’ & ‘Mad Flax Sustainable Apparel’

Οι ιδρυτές της Σχολής AthensFashionClub

Οι ιδρυτές της Σχολής AthensFashionClub, Βυτινίδου Μαρία και Ευάγγγελος Δημητρακόπουλος, παράλληλα με την τεχνογνωσία τους στην Εκπαίδευση και στην ανάπτυξη Νέων Επιχειρηματιών Μόδας μέσω της Θερμοκοιτίδας Μόδας The Fashion Gate, δραστηριοποιούνται και στην παραγωγή ενδυμάτων με δύο διαφορετικά Fashion Brands.

  • Maria Vytinidou Luxury Design

  • Mad Flax Sustainable Apparel


Χημικός B.Sc., MBA, Σχεδιάστρια μόδας, Eπιχειρηματίας

Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Μόδας AthensFashionClub ΟΕ

Η διακεκριμένη από τη VOGUE ITALIA Μαρία Βυτινίδου, Χημικός από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και απόφοιτος του Central St Martin’s College of Arts & Design και London College of Fashion, είναι ιδρύτρια του Ομίλου Επιχειρήσεων Μόδας που περιλαμβάνει τη Σχολή Μόδας AthensFashionClub, τη 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας στην Ελλάδα ‘The Fashion Gate’ και τα fashion brands  “MV” και “Mad Flax”.  Η Διεθνής Εκθεση Premiere Vision στο Παρίσι την ανέδειξε ως την πιο καινοτόμα Σχεδιάστρια Μόδας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ο παγκόσμιος accelarator Startupbootcamp High Tech XL στο Eindhoven της Ολλανδίας  καθιέρωσε την εταιρία της ως μία από τις καλύτερες 20 εταιρίες υψηλής τεχνολογίας μόδας στον κόσμο για τα ενδύματα Wearable Technology που δημιουργεί.

ΣΠΟΥΔΕΣ

 H Μαρία Βυτινίδου παρουσιάζει μία πολύχρονη, πολυσχιδή και δραστήρια ενασχόληση με τα κοινά, τις επιχειρήσεις και την εκπαίδευση. Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Η καταγωγή του πατέρα της είναι από τα Χανιά. Το 2000 άφησε τον τόπο καταγωγής της για να αναζητήσει διεθνή καριέρα και να ανοίξει νέους δρόμους στις επόμενες γενεές επιχειρηματιών μόδας.

Σπούδασε Χημικός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, αποφοίτησε με άριστα από το Ωδείο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο στις σχολές παγκοσμίου φήμης, Central St Martin’s College of Arts & Design και London College of Fashion. Στη συνέχεια ενίσχυσε τις σπουδές της με την ολοκλήρωση MBA από το Cardiff Metropolitan University.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Εργάστηκε επί 20ετία ως στέλεχος Μarketing & Sales στις πολυεθνικές εταιρίες Hoffmann-La Roche Pharmaceuticals, J&J & Janssen-Cilag, τελικά όμως το όραμά της για μία πιο δημιουργική καριέρα, έχοντας λάβει σημαντικές επιρροές από το Λονδίνο, την έκανε να αποχωρήσει από τον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας και να δημιουργήσει μία νέα καριέρα στον χώρο της Μόδας.

Το 2012, δημιούργησε τη πρωτοπόρο σχολή μόδας AthensFashionClub- K.E.ΔΙ.ΒΙ.Μ., θέτοντας ως πυλώνες την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Μόδα. Η Σχολή ξεχώρισε αμέσως στην Ελληνική αγορά, φέρνοντας έτσι την εξέλιξη της εκπαίδευσης με μία καινοτόμα δομή για την Ελλάδα, τη 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας στην Ελλάδα << The Fashion Gate>>. Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν και δύο νέα fashion brands με τη σχεδιαστική της ματιά, το <<Maria Vytinidou Eco Luxury Brand>> και το <<Mad Flax>> με επίκεντρο τη Βιώσιμη Μόδας.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Tο 2013, ένα χρόνο μετά την έναρξη της επιχείρησής της, έλαβε διεθνή διάκριση στο Eindhoven της Ολλανδίας από τον παγκόσμιο accelarator Startupbootcamp High Tech XL καθιερώνοντας την εταιρία της ως μία από τις καλύτερες 20 εταιρίες υψηλής τεχνολογίας μόδας στον κόσμο, για τα ενδύματα Wearable Technology που δημιουργεί χρησιμοποιώντας εύκαμπτα φωτοβολταϊκά για την παροχή ενέργειας και την φόρτιση ενός κινητού ή tablet με τη βοήθεια του ηλίου.

Το 2015, η διεθνής Έκθεση Premiere Vision στο Παρίσι την ανέδειξε ως την πιο καινοτόμα Σχεδιάστρια Μόδας στην Ελλάδα για τη συλλογή ενδυμάτων Φορέσιμης Τεχνολογίας και η Vogue Italia έκανε αναφορά στην καινοτομία της το 2016.

Έχει επιλεγεί ως Ambassador στην Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Χρηματοδότησης WORTH που ενισχύει οικονομικά τα Fashion Startups, το 2017 ήταν διοργανωτής του 1ου Startup Weekend Fashion Athens σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Accelerator Techstars από την Αμερική και διετέλεσε 3 χρονιές μέλος της κριτικής επιτροπής της Εβδομάδας Μόδας Athens Fashion Week για τον διαγωνισμό Best Young Designer Awards.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 και 2019  ήταν η μοναδική προσκεκλημένη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην 83η και 84η ΔΕΘ στο περίπτερο DIGITAL GREECE για τη δημιουργία καινοτόμων ενδυμάτων φορέσιμης τεχνολογίας και για την ίδρυση της Θερμοκοιτίδας << The Fashion Gate>>.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ (CSR ) ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ

H έντονη επαγγελματική της δράση, δεν της απέσπασε την προσοχή από την ηθική της υποχρέωση απένταντι στην κοινωνία και στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι κακοποιημένες γυναίκες και οι γυναίκες προς επανένταξη μετά την αποφυλάκιση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κοινωνική της ευαισθησία την οδήγησε το 2015 στην ανάπτυξη συνεργασίας με τη <<Κιβωτό του Κόσμου>> παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση σε ενήλικες γυναίκες υπό την προστασία του Ιδρύματος.

Τον Μάρτιο του 2023 ξεκίνησε το καινοτόμο πρόγραμμα επιχειρηματικής εκπαίδευσης << Επιχειρηματικότητα πίσω από τα σίδερα>> σε υπόδικες γυναίκες των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την ομαλή επανένταξη τους στην κοινωνία μέσα από νόμιμες πρακτικές και υγιή επιχειρηματικότητα.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΟΦΥΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον χώρο της μόδας, δημιούργησε τον Μάιο του 2016 τη 1η Θερμοκοιτίδα Νέων Σχεδιαστών Μόδας <<The Fashion Gate>> με σκοπό την Επιχειρηματική Επιτάχυνση νέων ταλαντούχων Ελλήνων σχεδιαστών και την προώθηση των Συλλογών τους σε Διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό, γεγονός που στέφτηκε με επιτυχία τον Αύγουστο 2017 και 2018 με την Εμπορική αποστολή 13 Fashion Brands στην Διεθνή Εκθεση Styl Kabo στην Τσεχία.

Η λειτουργία της Θερμοκοιτίδας Μόδας ενδυναμώθηκε από το 2018 με τη συνεργασία της με τη Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Αθήνα και τoν AICEP– Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων της Πορτογαλίας, υποστηρίζοντας τη συμμετοχή των σπουδαστών της Σχολής AthensFashionClub στη διεθνή έκθεση Μodtissimo στο Πόρτο της Πορτογαλίας και στην Εβδομάδα Μόδας Αthens Fashion Week.

Παράλληλα, το 2020-2022, συνεργάστηκε με την Ολλανδική Πρεσβεία δημιουργώντας και διευθύνοντας το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης << Co-Incubation>> του Orange Grove με αντικείμενο την επιχειρηματική ανάπτυξη νέων επιχειρηματιών στη Βιώσιμη Μόδα.

Aπό τον Απρίλιο του 2023, η Μαρία Βυτινίδου έχει αναλάβει τη γενική διεύθυνση του 1oυ  Πορτογαλικού Fashion Incubator/Accelerator στην Ελλάδα <<Grow Sustainable in Portugal>> σε συνεργασία με τη Πορτογαλική Πρεσβεία στην Αθήνα και τον Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων της Πορτογαλίας ΑICEP. Στόχος του Πορτογαλικού Fashion Incubator είναι η ανάπτυξη διεθνικών εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας στον τομέα της Κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης, η καθιέρωσή του ως ένας διεθνής κόμβος καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και Βιώσιμων πρακτικών με θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων και η προώθηση ΕλλήνωνΣχεδιαστών στις διεθνείς αγορές.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η δράση της Mαρίας Βυτινίδου στη Βιώσιμη Μόδα είτε ως εκπαιδεύτρια είτε ως Σχεδιάστρια είναι γνωστή και έχει κληθεί από πολλούς οργανισμούς να συνεισφέρει στην διάδοση της φιλοσοφίας της Κυκλικής Οικονομίας και της Βιώσιμης μόδας.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Μέσα στο βάθος των 12 ετών λειτουργίας της επιχείρησής της, έχει δημιουργήσει σημαντικές συνεργασίες με Πρεσβείες στην Αθήνα όπως η Πορτογαλική, η Ολλανδική και Αμερικάνικη ενώ παράλληλα έχει πολλά συνεργαζόμενα εργοστάσια ως χορηγούς για τη χρήση υφασμάτων όπως την Μanteco-Italy, Linton-UK, Athos Pallas-Greece, Ifansi-Greece.

ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετρά στο βιογραφικό της δεκάδες ομιλίες σε συνέδρια Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Μόδας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι Ιnternational Trainer στη διεθνή έκθεση Modtissimo στην Πορτογαλία, στην EtnoModa στη Ρωσσία, στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα S4Fashion και στην παγκόσμια πλατφόρμα ΝΕΧΤ ΜΒΑ.

Παράλληλα κλήθηκε ως ομιλήτρια στο Οslo Innovation Week, στo Varna- Βulgaria Project, στη Beyond 2023, στη DEFEA 2023, στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο ESG Universe Forum, στο Digital Fashion Forum, στο Αthens Science Festival, στο Innovathens, στο Fashioning the Law, στο 4Casting, στο Bossible και στο Startup Weekend Volos.

Τέλος, ο έντυπος τύπος και τα ελληνικά κανάλια έχουν κάνει πολλά αφιερώματα για την δράση της στη Βιώσιμη Μόδα και τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα.

Η Σχεδιάστρια διατηρεί το προσωπικό της Showroom σε ένα διόρωφο industrial loft στο κέντρο της Αθήνας, Τζωρτζ 10, Πλατεία Κάνιγγος. Η Σχολή μόδας AthensFashionClub βρίσκεται στη Φερών 16, Πλατεία Βικτωρίας.

Maria Vytinidou CV in English

Press Release & Videos

VIDEO ERT3: Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στις φυλακές Κορυδαλλού

VIDEO: Eγκαίνια της Πορτογαλικής Θερμοκοιτίδας Μόδας, με τον Υφυπουργό Παιδείας κο Αγγελο Συρίγο.

VIDEO: H λειτουργία της 1ης Πορτογαλικής Θερμοκοιτίδας Μόδας στην Ελλάδα

VIDEO ΕΡΤ: Aναδυόμενοι Ελληνες Σχεδιαστές στην Πορτογαλική Πρεσβευτική κατοικία

VIDEO: Fashion show 31η Εβδομάδα Μόδας με τη Μαρία Βυτινίδου

VIDEO: OPEN STUDIO for Fashion Revolution Week

VIDEO Ιδρύματος Λαμπράκη: Womentors-Maria Vytinidou

VIDEO DEFEA 2023

About the Brand  ‘Maria Vytinidou Luxury Design’

Το “Maria Vytinidou Eco Luxury Design”  είναι Ελληνικό Brand προσανατολισμένο στη Βιώσιμη Μόδα, που εκπροσωπεί με στυλ και ποιότητα τη γυναικεία ένδυση από το 2015.

Τα δυνατά  χρώματα, οι τολμηροί συνδυασμοί, οι γεωμετρικές δομές και οι υπερβολικές αναλογίες χαρακτηρίζουν τις συλλογές της σύγχρονες και υψηλής αισθητικής.

Εστιάζοντας στη διαφορετικότητα, τα prints και τα βιώσιμα υφάσματα, καθώς και στην ποιότητα της ραφής υφασμάτων όπως τα Herringbone, Tweed, Twill, wool , οι Συλλογές αποτελούν για τη δυναμική γυναίκα μία σύγχρονη, μοντέρνα και εκλεπτυσμένη επιλογή.

Luxury Swimwear

Fashion Show 18η AXDW & Campaign S/S 2016

Fashion Show 19η AXDW & Campaign Winter 2016

Collection Winter 2017

S/S 2018 Collection

Wearable Technology Fashion Show 18h AXDW

Wearable Technology Fashion Show 19η AXDW

About  Evangelos Dimitrakopoulos  &  ‘Mad Flax Sustainable Apparel’

Ο Ευάγγελος Δημητρακόπουλος είναι Textile Engineer B.Sc., M.Sc (Leeds University).

Εργάστηκε για πάνω από 15 χρόνια στη βιομηχανία σε τομείς Νημάτων, Κατασκευής και Επεξεργασίας Υφασμάτων, Κατασκευής Ενδυμάτων και Διασφάλισης Ποιότητας στον τομέα της Ένδυσης. Για 16 χρόνια, έως το 2015 όπου και παραιτήθηκε, διετέλεσε μόνιμος Καθηγητής Εφαρμογών στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης.

Από το 2015, είναι Γενικός Διευθυντής της Σχολής Μόδας AthensFashionClub Fashion School όπου από το 2016 ενσωμάτωσε την τεχνολογία στην εκπαίδευση, δημιουργώντας την πρώτη πλατφόρμα e-Learning στην Ελλάδα για την εκπαίδευση στη μόδα.

Επίσης, είναι συνιδρυτής της 1ης Θερμοκοιτίδας Νέων Σχεδιαστών Μόδας το “The Fashion Gate” Fashion Incubator και του πρώτου υβριδικού μοντέλου (Online store and Co-working Space in Fashion) του “The Sustainable Floor”. Είναι επίσης επικεφαλής σχεδιαστής της μάρκας του, «MadFlaxSustainable Apparel», που παράγει  γυναικεία ενδύματα ready to wear από πιστοποιημένα οικολογικά υφάσματα όπως Kάνναβη, Ανακυκλωμένο Λινό, Organic Cotton, Silk, Τencel, Bamboo, PLA, Φελλό, κ.λπ..

Έχει λάβει μέρος σε αρκετά Σεμινάρια και Διεθνή Συνέδρια και έχει αξιόλογο συγγραφικό έργο σε Ακαδημαϊκές Σημειώσεις και Επιστημονική Επιμέλεια ξενόγλωσσων βιβλίων.

Το brand Mad Flax υπενθυμίζει στους ανθρώπους τα οικολογικά και ηθικά θέματα της μόδας με το σχεδιασμό και την παραγωγή βιώσιμων και μεγάλου κύκλου ζωής ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων,  αξεσουάρ κ.λπ.. Ο στόχος του νέου brand Mad Flax είναι να συμπεριλάβει τις βιώσιμες και δεοντολογικές του αρχές σε κάθε ένα από τα προϊόντα του: το βιοτεχνικό ένδυμα, το δίκαιο εμπόριο, η ανακυκλωμένη πρώτη ύλη, το χειροποίητο, το βιολογικό, το φιλικό προς το περιβάλλον και τα μηδενικά απόβλητα.

 

 

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

Όταν επισκέπτεστε κάποιον ιστότοπο, μπορεί να αποθηκεύσει ή να ανακτήσει πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κυρίως με τη μορφή cookie. Ελέγξτε τις προσωπικές σας υπηρεσίες cookie εδώ.

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί στα συστήματά μας.

Για τη χρήση αυτού του ιστότοπου χρησιμοποιούμε τα παρακάτω cookies που απαιτούνται από τεχνική άποψη
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες