athensfashionclub.com

orangegrove

Σεμινάριο Digital Fashion Design με το CLO-3D : Η κατεξοχήν διαδικασία Βιώσιμης Μόδας

Πρόγραμμα: Σχεδιασμός Digital Fashion Design με το CLO-3D

Διάρκεια: 30 ώρες

Επόμενη έναρξη: Μάιος 2024

Φοίτηση : Tετράμηνο πρόγραμμα – 2 ώρες/ εβδομάδα

Τμήματα: Mέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας Ε-LEARNING αποκλειστικά.

Aπευθύνεται: Αρχάριους χωρίς προηγούμενη εμπειρία ανεξαρτήτου ηλικίας

Σου αρέσει να αγκαλιάζεις τις εξελίξεις και να είσαι σύγχρονος δημιουργός? Θέλεις να σχεδιάζεις με σύγχρονα μέσα, ώστε τα σχέδια και οι συλλογές σου να είναι ανταγωνιστικά διεθνώς; Μάθε τώρα πως να δημιουργείς 3D-Digital Catwalks και 3D-Digital Portfolio σε τρισδιάσταση απεικόνηση, με φωτορεαλισμό και animation!

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν ως Ψηφιακοί δημιουργοί με τον σχεδιασμό τρισδιάστατων ενδυμάτων και συλλογών. Η ηλεκτρονική σχεδίαση με το CLO-3D μπορεί να βοηθήσει ένα Σχεδιαστή Μόδας να απεικονίσει γρήγορα τις συλλογές του σε τρισδιάστατη μορφή ως Digital 3D-Portolio και στη συνέχεια σε Digital 3D-Catwalks ή και ένα επαγγελματία Πατρονίστ που εργάζεται σε τμήμα παραγωγής να δημιουργήσει τα Prototypes σε ψηφιακή μορφή πάνω στα Avatars που προσομοιάζουν με το προφίλ των πελατών τους. Η χρήση της ηλεκτρονικής σχεδίασης με το CLO-3D αφορά και όσους εργάζονται σε τμήματα Marketing και Merchandising εταιριών ενδυμάτων με στόχο την απεικόνιση των συλλογών σε διαφορετικά χρώματα, υφές και παραλλαγές σε τρισδιάστατη μορφή. Tέλος, όσοι θέλουν να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες ως Digital Designers μπορούν να περάσουν από τη 2D σχεδίαση στη 3D και το animation. Eπαγγελματίες που μπορούν να ωφεληθούν από τη χρήση του CLO-3D είναι:

 • Σχεδιαστές Μόδας
 • Στυλίστες Μόδας
 • Πατρονίστ/Μοντελίστ
 • Τextile Designers
 • Digital Designers
 • Visual Merchandisers
 • Marketing Executives
 • Sourcing Executives

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η τεχνολογία έχει ήδη αρχίσει να καθοδηγεί τη βιομηχανία της μόδας σε νέες προσεγγίσεις και νέες αγορές. Σε συνδυασμό μάλιστα με την ανάγκη για Βιώσιμη Μόδα, αναπτύσσονται πλέον νέα σχεδιαστικά προγράμματα για να διευκολύνουν Σχεδιαστές, Πατρονίστ, Digital Artists και επιχειρήσεις μόδας να παράγουν ενδύματα με πιο εύκολο τρόπο, με χαμηλότερο κόστος και με γνώμονα τη κλιματική αλλαγή, την πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Η αξία του CLO-3D Design είναι ανυπολόγιστη για το νέο δημιουργό, καθώς αποτελεί βασικό εργαλείο συνεισφέροντας με 3 διαφορετικούς τρόπους στη Βιωσιμότητα και τη Πράσινη οικονομία.

1.Μείωση αποβλήτων και χαμηλότερα κόστη παραγωγής κατά τη διαδικασία δημιουργίας Πρωτοτύπων

Κατά τη διάρκεια δημιουργία ενός ενδύματος ή μίας ολόκληρης συλλογής, ακολουθείται η διαδικασία δημιουργίας πρωτοτύπου, δηλαδή ενός πρώτου δείγματος με σκοπό τον έλεγχο της ορθότητας του πατρόν, της εφαρμογής, του σχεδίου και της ραφής. Είναι πολύ συνηθισμένο ως διαδικασία να δημιουργούνται πολλά προδείγματα μέχρι την κατάληξη στο τελικό δείγμα, το πρωτότυπο. Αυτό όμως σημαίνει σπατάλη πολλών υφασμάτων, αφιέρωση πολλών ωρών στην παραγωγή και τέλος συσσώρευση όλων των μη χρησιμοποιούμενων προδειγμάτων σε τεράστιους όγκους σε σκουπιδότοπους.

Η σχεδίαση με το CLO-3D μετατρέπει το δισδιάστατο σχέδιο του πατρόν σε τρισδιάστατο ένδυμα στον υπολογιστή με φωτορεαλιστική προσέγγιση, με κάθε λεπτομέρεια στην ύφανση, στον όγκο και σε αναλογία πραγματικών διαστάσεων, αποφεύγοντας την παραπάνω περιβαλλοντολογική ρύπανση.

2.Εξέλιξη Βιώσιμων διεθνών συνεργασιών

Οταν ένας σχεδιαστής ή εταιρία ενδυμάτων συνεργάζονται με κατασκευαστές  στο εξωτερικό χρησιμοποιούν σε τακτική βάση μεταφορικές εταιρίες για την αποστολή των δειγμάτων τους, γεγονός που συνεπάγεται αυξημένα κόστη μεταφοράς αλλά και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, επιβαρυντικού για το περιβάλλον.

Η σχεδίαση με το CLO-3D δημιουργεί Virtual Prototypes, ικανά να μεταφέρουν με σαφήνεια το σχέδιο του ρούχου και να γίνουν άμεσα αλλαγές σε ό,τι αφορά το μεγεθολόγιο, το ντραπάρισμα, το σχέδιο ή την εφαρμογή.

3. Ανάπτυξη νέων αγορών Virtual goods

Οι video gamers δημιούργησαν την ανάγκη για σχεδιασμό fashionable clothes και αγορές digital goods, oι σχεδιαστές όμως παίρνουν πλέον τα ηνία στα χέρια τους και οδηγούν τις εξελίξεις μέσα από πλατφόμες όπως οι DressXThe Fabricant και Tribute. Με σημαία το σλόγκαν “Don’t shop less, shop digital fashion” ενθαρρύρουν τους καταναλωτές και κυρίως τους influencers και fashion icons που θέλουν να είναι πάντα on trend, να συνεχίζουν να επενδύουν στη μόδα και να αγοράζουν ρούχα σε digital μορφή. Tώρα πλέον, όλοι μπορούν να <<ντύσουν εικονικά>> μία φωτογραφία τους και να εμφανιστούν φορώντας την τελευταία λέξη της μόδας φορώντας ένα digital item που αγόρασαν από το DressX.

H σχεδίαση με το CLO-3D ανοίγει νέους ορίζοντες και νέες αγορές τόσο σε καταναλωτές όσο και σε Digital Designers.

Συμπερασματικά, οι στρατηγικές Βιώσιμης Μόδας είναι πολλές και μία από αυτές είναι η ηλεκτρονική σχεδίαση με το CLO-3D. H σχολή AthensFashionClub, πρωτοπόρος στη Βιώσιμη Μόδα, παρέχει σύγχρονη εκπαίδευση και γνώσεις στους σπουδαστές της για να δημιουργήσουν μία υψηλή προστιθέμενη αξία στα προϊόντα που σχεδιάζουν και στις υπηρεσίες που παρέχουν, αποτελώντας πάντα μία βιώσιμη αλυσίδα αξίας.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η εκμάθηση με το software CLO-3D στοχεύει στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων για ένα δημιουργό μόδας παρέχοντας του τη δυνατότητα να είναι καινοτόμος και ανταγωνιστικός στη διεθνή αγορά καθώς και σύγχρονος στην απεικόνιση των σχεδίων του ως τρισδιάστατα, φωτορεαλιστικά και με κίνηση. Παράλληλοι στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι:

 • Η αναγνώριση της αξίας του CLO-3D σε σχέση με την παραδοσιακή διαδικασία δημιουργίας πρωτοτύπου.  
 • Κατανόηση των πολλαπλών χρήσεων του software CLO-3D
 • Δημιουργία ενδυμάτων σε τρισδιάσταστη μορφή βάση πατρόν
 • Χρήση του κατάλληλου Avatar, ανάλογα με το προφίλ του πελάτη
 • Aξιολόγηση του virtual fitting και βελτιώσεις
 • Aλλαγές, αναβαθμίσεις και παραλλαγές στο αρχικό σχέδιο
 • Rendering του υφάσματος
 • Παρουσίαση Digital 3D-Portfolio
 • Παρουσίαση Digital 3D-Catwalk

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Η έναρξη του σεμιναρίου πραγματοποιείται μαθαίνοντας σταδιακά όλες τις λειτουργίες του software, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τον ίδιο ρυθμό και την εξοικείωση με το πρόγραμμα. Παρουσιάζονται πολλά παραδείγματα με τη χρήση του CLO-3D, από σχέδιο μόδας και ψηφιακά Digital Catwalks. Ηδη, οι πρώτοι απόφοιτοι οι οποίοι παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στις 6&7 Σεπτεμβρίου στη διεθνή έκθεση Modtissimo στην Πορτογαλία, θαύμασαν τις δημιουργίες τους παράλληλα σε Digital Catwalk στο booth της AthensFashionClub, στην έκθεση Athens Fashion Trade Show 15-18 Σεπτεμβρίου στο Metropolitan Expo.

Πιο αναλυτικά:

 • Εισαγωγή στο CLO-3D
 • Παραδείγματα με το CLO-3D
 • Εξοικείωση με το περιβάλλον, εργαλεία του software
 • Δημιουργία Virtual Mannequin – Avatar
 • Seams and stitches
 • Δημιουργία Virtual Fabric
 • Δημιουργία πτυχώσεων ανάλογα με το βάρος του υφάσματος
 • Δημιουργία Virtual Embellishments & Accessories
 • Δημιουργία Virtual Pattern
 • Virtual Fitting και βελτιώσεις
 • Garment construction
 • Movement
 • Digital Catwalk

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ

Το κέντρο εκπαίδευσης <<ΑthensFashionClub >> λειτουργεί στην εκπαίδευση ενηλίκων ως  Πιστοποιημένο Κέντρο δια Βίου Μάθησης, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον ΕΟΠΠΕΠ. Σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα παρέχεται η  αντίστοιχη Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr