athensfashionclub.com

orangegrove

Σύγχρονος Πατρονίστ – Μοντελίστ

                Για εγγραφές από την Κρήτη, ειδικές τιμές! Καλέστε τώρα στο 2108811114.

Σπουδάστε Εξ Αποστάσεως μέσω υπολογιστή , κινητού ή tablet, με την πλατφόρμας Ε-Learning της Σχολής AthensFashionClub! Για εγγραφές, καλέστε άμεσα στο 2108811114.


Σύγχρονος Πατρονίστ / Μοντελίστ

Το πιο περιζήτητο επάγγελμα στη σύγχρονη αγορά της Μόδας!

Πρόγραμμα:Σύγχρονος Πατρονίστ-Μοντελίστ

Διάρκεια:Μονοετές

Επόμενη έναρξη: Νοέμβριος 2024

Advanced Year: Στο 2ο έτος δυνατότητα συμμετοχής σε Εμπορική Εκθεση στο εξωτερικό

Τμήματα:Απογευματινά ή Πρωινά, καθημερινές ή Σάββατο/ Με φυσική παρουσία ή Εξ Αποστάσεως

Aπευθύνεται:Αρχάριους και εργαζόμενους ανεξαρτήτου ηλικίας

Previous Image
Next Image

info heading

info content

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρώτο στάδιο στη δημιουργία του ενδύματος είναι το Σχέδιο Μόδας.Το δεύτερο στάδιο είναι ο Σχεδιασμός του Πατρόν σύμφωνα με το σχέδιο που παραδίδει ο εμπνευστής της ιδέας του ενδύματος στον Πατρονίστ-Μοντελίστ.

Οι άρτιοι επαγγελματίες γνωρίζοντας άριστα δημιουργία Πατρόν με τη Γεωμετρική Μέθοδο είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας καθώς είναι ικανοί να αποτυπώσουν γρήγορα και με ακρίβεια το Πατρόν του ρούχου, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο σε πετυχημένες παραγωγές!

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διδάσκονται όλα τα βασικά Πατρόν καθώς και τα υποστηρικτικά μαθήματα:

 • Υφασματολογία
 • Μoulage – Yψηλές Ραπτικής
 • Τεχνικό Σχέδιο (Flat )
 • Επιχειρηματικότητα

1.Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΝΙΣΤ/ΜΟΝΤΕΛΙΣΤ

Ο επαγγελματίας Πατρονίστ/Μοντελίστ είναι ο ειδικός τεχνικός  που αποτυπώνει το σχέδιο του ρούχου στο ύφασμα ώστε να περάσει το ρούχο από τις 2 διαστάσεις στις 3 και να γίνει λειτουργικό και ελκυστικό.

2.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΠΑΤΡΟΝΙΣΤ- ΜΟΝΤΕΛΙΣΤ  ΣΤΗΝ ΑTHENSFASHIONCLUB

 • Εκμάθηση του Πατρόν αποκλειστικά με τη Γεωμετρική Μέθοδο

Μόνο με τον Σχεδιασμό του Πατρόν με τη Γεωμετρική Μέθοδο, τα ρούχα έχουν τη σωστή εφαρμογή! Πρόκειται για μία μέθοδο, η οποία διδάσκεται στις καλύτερες σχολής μόδας  διεθνώς και που καθιστά τον επαγγελματία Πατρονίστ-Μοντελίστ ικανό για την υλοποίηση ακόμα και του πιο δύσκολου Πατρόν, ανεξάρτητα από Γνώμονες και άλλα εργαλεία.

Οι Ελληνικές εταιρίες ενδυμάτων και Βιοτεχνίες προσλαμβάνουν αποκλειστικά Πατρονίστ, που εργάζονται με τη Γεωμετρική μέθοδο του Πατρόν για ρούχα με τέλεια εφαρμογή.

 • Επιχειρηματικότητα στη Μόδα

Οι σπουδαστές της AthensFashionClub έχουν το προνόμιο της ποιοτικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής εξέλιξης σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Μόνο μία Σχολή Μόδας όπως η AthensFashionClub, καταξιωμένη με βραβεία και διακρίσεις στην Καινοτομία και Eπιχειρηματικότητα μπορεί να διδάξει με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο τη δημιουργία μίας επιτυχημένης επιχείρησης Μόδας!

Με Διακρίσεις από τη Διεθνή Έκθεση Premiere Vision-Paris και από τον Διεθνή Accelarator Startupbootcamp High Tech XL στο Eindhoven της Ολλανδίας, ως το πιο Καινοτόμο Fashion Brand στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες 20 επιχειρήσεις Υψηλής Τεχνολογίας Μόδας, η Σχολή AthensFashionClub αποτελεί ηγετική μορφή στη Σύγχρονη Εκπαίδευση και κορυφαία επιλογή για σπουδές στη Μόδα.

Η διακεκριμένη σχεδιάστρια και Ιnternational Trainer Μαρία Βυτινίδου, αναπτύσσει όλους τους σπουδαστές της σχολής  στο αντικείμενο της Επιχειρηματικότητας και τους προετοιμάζει να ενταχθούν επιτυχημένα σε μία ανταγωνιστική αγορά.

 • Υφασματολογία

Η βαθιά γνώση των υφάσματων και των ιδιοτήτων τους, καθιστά ένα Πατρονίστ άριστο στον σχεδιασμό του Πατρόν. Είναι το αντικείμενο της γνώσης των ιδιοτήτων του υφάσματος από την ίνα, στο νήμα και τέλος στο ύφασμα. Η υφασματολογία παρέχει γνώσεις τόσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υφάσματος όσο και για τελικό προϊόν. Ο σχεδιασμός του Πατρόν τροποποιείται σε κάθε περίπτωση που αλλάζει η επιλογή του υφάσματος για την κατασκευή του ενδύματος και αποτελεί βασική γνώση για τον επαγγελματία Πατρονίστ-Μοντελίστ να γνωρίζει σε βάθος την ποιότητα τους.

Ο Κλωστοϋφαντουργός Μηχανικός Δημητρακόπουλος Ευάγγελος, με 20ετή εμπειρία στην εκπαίδευση και την παραγωγή,  διδάσκει τα μυστικά των υφασμάτων και τις παραμέτρους που επηρεάζουν την παραγωγή του ρούχου.

 • Μέθοδος Υψηλής Ραπτικής  – Moulage/ Draping

H τεχνική του << Μουλάζ>> ,  που τη γνωρίζουμε με πολλές διαφορετικές  ονομασίες όπως τεχνική Υψηλής Ραπτικής, Draping  ή Working on the stand, ανταποκρίνεται σε μία μέθοδο υψηλής ακρίβειας δημιουργίας Πατρόν πάνω σε κούκλα. Το ύφασμα τοποθετείται με καρφίτσες πάνω στην κούκλα σχηματίζοντας το σχέδιο του ρούχου και στη συνέχεια αφαιρείται από την κούκλα, τοποθετείται στον πάγκο και σχεδιάζεται στο χαρτί στις 2 διαστάσεις.

Το Draping είναι μία σύνθετη τεχνική που τη χρησιμοποιούν όλοι οι γνωστοί Οίκοι Μόδας στο εξωτερικό για τη δημιουργία συλλογών Υψηλής Ραπτικής καθώς και πολλοί Οίκοι Νυφικών στην Ελλάδα.


Η Σχολή που κερδίζει Βραβεία  και  Διακρίσεις!

Θέλετε να διεκδικήσετε σπουδές με Βραβεία και διακρίσεις?

Διαβάστε εδώ για τους απόφοιτους του Foundation και τις συνεχείς επιτυχίες τους!


3.ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Επιχειρηματικότητα στη Μόδα 

Οι σπουδαστές θα διδαχθούν  από τη σχεδιάστρια Μαρία Βυτινίδου “Βασικές Αρχές Επιχειρηματικότητας” και προώθησης των υπηρεσιών και των προϊόντων τους στην Ελληνική και διεθνή αγορά. Θα μάθουν πως να διαφοροποιούνται από τους ανταγωνιστές τους και πως να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής αξίας σε ένα μελλοντικό εργοδότη ή πελάτη τους.

Μέθοδος Υψηλής Ραπτικής  -Moulage/ Draping 

Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στην τεχνική του <<Μουλάζ>> χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο κούκλας, ξεκινώντας από τις βασικές ασκήσεις πτυχώσεων. Στη συνέχεια διδάσκονται διαφορετικές τεχνικές για δημιουργία ενδυμάτων που θα ξεχωρίζουν για τον σχεδιασμό τους.

Τεχνικό Σχέδιο

Το πιο βασικό κομμάτι της εργασίας του Πατρονίστ-Μοντελίστ είναι η γνώση του σχεδιασμού του Τεχνικού Σχεδίου ( flat )  σε μικρή διάσταση πριν την Κοπή του Πατρόν στο ύφασμα. Το Τεχνικό Σχέδιο αποτελεί βασική γνώση για όλους τους Πατρονίστ-Μοντελίστ που θέλουν να εργαστούν σε Βιοτεχνία ή εταιρία μαζικής παραγωγής ενδυμάτων Μόδας. Απεικονίζει το Πατρόν του ρούχου σε επίπεδη μορφή μπροστά και πίσω καθώς και τις λεπτομέρειες συναρμογής και ραφής για το επόμενο στάδιο της κατασκευής του.

Υφασματολογία

Στην ενότητα της Υφασματολογίας διδάσκονται:

 •  Ιδιότητες των Κλωστοϋφαντουργικών Ινών
 • Ιδιότητες σταθερών, ελαστικών και μη υφάνσιμων υφασμάτων
 • Κατηγοριοποίηση υφασμάτων με βάση τη συμπεριφορά τους (drapping)
 • Εμπορικές ονομασίες και διαφορετικά είδη υφάνσεων και πλέξεων

Πατρόν Γυναικείο, Ανδρικό, Παιδικό

Η εκμάθηση γίνεται πάντα με τη Γεωμετρική Μέθοδο που μόνο αυτή εξασφαλίζει τη σωστή εφαρμογή του ρούχου. Διδάσκονται όλες οι περιπτώσεις σχεδιασμού Γυναικείου, Ανδρικού και παιδικού Πατρόν καθώς και οι μεγεθύνσεις τους.

Συνολικά κατά τη διάρκεια  των σπουδών διδάσκονται :

 • Βασικό Κορσάζ, στενό και φαρδύ
 • Πατρόν για Μανίκι
 • Πατρόν για φούστες
 • Πατρόν για Σχέδιο Φορέματος
 • Πατρόν για Παντελόνι
 • Πατρόν Πουκάμισου
 • Πατρόν για Γιακάδες
 • Πατρόν για Σακάκι
 • Πατρόν για Παλτό
 • Πατρόν για Νυφικά
 • Πατρόν για Κουκούλες
 • Πατρόν για Τσέπες
 • Μεγεθύνσεις
 • Πατρόν για Κορμάκια
 • Πατρόν για Ελαστικά υφάσματα
 • Πατρόν για Μπουφάν
 • Μελέτη και αντιγραφή Σχεδίου
 • Κοστολόγηση
 • Ζωνάκια, φόδρες
 • Λοξό κόψιμο
 • Τεχνικό σχέδιο ρούχου( flat )
 • Κοπτική/Ραπτική επιπέδου Ι
 • Συναρμολόγηση ρούχου

4.ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η σχολή μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών, προωθεί τους αποφοίτους της σε εταιρίες παραγωγής ενδυμάτων και Βιοτεχνίες.

5.ΠΩΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

Μέσα από το πρόγραμμα AFC_Showyour talent, οι σπουδαστές μπορούν να συμμετάσχουν σε Free Online Webinars της σχολής καθώς και σε ειδικά Projects οικονομικής ενίσχυσης όπως το WORTH II, που δίνουν την ευκαιρία να ξεκινήσει κάποιος το δικό του fashion brand με χρηματοδότηση 15.000 ευρώ.

6.ΠΩΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ

Το ταλέντο το κάθε σπουδαστή ή απόφοιτου μπορεί να αναδειχτεί και κατά τη διάρκεια των σπουδών του με συμμετοχή στην ετήσια επίδειξη της σχολής  και στις ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η σχολή κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Οι σπουδαστές μας το 2017 προβλήθηκαν από τη VOGUE ITALIA και  το 2018 από το Διεθνές Ειδησεογραφικό Πρακτορείο China Xinhua News!

7.ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ

 • Ο Πατρονίστ-Μοντελίστ μπορεί ως ελεύθερος επαγγελματίας να διατηρεί το δικό του πελατολόγιο και να παρέχει υπηρεσίες σε βιοτεχνίες και καταστήματα ενδυμάτων.
 • Εναλλακτικά μπορεί να εργαστεί ως Πατρονίστ-Μοντελίστ σε βιοτεχνία ενδυμάτων ή Σχεδιαστές και μεγάλους Οίκους Μόδας.
 • Επίσης μπορεί να δημιουργήσει τη δική του Συλλογή με τη συνέχιση της εκπαίδευσής του στο πρόγραμμα της Θερμοκοιτίδας “The Fashion Gate” με δωρεάν συμμετοχή.

8.ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ

Ολοι οι σπουδαστές δίνουν εξετάσεις σύμφωνα με το προκαθορισμένο πρόγραμμα σπουδών.

Το κέντρο εκπαίδευσης <<ΑthensFashionClub >> λειτουργεί στην εκπαίδευση ενηλίκων ως  Πιστοποιημένο Κέντρο δια Βίου Μάθησης, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον ΕΟΠΠΕΠ. Σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα παρέχεται η  αντίστοιχη Βεβαίωση Παρακολούθησης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ

Ολοι οι σπουδαστές μπορούν να πιστοποιήσουν τις σπουδές τους με το Higher Diploma και να συνεχίσουν σπουδές σε Βρετανικά Πανεπιστήμια. Το Higher Diploma που παρέχεται από την Σχολή AthensFashionClub και  σε συνεργασία με τον Βρετανικό φορέα Πιστοποίησης Innovate Awarding αποτελεί αναγνώριση των σπουδών στην Μόδα με σκοπό την συνέχεια στο 2ο ή 3ο έτος σπουδών για Β.Α.  ή Μ.Α. σε Βρετανικά Πανεπιστήμια. Παράλληλα, οι κάτοχοι του Higher Diploma μπορούν να εργαστούν στην Μεγάλη Βρετανία με αναγνωρισμένες τις σπουδές τους από την σχολή AthensFashionClub.

  ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!
  ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ : +30 2130414061, +30 6940266063

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Θέμα

  Τηλέφωνο (απαραίτητο)

  Το μήνυμά σας

  Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr