athensfashionclub.com

orangegrove

“Φυτώριο Μόδας” η σχολή AthensFashionClub, με το #AFC_showyourtalent Programme

Το μοναδικό πρόγραμμα ανάπτυξης & προβολής ταλαντούχων Σχεδιαστών στην Ελλάδα!

Θέλεις πραγματικές ευκαιρίες να προβάλλεις το ταλέντο σου; Στη σχολή AthensFashionClub θα το βρείς!

Το #AFC_showyourtalent Programme παρέχει ασυναγώνιστες παροχές προς τους σπουδαστές και απόφοιτους της σχολής, στοχεύοντας στην προβολή του ταλέντου τους και στη δημιουργία ευκαιριών συνεργασίας με διεθνείς οίκους μόδας και εργοστάσια παγκοσμίου φήμης. Με αυτόν τον τρόπο, οι Collections & Portfolios που σχεδιάζουν είναι μοναδικές και ανταγωνιστικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το #AFC_showyourtalent Programme  περιλαμβάνει:

 • <<Grow Sustainble in Portugal>>Incubation Programme with the Portuguese Embassy in Athens

Για πρώτη φορά, η Πορτογαλική Πρεσβεία στην Αθήνα δημιουργεί τη Θερμοκοιτίδα Μόδας <<Grow Sustainable in Portugal>> με στόχο την ανάδειξη ταλαντούχων αποφοίτων της AthensFashionClub μέσα από την καινοτομία Πορτογαλικών εργοστασίων με βιώσιμα υλικά. Διευθύντρια του προγράμματος είναι η σχεδιάστρια και ιδρύτρια της σχολής κα Βυτινίδου Μαρία, με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη ταλαντούχων νέων δημιουργών. Mε την ολοκλήρωση της Επιχειρηματικής ανάπτυξης, οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εκθέσουν δωρεάν Capsule Collections στη διεθνή έκθεση Modtissimo. H διεθνής έκθεση Μodtissimo είναι η πιο γνωστή εμπορική έκθεση στην Πορτογαλία και αποτελεί σημαντική εμπειρία για ένα απόφοιτο η επίσκεψη στην έκθεση καθώς και η δημιουργία διασυνδέσεων με  Βuyers και εργοστάσια από την παγκόσμια αγορά.

 • 1rst Athens Fashion Business Incubator ‘The Fashion Gate’ by AthensFashionClub

Παροχή συμβουλευτικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης μέσω της 1ης Θερμοκοιτίδας μόδας στην Ελλάδα ‘Τhe Fashion Gate’, με σκοπό την δημιουργία εμπορικής συλλογής και την συμμετοχή στην συνέχεια σε διεθνή έκθεση στο εξωτερικό. Οι απόφοιτοι της The Fashion Gate, τον Αύγουστο 2017  και 2018 συμμετείχαν στην εμπορική έκθεση Styl Kabo στο Brno της Τσεχίας και προώθησαν τις συλλογές τους σε καταστήματα και διεθνές Showroom στην Πράγα. Το 2019 παρουσίασαν τις συλλογές τους στην Διεθνή έκθεση Modtissimo στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

 • Modtissimo International Trade Fair Εducational Trip στο Πόρτο

Η σχολή επισκέπτεται τη εμπορική έκθεση 2 φορές το χρόνο και εκπαιδεύει τους σπουδαστές της σε διεθνές περιβάλλον πως να ενημερώνονται για τις παγκόσμιες τάσεις μόδας, πως να επιλέγουν τα δειγματολόγιά τους για τη δημιουργία συλλογών με στόχο την πώληση στο εξωτερικό και πως να έχονται σε επαφή με εργοστάσια παραγωγής υφασμάτων για παραγγελία σε τιμές και ποσότητες χονδρικής.

 • Premiere Vision Educational Trip στο Παρίσι 

Η σχολή AthensFashionClub επιθυμώντας να δώσει μεγαλύτερη αξία στην εκπαίδευση των σπουδαστών της και να τους φέρει σε πραγματική επαφή με την Διεθνή αγορά, παρέχει στους σπουδαστές του τμήματος Σχεδιαστών την δυνατότητα Εκπαιδευτικής επίσκεψης 3 ημερών στην Διεθνή έκθεση Premiere Vision – Paris.

 • Μanteco ( Italy ) Sustainable Fashion Design Contest  + Manteco Academy

Πλήρη χορηγία high-end & sustainable υφασμάτων στον 1ο νικητή του αποκλειστικού διαγωνισμού Manteco για τους σπουδαστές της σχολής, για την παρουσίαση προσωπικής συλλογής σε fashion show. Το ιταλικό εργοστάσιο παραγωγής υφασμάτων Μanteco spa, είναι προμηθευτής των μεγαλύτερων οίκων μόδας από το 1943 και αποτελεί παγκοσμίως υπόδειγμα επιχειρηματικότητας, κυκλικής οικονομίας, sustainability &  zero waste. Παράλληλα με τον διαγωνισμό Μanteco Contest, πραγματοποιείται και το πρόγραμμα Manteco Academy που εκπαιδεύει τους σπουδαστές της σχολής στα νέα οικολογικά υλικά.

 • Ifansi Textiles ( Greece )  -Fashion Design Contest 

Πλήρη χορηγία Βιώσιμων υφασμάτων στον 1ο νικητή του αποκλειστικού διαγωνισμού <<Ifansi Textiles x AthensFashionClub >> Fashion Design Contest για την παρουσίαση προσωπικής συλλογής σε fashion show στην Εβδομάδα Μόδας Athens Fashion Week. Η εταιρία Ifansi Textiles ιδρύθηκε από τον Παντελή Δούμας το 1967 και συνεχίζει με ταχεία ανάπτυξη τις εξαγωγές της Πανευρωπαϊκά. Βρίσκεται πάντα δίπλα στις ανάγκες του Ελληνα Σχεδιαστή και πολύ περισσότερο στους νέους ταλαντούχους δημιουργούς με όραμα τη διεθνή σκηνή μόδας.

 • Copics Fashion Design Contest sponsored by ekybos.gr

Αποκλειστικός διαγωνισμός για τους σπουδαστές της σχολής με πολλά βραβεία από την εταιρία με τους #1 μαρκαδόρους σχεδίου στην παγκόσμια αγορά.

 • 1rst Online Store & Co-Working Space in Fashion ‘The Sustainable Floor ‘ by AthensFashionClub

Δωρεάν πρόσβαση για ένα μήνα στην δομή ‘The Sustainable Floor’. Η δημιουργία του 1ου υβριδικού Online Store & Co-Working Space αποτελεί ένα ‘άλμα’ για  την εποχή αλλά και τον χώρο της ελληνικής μόδας με δύο βασικές λειτουργίες:  Κατάστημα με φυσικό χώρο ή E-shop (Online Store and Pop Up Store ) και συνεργατικός χώρος (Co Working Space). H δομή αυτή δίνει ολοκληρωμένη υποστήριξη στους νέους δημιουργούς, να ξεκινήσουν με πλήρη υποστήριξη και χαμηλά λειτουργικά κόστη την λειτουργία του brand τους και την πώληση των προϊόντων τους.

 • Erasmous for Young Entrepreneurs Programme

Ολοι οι σπουδαστές της σχολής έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν εξωτερικό μέχρι 6μήνες και να συνεργαστούν με ένα έμπειρο επιχειρηματία στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, ώστε να μεταφέρουν στη συνέχεια αυτήν τη διεθνική εμπειρία τους στη δική τους επιχείρηση. Η συμμετοχή του σπουδαστή είναι χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση και έχει διάρκεια από 1-6 μήνες.

 • Scholarships for the top graduates

Η σχολή παρέχει ετησίως 2 Υποτροφίες στους καλύτερους απόφοιτους των τμημάτων σχεδίου μόδας. Η Υποτροφία είναι η  συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Fashion Marketing, Branding & Business, διάρκειας ενός έτους.

 • Special Sustainable & Ιnnovative Projects

Η Σχολή Μόδας AthensFashionClub είναι η μοναδική Πανελλαδικά που εκπαιδεύει τους   σπουδαστές στα πιο hot trends παγκοσμίως, τα οποία είναι η  Φορέσιμη Τεχνολογία και η Βιωσιμότητα στην Μόδα. Το ταλέντο των σπουδαστών μας, προβάλλεται πάντα στα Social Media καθώς και σε εκπομπές στην τηλεόραση όπως : Κάθε μέρα Ελλάδα (ΕΡΤ ), Σαβ/κο με τον Νίκο Μάνεσση (ΑLPHA ) καθώς και με ειδικές συνεντεύξεις στο κανάλι της σχολής στο you tube. Οι  σπουδαστές μας έχουν ήδη συμμετάσχει στο Athens Science Festival, στο Chocolate Festival, στο Εco Fashion Show και στην διεθνή έκθεση Μodtissimo με sustainable δημιουργίες.

 • Graduation Fashion Show at AXDW

Η προβολή του ταλέντου των σπουδαστών μας, αποτελεί προτεραιότητα για την σχολή AthensFashionClub. Οι σπουδαστές της σχολής συμμετέχουν με capsule collection στην εβδομάδα μόδας AXDW με ταυτόχρονη προβολή σε fashion portals.

Tελικά, το ταλέντο είναι αρκετό για τη διάκριση;

Η απάντηση είναι πως όχι, γιατί ο νέος δημιουργός χρειάζεται ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον και ουσιαστικές ευκαιρίες για να αναδείξει την καλλιτεχνική του μοναδικότητα. Στην ΑthensFashionClub βρίσκουν ακριβώς αυτό που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν.

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr