athensfashionclub.com

orangegrove

FOUNDATION FASHION DESIGN AND PRODUCTION

ΟΙ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ -20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ!

ΚΑΛΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ 2103300008 ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 


 

Έναρξη: 1 Νοεμβρίου  2019

Πρόγραμμα:Foundation Fashion Design and Production

Διάρκεια: Μονοετές Πρόγραμμα Σπουδών

Επόμενη έναρξη: 1 Νοεμβρίου  2019

Συνολική Φοίτηση Προγράμματος Σπουδών:Εντατικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 6  ή 8 μηνών,  5 ώρες  / εβδομάδα

Νext Level: Συμμετοχή στην 1η Κυψέλη Νέων Σχεδιαστών Μόδας ‘The Fashion Gate’

Τμήματα: Απογευματινό ή πρωϊνό καθημερινές ή Σάββατο

Aπευθύνεται: Αρχάριους και εργαζόμενους ανεξαρτήτου ηλικίας

 


 

‘Η αποφοίτηση από το πρόγραμμα Foundation Fashion Design and Production με το Higher Diploma δίνει την δυνατότητα εισαγωγής σε Βρετανικά Πανεπιστήμια και αποτελεί ένα ‘αστέρι’ στο βιογραφικό σας!’


Τον Οκτώβριο 2017, οι σπουδαστές μας συμμετείχαν στην ετήσια επίδειξη της σχολής AXDW και διακρίθηκαν από την VOGUE ITALIA!

 

Το Νοέμβριο του 2018, στο επόμενο Graduation Fashion Show της Σχολής, οι σπουδαστές μαγνήτισαν με τις δημιουργίες τους το ενδιαφέρον του Διεθνούς Ειδησεογραφικού Πρακτορείου China Xinhua News, που τους αφιέρωσε μερικά από τα πιο χαρισματικά κλικς!

 

 

Για ποιους λόγους επιλέγω σπουδές στο Foundation Fashion Design and Production Course?

 

 • H Σχολή Μόδας AthensFashionClub είναι η μοναδική στην Ελλάδα που εκπαιδεύει τους σπουδαστές στην δημιουργία Portfolio και σχεδιασμού ολοκληρωμένης συλλογής.Ολοι οι απόφοιτοι συμμετέχουν σε ειδική τελετή παρουσίασης των portfolio τους στους καθηγητές  και την διεύθυνση της Σχολής.

 • Ολοι οι σπουδαστές που προετοίμασαν portfolio για εισαγωγή στο εξωτερικό, είχαν 100% επιτυχία στην εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο που επέλεξαν.

 • Οι απόφοιτοι μπορούν να αναγνωρίσουν τις σπουδές τους με το Higher Diploma από Βρετανικά Πανεπιστήμια  και συνεχίσουν για εργασία ή συνέχιση σπουδών στην Αγγλία.

 • Οι απόφοιτοι της Σχολής AthensFashionClub, μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην δομή ‘The Fashion Gate’ χωρίς εξετάσεις και να δημιουργήσουν Συλλογές με διεθνείς προδιαγραφές, τις οποίες θα εκθέσουν σε εμπορική έκθεση στο εξωτερικό.

 • Η Σχολή AthensFashionClub πραγματοποιεί ετησίως Εκπαιδευτικό ταξίδι με group 10 σπουδαστών στην γνωστή Premiere Vision στο Παρίσι.

 • Οι σπουδαστές μαθαίνουν πλήρως την επαγγελματική διαδικασία δημιουργίας συλλογής  ολοκληρώνοντας το Fashion Portfolio και παρουσιάζοντας 2 δικά τους ενδύματα με την αποφοίτησή τους.

 • Οι 10 καλύτεροι σπουδαστές της σχολής έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο ετήσιο Graduation Fashion Show και να προβάλουν την δημιουργικότητα και το ταλέντο τους.

 • Οι ευκαιρίες προβολής και απόκτησης εμπειριών που δίνονται στους ταλαντούχους σπουδαστές είναι πολλαπλές και ουσιαστικές μέσα από Special Projects, όπως το Chocolate Festival, το Athens Science Festival και η ΑΧDW.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το Εκπαιδευτικό  πρόγραμμα Foundation Fashion Design and Production αποσκοπεί στην αποφοίτηση Επαγγελματιών Μόδας γρήγορα και εντατικά με σκοπό την Εμπορική δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Αποτελεί εντατικό πρόγραμμα για όσους επιθυμούν γρήγορα να δημιουργήσουν το δικό τους ‘brand’ τόσο σχεδιαστικά όσο και επιχειρηματικά.

Το Fashion Portfolio που δημιουργούν οι συμμετέχοντες είναι ατομικό και σε συνάρτηση με τις μελλοντικές τους επιδιώξεις, είτε αυτές είναι η Δημιουργία δικής τους Συλλογής είτε η κατάθεση Entry Portfolio για ένα Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό.

Αναλύει βήμα προς βήμα τις φάσεις που περνά ο σχεδιαστής πριν καταλήξει στην δημιουργία Portfolio και συλλογής.Με την ολοκλήρωση του Portfolio, ξεκινά η διδασκαλία Πατρόν και της δημιουργίας 2 ενδυμάτων από τον συμμετέχοντα με βάση τα σχέδια από την Συλλογή του.

Σημαντικό κομμάτι της εργασίας ενός Σχεδιαστή Μόδας είναι η διαχείριση της επιχειρηματικότητάς του μέσα στην αγορά και η σωστή προώθηση της ετικέτας του. Καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος θα διεξάγονται ταυτόχρονα με την εκπαίδευση στο σχέδιο και ασκήσεις τοποθέτησης προϊόντος (κολεξιόν) στην παγκόσμια αγορά μόδας .

 


Η Σχολή που συλλέγει Βραβεία  και  Διακρίσεις!


 • 1st Prize , Βest New Designer Award 2019, 25th AXDW  – Αντωνία Δημοπούλου

Η Αντωνία Δημοπούλου με το brand Βerequete, απόφοιτος του Foundation Fashion Designer Portfolio Course,  συμμετείχε για πρώτη φορά στην 25η AXDW με  θέμα συλλογής Recontextualize Fashion, που σημαίνει ‘Επανασχεδιάζοντας τη Μόδα’.

 

Πραγματικά η Συλλογή με τα ανακυκλώσιμα υλικά όπως εφημερίδα, περιοδικά, υλικά συσκευασίας και cotton κέρδισε την εκτίμηση της κριτικής επιτροπής που της έδωσε το πρώτο Βραβείο αλλα και τις εντυπώσεις των media καθώς παρουσίασε μία άρτια συλλογή εστιασμένη στην Aειφόρο ανάπτυξη και την Βιωσιμότητα στη Μόδα.

 • 1rst  Prize Fur Design Contest, RΕΜΙΧ  2019 – Mαριάννα Λεμπέση

 • 3rd Prize Fur Design Contest, RΕΜΙΧ  2019  – Γιούλη Μουστακάτου

Η Γιούλη Μουστακάτου, σπουδάστρια ακόμα στο 2ο έτος Σχεδιαστών Μόδας, έλαβε την 3η διάκριση και συμμετείχε στο εξειδικευμένο workshop Fur Design που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο 2019 στην Αθήνα.

 • 1st Prize Fashion Design Project 2015- Πέννυ Μαυρομανωλάκη

H Περσεφώνη Μαυρομανωλάκη παρουσίασε στην AXDW τον Οκτώβριο του 2015 την δική της Συλλογή  με το brand ‘Persephone’ και στην συνέχεια συμμετείχε με capsulle collection στο Μilan Fashion Week.Η Περσεφώνη εκπαιδεύτηκε στο τετράμηνο σεμινάριο σχεδίου μόδας.

Χωρίς-τίτλο1-1024x650

 • 1st Prize Fashion Design Project 2016-Xριστίνα Βατσινά

H Χριστίνα Βατσινά παρουσίασε την πρώτη της Συλλογή στην AXDW τον Απρίλιο του 2017  με το label  ‘Christina Vatsina’ και τον Οκτώβριο 2018 .Η Χριστίνα Βατσινά ήταν μόλις 15 ετών όταν εκπαιδεύτηκε στο δίμηνο εντατικό σεμινάριο σχεδίου μόδας, με καθηγήτρια την Σχεδιάστρια Βυτινίδου Μαρία, στο Summer camp, στο Ηράκλειο Κρήτης.

 • 3rd Prize Fashion Design Swimwear Contest , Mare di Moda 2017 -Aντριάννα Κοκκίνου

Η Αντριάνα Κοκκίνου έλαβε την 3η  Πανευρωπαϊκή διάκριση  Σχεδιασμού Μαγιό,  στον διαγωνισμό Mare di Moda στις Κάννες. Η Συλλογή της παρουσιάστηκε σε fashion show στις Κάννες τον Νοέμβριο 2017.

 

ΟΙ ΜΕΝTORS TOY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 • 12190096_727312380708891_9078977544705186664_n

  Βυτινίδου Μαρία- Fashion Designer/CEO AthensFashionClub

  Βυτινίδου Μαρία Fashion Designer/CEO AthensFashionClub

H ιδιοκτήτρια της σχολής AthensFashionClub, Founder της 1ης Κυψέλης Νέων Σχεδιαστών Μόδας The Fashion Gate και διακεκριμένη σχεδιάστρια μόδας Bυτινίδου Μαρία, από τη διεθνή έκθεση Première Vision – Paris και το Eindhoven της Ολλανδίας, διδάσκει Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη εμπορικής κολεξιόν με σκοπό να επιταχύνει επιχειρηματικά και να καθοδηγήσει με επιτυχία τον κάθε συμμετέχοντα στην ανάπτυξη του δικού του brand.

Επίσης αναλύει όλη την διαδικασία και την αξία της πρόγνωσης Μόδας για τον νέο Σχεδιαστή σε συνάρτηση με τις διεθνείς τάσεις μόδας και εκθέσεις στο εξωτερικό.

Η Σχεδιάστρια επιχειρεί με δύο διαφορετικές συλλογές κάθε σεζόν, μία Καινοτόμα συλλογή ενδυμάτων Wearable Technology, μία Prêt-à-Porter de luxe καθώς και μία Swimwear Collection.

Maria Vytinidou Fashion Show – 18th AXDW

Maria Vytinidou Fashion Show – 19th AXDW

 

EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ

 • Δημιουργία Συλλογής στην 1η Κυψέλη Μόδας ‘The Fashion Gate’

Η σχολή AthensFashion Club συνδέει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και προωθεί τους Νέους Σχεδιαστές και Επιχειρηματίες Μόδας στο εξωτερικό δημιουργώντας την  1η ‘Κυψέλη’ Νέων Σχεδιαστών και Επιχειρηματιών Μόδας ‘The Fashion Gate’. Περισσότερες πληροφορίες στο www.thefashiongate.gr

fashion gate video photo

 • Υποβολή συμμετοχής για Πανεπιστήμια της Αγγλίας

Το Foundation Fashion Designer Course σε συνδυασμό με το Higher Diploma δίνει την δυνατότητα εισαγωγής σε Βρετανικά Πανεπιστήμια.

Επίσης, αναγνωρίζονται οι σπουδές τους για εργασία στην Αγγλία.

Η αποφοίτηση από το πρόγραμμα Foundation Fashion Designer Course με το Higher Diploma αποτελεί ένα ‘αστέρι’ στο βιογραφικό σας!

 • Δυνατότητα παραγωγής Συλλογής σε συνεργασία με την σχολή AthensFashionClub

Η σχολή με το δίκτυο συνεργατών της αναλαμβάνει τον Σχεδιασμό Πατρόν, Ραφή και Παραγωγή για οποιονδήποτε απόφοιτο  θελήσει να επιχειρήσει άμεσα και ανεξάρτητα.

Ο απόφοιτος μπορεί σε πρώτο βήμα να δημιουργήσει τα Δείγματα της συλλογής του με την βοήθεια έμπειρων συνεργατών της σχολής και στην συνέχεια να προχωρήσει σε παραγωγή μεγάλης κλίμακας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ FASHION PORTFOLIO ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα εξελίσσεται σε 2 στάδια :

 1. Παράδοση Portfolio με ολοκληρωμένη Συλλογή , Σχέδια, υφάσματα , Υλικά
 2. Δημιουργία 2 ενδυμάτων και παρουσίασή τους μαζί με το Portfolio σε ειδική Τελετή Αποφοίτησης.

Η διαδικασία δημιουργίας Porfolio κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης είναι πολύ δημιουργική αλλά και σύνθετη! Απαιτεί έξοδο στα μαγαζιά για εύρεση υλικών, ενημέρωση από τις διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό για τα trends της σεζόν, σχέδιο μόδας, κολάζ, εργασία στα πλαίσια ομάδαςκαι πάνω από όλα φαντασία και οργάνωση.

Ολοι οι σπουδαστές του AthensFashionClub παρουσιάζουν το έργο τους στο τέλος του προγράμματος και σε ειδικές εκδηλώσεις της σχολής.Δείγματα από προηγούμενα προγράμματα  μπορείτε να δείτε στις σελίδες:

-Τι είναι το Portfolio Σχεδιαστή Μόδας

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ενότητα Σχεδίου Μόδας

 • Ποιός είναι ο σχεδιαστής μόδας και ο ρόλος του
 • Εκμάθηση Σχεδίου μόδας – γυναικεία φιγούρα
 • Στυλιζάρισμα φιγούρας
 • Χρωματισμός φιγούρας και μέσα απεικόνισης υφάσματος
 • Γνωριμία με τα υλικά σχεδιασμού
 • Research and inspiration – από που αντλεί την έμπνευσή του ο σχεδιαστής μόδας και πως την μετουσιώνει σε δημιουργία
 • Στοιχεία που λαμβάνονται υπόψην στο σχεδιασμό του ενδύματος – πατρόν, στυλ, εποχικότητα , τάσεις , ύφασμα …
 • Τεχνικό Σχέδιο -Flat

Ενότητα Δημιουργία  Συλλογής

 • Première Vision – Paris  2016 and global Forecast Agencies
 • Τι είναι η Πρόγνωση Μόδας
 • Trendboards
 • Inspiration Boards and Fashion Stories

Ενότητα Υφασμάτων και Υλικών

 • Διδασκαλία Υφασματολογίας
 • Τεχνολογία Ινών και Νημάτων
 • Προμηθευτές υλικών και υφασμάτων από την τοπική αγορά και το εξωτερικό
 • Συλλογή υλικών, υφασμάτων και σχεδιασμός -Layout- Fashion Portfolio
 • Eπισκέψεις σε Χονδρέμπορους Υφασμάτων και Υλικών έως και παραγγελία υφασμάτων από το εξωτερικό.

Ενότητα Styling

 • Διδασκαλία Βασικών Styling Concepts
 • Χρωματολογία
 • Ιστορία της μόδας και Κουστουμιού από το 1900 έως σήμερα

Ενότητα Ανάπτυξης  Επιχειρηματικότητας  και Συλλογής

 • Σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματικότητα
 • SWOT ANALYSIS – δυνατά και αδύναμα σημεία επιχείρησης και προιόντος
 • Business Model Canvas -χαρτογράφηση επιχείρησης για τον νέο σχεδιαστή
 • Production Plan – Προσoμοίωση πλάνου παραγωγής collection
 • 5 Why’s and How’s
 • Concept Portfolio – παρουσίαση μίνι κολεξιόν
 • Κοστολόγηση collection
 • Eκπαιδευτικές Επισκέψεις στην 1η Κυψέλη Νέων Σχεδιαστών Μόδας και συζήτηση με τους συμμετέχοντες του προγράμματος ‘The Fashion Gate’.

Eνότητα Σχεδιασμού Πατρόν

 • Διδασκαλία Βασικών Πατρόν, Φούστα-Παντελόνι-Κορσάζ με την Γεωμετρική μέθοδο.
 • Παράδοση 2 ενδυμάτων που αποτελούν σχέδια από το Portfolio του συμμετέχοντα

Eνότητα Κοπτικής/Ραπτικής

 • Διδασκαλία βασικών τεχνικών ραφής
 • Εκμάθηση ραφής βασικού κορσάζ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Η σχολή παρέχει ετησίως 2 Υποτροφίες στους καλύτερους απόφοιτους του τμήματος Σχεδιαστών Μόδας και Foundation.

 • Η Υποτροφία είναι η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Fashion Marketing, Branding & Business, διάρκειας ενός έτους, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος μετεκπαίδευσης και  Επιχειρηματικής Ανάπτυξης  στην 1η Κυψέλη Νέων Σχεδιαστών Μόδας “The Fashion  Gate’ .
 • Ο τρόπος επιλογής Υπότροφων είναι ο εξής:
  Αξιολόγηση της τελικής βαθμολογίας των σπουδών τους, παρουσίασης Portfolio και προσωπικής συνέντευξης για τις μελλοντικές τους επιδιώξεις.Λαμβάνεται επίσης υπόψην η συλλογικότητα και η συμμετοχή τους στις γενικές δραστηριότητες της σχολής και εργασίες κατά την διάρκεια των σπουδών τους.

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι εξετάσεις για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα είναι η παράδoση και παρουσίαση του Portfolio.

Σε όλα τα Εκπαιδευτικά προγράμματα παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών κατόπιν εξετάσεων.

Η σχολή είναι  Πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο Εκπαιδευτήριο  από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού προσανατολισμού) με Αριθ. Πιστοπ. 2101159.

eoppep-website

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!
ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ : 210 3300008, 6940266063

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Τηλέφωνο (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας

[wpgdprc "Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο."]

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

Όταν επισκέπτεστε κάποιον ιστότοπο, μπορεί να αποθηκεύσει ή να ανακτήσει πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κυρίως με τη μορφή cookie. Ελέγξτε τις προσωπικές σας υπηρεσίες cookie εδώ.

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί στα συστήματά μας.

Για τη χρήση αυτού του ιστότοπου χρησιμοποιούμε τα παρακάτω cookies που απαιτούνται από τεχνική άποψη
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες