athensfashionclub.com

orangegrove

Οι σπουδαστές μιλούν για εμάς

* content missing

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Η μόδα και το καλλιτεχνικό στοιχείο με ακολουθούσαν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Έβρισκα στην δημιουργικότητα και στην ελευθερία της έκφρασης μέσω του σχεδίου και των χρωμάτων έναν νέο μοναδικό κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο επέλεξα να ακολουθήσω ένα μακρόχρονο ταξίδι μέσα στον κόσμο της μόδας, αφιερώνοντας όλες τις σπουδές μου σε αυτόν τον κλάδο, μεταπηδώντας από το σχέδιο μόδας και την τεχνολογία του ενδύματος, στο fashion marketing & branding και μετέπειτα στο personal styling. Ο κόσμος της μόδας και της τέχνης γενικότερα πλέον, αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου και της ζωής μου, καθώς μέσα από αυτήν καθρεπτίζεται όλος ο εσωτερικός μου κόσμος, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά μου. Σε βάθος χρόνου επιθυμώ να εργάζομαι ως επαγγελματίας στυλίστας διαθέτοντας την δική μου εταιρεία ως Personal Stylist, καθώς και να συνεχίσω την διδασκαλία μου σε νέους σπουδαστές στον χώρο της μόδας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, μεταλαμπαδεύοντας το πάθος μου και τις γνώσεις μου για την μόδα και την ένδυση.

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;

Όσον αφορά τις σπουδές μου στο Athens Fashion Club, η επιλογή μου ήταν μονόδρομος, καθώς αποτελεί ένα από τα κορυφαία ιδρύματα μόδας στην Ελλάδα. Η διεύθυνση αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό απαρτίζεται από εξαιρετικά καταξιωμένους επαγγελματίες του του κλάδου, οι οποίοι αγαπάνε πάνω από όλα την δουλειά τους  και λειτουργούν με ένα μοναδικό πνεύμα ομαδικότητας και οργάνωσης μέσα σε ένα φιλικό και ζεστό κλίμα. Να σημειώσω ακόμα πως ήταν η μοναδική σχολή η οποία πρόσφερε ένα πρόγραμμα σπουδών στο Personal Styling ανάλογο των επιθυμιών και των προσδοκιών μου, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στο αντικείμενο και μαθήματα τα οποία καλύπτουν πλήρως τις γνώσεις και προσφέρουν τις δεξιότητες, που καλείται να έχει ένας επαγγελματίας, νεοεισερχόμενος, στην αγορά εργασίας.

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?

Όλο αυτό που ζούμε γύρω μας αποτελούν κάτι πρωτόγνωρο, και τρομακτικό ωστόσο πρέπει να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία και υπομονή. Οι δυσκολίες που μας έφερε και συνεχίζει να μας δημιουργεί η πανδημία, πρέπει να γίνουν η εφαλτήρια δύναμη ώστε να μετατρέψουμε τις απειλές σε νέες ευκαιρίες και τα προβλήματα σε καινοτόμες ιδέες. Όπως αναφέρει και ένα Ιταλικό γνωμικό “Για όλα υπάρχει μία λύση, εκτός από τον θάνατο”. Αυτός λοιπόν ο πρόσκαιρος “θάνατος” της ελευθερίας μας ας σημάνει την γένεση της δημιουργικότητας και της φαντασίας μας. Σε αυτήν την διαδρομή είναι εμπνευστές μας και υποστηρικτές μας, όλοι οι καθηγητές της σχολής, καθώς μας γίνουν τα εφόδια και τον έναυσμα να δούμε αυτήν την “παύση” της καθημερινότητας μας ως μία αρχή για κάτι μεγαλύτερο και ομορφότερο με γνώμονα να επιτευχθούν τα όνειρα και οι φιλοδοξίες μας. Συμβάλλουν με τρόπο ώστε να μας αφυπνίζουν και να μας υπενθυμίζουν συνεχώς, πως κάθε στόχος μας είναι εφικτός με πολύ δουλειά, αφοσίωση και χαμόγελο και πως πρέπει πάντα να καρτεράμε με ανυπομονησία το δικό μας ουράνιο τόξο μετά από την καταιγίδα.

Costance Papadopoulou, eLearning Fashion Styling Course, Μάρτιος 2021, Θεσσαλονίκη

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Μετά από αρκετά χρόνια εργασίας στον χώρο των ενδυμάτων ως γραφίστρια, αποφάσισα πως θέλω να υπάρχει κάτι πιο ολοκληρωμένο σαν γνώση. Ένα ιδιαίτερο τύπωμα σίγουρα εκτιμάται και ξεχωρίζει αλλά όταν βρίσκεται πάνω σε ένα προσεγμένο και ευφάνταστο ρούχο κάνει και τη πραγματική διαφορά. Ευελπιστώ ότι θα φτάσω στο σημείο  να δημιουργήσω ένα δικό μου brand και να ασχοληθώ ενεργά με αυτό.

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;

Μετά από έρευνα αρκετών σχολών που έχουν ως αντικείμενο το σχέδιο μόδας, κατέληξα στη συγκεκριμένη σχολή γιατί το πρόγραμμα σπουδών ήταν άρτιο. Στην πορεία κατάλαβα πως δεν ήταν απλά τυπικά άρτιο, αλλά γινόταν κάθε εβδομάδα προσπάθεια από όλα τα στελέχη της  σχολής ώστε ο καθένας μας ατομικά να καταφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?

Όσο ανορθόδοξο και αν μοιάζει, η πανδημία λειτούργησε θετικά στην εξέλιξη των σπουδών μου και ο λόγος είναι ότι τα μαθήματα συνέχισαν κανονικά μέσα από τη πλατφόρμα. Όσοι συμμετείχαμε στο πρόγραμμα σπουδών της σχολής είχαμε πολλά να κάνουμε και η δημιουργικότητα  αναπτύχθηκε με τρόπους που δεν περιμέναμε. Όταν βρίσκεσαι σε ένα τόσο οικείο μέρος όσο το σπίτι σου περιορίζεται το άγχος κατά πολύ. Έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις ξανά το μάθημα το οποίο έχει καταγραφεί οποιαδήποτε στιγμή θέλεις , να λύσεις απορίες που μπορεί να δημιουργήθηκαν στη πορεία οπότε προχωράς με τους δικούς σου ρυθμούς. Αυτό που μου έλειψε βέβαια είναι η φυσική διαδραστική σχέση τόσο με τους ανθρώπους της σχολής όσο και με τους υπόλοιπους συμφοιτητές  μου.

Με ποιο τρόπο έχει ενισχύσει η σχολή την ατομική σας προσπάθεια στον χώρο της μόδας μέχρι τώρα;

Η αλήθεια είναι πως πέρα από το προγραμματισμένο χρόνο φοίτησης και μετά το πέρας της, έχει χρειαστεί να επικοινωνήσω κάποιες φορές με τη σχολή για κάποια θέματα που χρειάστηκα βοήθεια και το μόνο που έχω να πω είναι πως η στήριξη που ούτως η άλλως υπήρχε κατά την διάρκεια των σπουδών μου εκεί δεν διακόπηκε αλλά συνεχίστηκε. Υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει προθυμία να σε συμβουλεύσουν και να καθοδηγήσουν τον καθένα από εμάς ξεχωριστά και αυτό παρέχει μια επιπλέον ασφάλεια για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε έναν τόσο απαιτητικό χώρο όσο αυτός της μόδας.

Καπαρελιώτη Μαρίνα, eLearning Foundation Fashion Design & Production Course, Μάρτιος 2021, Αθήνα

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Από το Γυμνάσιο ακόμα θυμάμαι τον εαυτό μου να σχεδιάζει ρούχα. Είναι κάτι που με γεμίζει σαν άνθρωπο. Θέλω μέσα από τις δημιουργίες μου να κάνω τις γυναίκες να δείχνουν αλλά κυρίως να αισθάνονται πιο όμορφες, πιο δυναμικές με αυτοπεποίθηση.

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;

Ο βασικότερος λόγος επιλογής μου για σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub ήταν η μεγάλη γκάμα σεμιναρίων που προσφέρει, πέραν του προγράμματος ολοκληρωμένων σπουδών  για ένα νέο σχεδιαστή και κατά την άποψη μου η πολύ καλή τιμή αυτών. Εγώ προσωπικά,  ως κάτοχος πτυχίου σχεδιαστή μόδας-πατρονίστ από το 1998 και παρόλο που είναι το χόμπι μου, ήθελα μετά από τόσα χρόνια να κάνω κάποια σεμινάρια ούτως ώστε να επεκτείνω τις γνώσεις μου και προπάντων να εκσυγχρονιστώ. Εξάλλου θεωρώ ότι η γνώση ποτέ δεν σταματά. Για πρώτη φορά άκουσα στην ζωή μου για την SWOT ANALYSIS και για το BUSINESS CANVAS MODEL. Λέξεις, που έχουν να κάνουν σχετικά με την δημιουργία, την επιχειρηματικότητα και την επιβίωση ενός επαγγελματία στην δύσκολη βιομηχανία της μόδας. Αποφοιτώντας από το Foundation Fashion Design & Production Course κατανόησα πλήρως τους όρους της επιχειρηματικότητας και πως μπορεί ένας σχεδιαστής να γίνει επιτυχημένος εμπορικά.

Με ποιο τρόπο έχει ενισχύσει η σχολή την ατομική σου προσπάθεια στον χώρο της μόδας μέχρι τώρα;

Η σχολή AthensFashionClub παρουσιάζοντας τις δημιουργίες των σπουδαστών της με  στην Athens Exclusive και συμμετέχοντας και σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις – διαγωνισμούς, κυρίως όμως συμμετέχοντας σε Διεθνείς Εκθέσεις στο εξωτερικό, δίνει την δυνατότητα στον κάθε σπουδαστή να παρουσιάσει τις δημιουργίες του ανοίγοντας του με αυτό τον τρόπο μία πόρτα στον λαμπερό χώρο της μόδας.

Τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο πριν την πανδημία, παρουσίασα μία sustainable δημιουργία μου από οικολογικά υφάσματα και φελλό στην έκθεση Modtissimo στο Πόρτο της Πορτογαλίας, μέσω της συμμετοχής της σχολής στην  διεθνή έκθεση και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πορτογαλίας στην Αθήνα.

Παναγιώτης Σακκάτος, eLearning Foundation Fashion Design & Production Course, Μάρτιος 2021Αθήνα

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Η επιλογή μου για τις συγκεκριμένες σπουδές έγινε λόγω της δουλειάς μου. Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζομαι ως πωλήτρια σε καταστήματα ένδυσης. Η καθημερινή τριβή με τα ρούχα με έκανε να καταλάβω ότι αγαπώ πραγματικά να εργάζομαι πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Έτσι, αποφάσισα να εμβαθύνω τις γνώσεις μου σε αυτόν τον κλάδο και για αυτό και επέλεξα το συγκεκριμένο τμήμα σπουδών.

Το όραμα μου μέσα στα επόμενα 5 χρόνια είναι να έχω καταφέρει να φτιάξω μια δική μου συλλογή ρούχων και να έχω ανοίξει το δικό μου κατάστημα στην Αθήνα ή στην Κρήτη. Αυτό θα το δείξουν οι συνθήκες.  Βέβαια, αν αργήσει λίγο το άνοιγμα ενός μαγαζιού υπάρχει και η προοπτική του ηλεκτρονικού καταστήματος για ξεκίνημα.

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;

Η αλήθεια είναι ότι για να βρω την σχολή με βοήθησε το διαδίκτυο. Είδα τις κριτικές του κόσμου και έτσι επέλεξα να κλείσω ένα ραντεβού. Όταν ήρθα και με ενημέρωσαν πλήρως αναλυτικά για το τμήμα σπουδών που ήθελα να ακολουθήσω, εκεί αισθάνθηκα από αυτά που άκουσα ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους δασκάλους. Αυτό με έκανε να νιώσω ασφαλής και έτσι έγινε το κλικ μέσα μου για να πω ότι θέλω να έρθω στην AthensFashionClub.

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?

Η κατάσταση της πανδημίας δε μπορώ να πω ότι με έχει επηρεάσει πλήρως αρνητικά. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω πολύ δημιουργική αλλά υπάρχουν και οι μέρες που δεν αντέχω να κάνω τίποτα για τον λόγο ότι μπορεί να είμαι όλη μέρα μέσα. Αυτό, έρχεται και ρίχνει την απόδοση μου στην σχολή. Για να το αντιμετωπίσω προτιμώ να κάνω μια βόλτα παρά να κάνω μια πρόχειρη δουλειά χωρίς όρεξη.  Αν δεν είσαι καλά ψυχολογικά δεν μπορείς να αποδόσεις και δεν δίνεις το εκατό τοις εκατό του εαυτού σου. Η επικοινωνία που έχουμε με τους καθηγητές είναι φανταστική, γιατί μας ρωτάνε συνεχώς πως αισθανόμαστε και γίνεται συζήτηση. Προσπαθούν να μας κατανοήσουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει ότι τίποτα δεν είναι απρόσωπο. Επίσης, μέσα στην καραντίνα η σχολή σαν σύνολο μας βοήθησε εξαιρετικά πολύ με τα events που διοργάνωνε κάθε Σάββατο. Γίναμε ακόμη πιο δημιουργικοί!

Μπερβανάκη Κωνσταντίνα, Ε-Learning, Τμήμα Σχεδιαστών Μόδας, Μάρτιος 2021, Κρήτη

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Εργαζόμουν 28 χρόνια στον χώρο παραγωγής ενδυμάτων και από προσωπική επιλογή σταμάτησα πριν 4 χρόνια, διότι ένιωθα ότι δεν είχα τίποτα περισσότερο να προσφέρω. Αποφάσισα να ακολουθήσω διαφορετική προσέγγιση και να συμπληρώσω την επιχειρησιακή μου εμπειρία στον χώρο με το να καλλιεργήσω το δημιουργικό μου ταλέντο. Επιθυμία μου είναι να αποκτήσω μία όμορφη παρουσία στον χώρο του resort και οι συλλογές μου να αποκτήσουν αναγνώριση μέσω ποιοτικής δουλειάς.

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;Είχα παρακολουθήσει στο παρελθόν κάποια σεμινάρια στην συγκεκριμένη σχολή και γνώριζα την ποιότητα που προσφέρουν. Η κα Βυτινίδου και ο κος Δημητρακόπουλος ως καθηγητές της σχολής προσφέρουν ευρύ φάσμα γνώσεων και το κυριότερο είναι πολύ υποστηρικτικοί. Θεωρώ ότι είναι η μοναδική σχολή που δίνει τόσες πολλές ευκαιρίες και καινοτομίες. Αξίζει εδώ να κάνω μνεία για το 1rst Hybrid Online Store &  Co-Working Space in Fashion <<The Sustainable Floor>>. Eπίσης το συγκεκριμένο πρόγραμμα σύνδεσης της άμεσης σύνδεσης της  επιχειρηματικότητας με τη μόδα (Foundation Fashion Design & Production Course ) είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και ακριβώς αυτό που αναζητούσα.

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?

Σίγουρα οι συνθήκες είναι δύσκολες και σαφώς δυσχεραίνει το όλο εγχείρημα αλλά λόγω της τεχνολογία της έως ένα βαθμό τα εμπόδια υπερπηδούνται. Δεν μπορώ να πω ότι η διαδικτυακή μάθηση είναι ίδια με την φυσική αλλά προσαρμοζόμαστε και η συνεχής και άμεση επαφή με τους διδάσκοντες διευκολύνει  την κατάσταση. Βέβαια, ας δούμε λίγο και την θετική πλευρά, ότι λόγω του εγκλεισμού, ασχολούμαστε περισσότερο με το αντικείμενο που αγαπάμε.

Σίλα Γρημάνη, eLearning Foundation Fashion Design & Production Course,Μάρτιος 2021, Αθήνα

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι με ένα μολύβι στο χέρι και σχεδιάζω. Η αγάπη μου για το σχέδιο μόδας ξεκίνησε στην ηλικία των 16 όταν άρχισα αντιγράφω τις φιγούρες και τα ρούχα από τα περιοδικά μόδας. Αποφάσισα λοιπόν μετά τις σπουδές μου και την ενασχόληση μου με διαφορετικά αντικείμενα, ότι το σχέδιο μόδας είναι αυτό που πραγματικά με εκφράζει και με ικανοποιεί.
Το όραμα μου είναι να δημιουργήσω ένα επιτυχημένο brand με ιδιαίτερα ρούχα και σχέδια εμπνευσμένα από τη παράδοση της χώρας μας αλλά με μια σύγχρονη οπτική. Με
υφάσματα και υλικά που σέβονται το περιβάλλον αλλά και την γυναίκα που τα επιλέγει.

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;
Αποφάσισα μετά από έρευνα να σπουδάσω στην σχολή AFC . Η οργάνωση και η αγάπη για το αντικείμενο, καθώς και η σημασία που δίνεται στην βιωσιμότητα στη μόδα αλλά και στην εκπαίδευση σχετικά με την επιχειρηματικότητα ήταν από τους πιο σημαντικούς
λόγους που επέλεξα την σχολή. Ακόμη, αρκετά σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η σχολή AthensFashionClub διδάσκει εξ αποστάσεως μέσω δικής της πλατφόρμας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε. Έτσι δεν χάνονται μαθήματα και η εκπαίδευση μας συνεχίζεται κανονικά εν μέσω πανδημίας και σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μετά από 3 μήνες
μαθημάτων αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένη με αυτή την επιλογή.

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?
Η κατάσταση της πανδημίας σίγουρα περιορίζει έως έναν βαθμό την δημιουργικότητα καθώς είμαστε «αναγκασμένοι» κατά κάποιο τρόπο να αναζητούμε έμπνευση μέσα από μια οθόνη. Είναι βέβαια ότι τα ταξίδια και οι ανοιχτοί χώροι τέχνης και πολιτισμού θα
βοηθούσαν πολύ περισσότερο.
Παρόλα αυτά λόγω της έντονης θέλησης και των στόχων που έχω θέσει, καταφέρνω να είμαι δημιουργική και να εμπνέομαι από πράγματα και ιδέες που δεν είχα ποτέ φανταστεί. Σε όλο αυτό συμβάλλουν αρκετά οι καθηγητές της σχολής που μέσα από πολλά
δημιουργικά μαθήματα μας δείχνουν όλους τους τρόπους που μπορούμε να δημιουργήσουμε. Επίσης, από την αρχή των μαθημάτων η σχολή έχει διοργανώσει πολλά event σχετικά με τη μόδα και δεν θα μπορούσε κανείς πάρα να εμπνευστεί και να
δημιουργήσει όταν υπάρχει συνεχής ενασχόληση με το αντικείμενο.

Nίκη Μήτσουρα, eLearning Foundation Fashion Design & Production Course, Μάρτιος 2021, Αθήνα

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Λατρεύω το σχέδιο και με γοητεύει το αντικείμενο της μόδας, επομένως ήρθε η στιγμή για μένα να ασχοληθώ με αυτό που ονειρεύομαι. Στα επόμενα πέντε χρόνια θα ήθελα να δραστηριοποιηθώ στο χώρο της μόδας, καταφέρνοντας να ξεκινήσω με επιτυχία τη δική μου επιχείρηση.

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;

Επέλεξα να ξεκινήσω τις σπουδές μου στη συγκεκριμένη σχολή αρχικά, γιατί έδινε τη δυνατότητα της παρακολούθησης των μαθημάτων από απόσταση, καθώς επίσης και για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει και το κομμάτι της επιχειρηματικότητας, απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να ξεκινήσω να πραγματοποιώ τα όνειρά μου.

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?

Παρόλη τη δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας, διατηρώ την αισιοδοξία μου και αισθάνομαι πιο δημιουργική από ποτέ. Ο χρόνος περνάει απίστευτα γρήγορα και η διεύθυνση της σχολής φροντίζει να μας κρατά σε εγρήγορση και διαρκή σκέψη, προσφέροντάς μας συνεχώς καινούριες γνώσεις και εμπειρίες με τις δραστηριότητες που διοργανώνει. Οι καθηγητές μας είναι πάντα πολύ βοηθητικοί και τα μαθήματα άκρως ενδιαφέροντα και ευχάριστα.

Σοφία Κόλλια, eLearning Foundation Fashion Design & Production Course, Μάρτιος 2021, Βρυξελλες

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Πάντοτε μου φαινόταν μαγική η διαδικασία του να σχεδιάζεις ένα ρούχο και αυτό το σχέδιο να γίνεται μέρος της ζωής ενός ανθρώπου. Το πρώτο ρούχο που έραψα μόνη μου ήταν σε ηλικία 9 ετών για την Barbie μου, μάλιστα το πατρόν το σχεδίασα σε ένα φύλλο τετραδίου! Μετά συνέχισα δίνοντας το χαρτζιλίκι μου να αγοράζω περιοδικά μόδας και κάποια στιγμή, αφού εργάστηκα για πολλά χρόνια για τα μεγαλύτερα fast-fashion brands της Αθήνας,  αποφάσισα αυτή μου την αγάπη να την εξελίξω σπουδάζοντας σχέδιο μόδας και να εστιάσω στην βιώσιμη μόδα.

Το όραμά μου είναι να καταφέρω να γίνω μέρος της δικής σας ζωής μέσα από τα ρούχα μου, και να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που αγαπά μεν την μόδα, αλλά αγοράζει συνειδητά, με σεβασμό στο περιβάλλον, στα ζώα και τους εργαζόμενους σε αυτή την βιομηχανία. Αυτό το έχω ήδη ξεκινήσει με το sustainable brand Mikrovouti, που είναι ένα παιδικό, οικολογικό  brand με κοινωνική συνείδηση, στο οποίο θα βρείτε πετσέτες παραλίας από πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι και αναγεννημένο βαμβάκι καθώς και μπλουζάκια από ελληνικό βαμβάκι βιώσιμης καλλιέργειας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο www.mikrovouti.com.

Επίσης, στα άμεσα σχέδιά μου είναι να δημιουργήσω την δική μου συλλογή με ρούχα από οικολογικά, ηθικά φτιαγμένα και zero-waste υλικά, και για ενήλικες.

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;

Ήθελα να σπουδάσω σε μια σχολή που είναι πρωτοπόρα, καινοτόμα, γνωρίζει όλες τις νέες εξελίξεις και πραγματικά νοιάζεται για την ουσιαστική εκπαίδευση και επιτυχία των σπουδαστών της. Στην AthensFashionClub τα βρήκα όλα αυτά αποκτώντας γνώσεις σε βάθος, ακαδημαϊκά και κυρίως πρακτικά. Πλέον έχω την αυτοπεποίθηση του σχεδιαστή- επιχειρηματία που θα βγει στην αγορά εργασίας γνωρίζοντας πώς να διαχειριστεί πρόσωπα και καταστάσεις.

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?

Το μόνο πρόβλημα που εντοπίζω είναι το γεγονός ότι δεν μπορούμε να βρεθούμε όλοι μαζί με φυσικό τρόπο. Η ποιότητα του μαθήματος και η δημιουργικότητά μου δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου, μιας και τα μαθήματα γινόντουσαν διαδικτυακά εξ αρχής. Το εκπαιδευτικό μου υλικό είναι εξαιρετικό και παραπάνω από αρκετό. Επίσης, οι καθηγητές μου είναι πάντοτε διαθέσιμοι για να με καθοδηγήσουν και να με συμβουλέψουν.

Η σχολή είναι πάντοτε δίπλα μας σε κάθε βήμα και καταφέρνει να μας στηρίζει με πολλούς τρόπους. Πέρα από τα μαθήματα, οργανώνουν ανοιχτά προς το κοινό events με πολύ ενδιαφέρουσες και σύγχρονες θεματικές, προσκαλούν ειδικούς  επαγγελματίες για να μας καθοδηγήσουν σε πολύ ενδιαφέροντα projects και έχουμε το δικό μας chat, όπου οι συμμαθητές βοηθάμε ο ένας τον άλλον και δεχόμαστε συμβουλές από τους καθηγητές μας. Γενικά, στην AthensFashionClub, το κλίμα είναι οικογενειακό αλλά και άκρως επαγγελματικό ταυτόχρονα θέλοντας να γίνει ξεκάθαρο ότι στόχος τους είναι να πετύχουμε ως σχεδιαστές αλλά και ως επιχειρηματίες.

Κέλλυ Κουλίζου , E Learning -Foundation Fashion Design Course, Μάρτιος 2021, Κύπρος

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Από μικρή ηλικία είχα κλίση στο καλλιτεχνικό κομμάτι, το πάθος μου ήταν η δημιουργία ρούχων. Μεγαλώνοντας, κατάλαβα πως με αυτό θέλω να ασχοληθώ και για τον λόγο αυτό επέλεξα τις συγκεκριμένες σπουδές. Το όραμα μου είναι να έχω καταφέρω να δημιουργήσω το δικό μου brand. Αρχικά το ξεκίνημα θα γίνει με ένα e-shop και στη συνέχεια να ανοίξω και ένα φυσικό κατάστημα ή ατελιέ. Στο στυλ των ρούχων που θα σχεδιάζω δεν θα έχω κάποιο περιορισμό. Η πιο άμεση κολεξιόν που θέλω να δημιουργήσω στο ξεκίνημα μου είναι αθλητική και μέσα σε 5 χρόνια θέλω να έχω καταφέρει να έχω ρούχα αθλητικά και high end fashion.

Αυτό που θέλω πολύ να προωθήσω μέσα από το brand μου, στο κατάστημά/ατελιέ και e-shop είναι το upcycling, όχι σαν άλλο ένα καινούριο trend της εποχής, αλλά σαν φιλοσοφία. Ρούχα παλιά ή καινούργια θα μπορούν να πάρουν άλλη μορφή και να “αναγεννηθούν”  ως κάτι νέο. Στο χώρο που θα δημιουργηθεί θα υπάρχουν οθόνες που θα δείχνουν πως ένα ρούχο μπορεί να αλλάξει, και θα δίνονται πληροφορίες για το τι προσφέρεις στο περιβάλλον με αυτή την κίνηση, και πόση ικανοποίηση μπορεί να σου δώσει το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, εφόσον θα έχω αρκετή εμπειρία και γνώσεις, θα ήθελα να ξεκινήσω δημιουργικά εργαστήρια με θέμα το upcycling για παιδιά, ώστε να έρθουν πιο κοντά στο αντικείμενο, να αναπτυχθεί μέσα τους το κομμάτι της δημιουργίας και η προσωπικότητα του καθενός. Ένα ακόμα κομμάτι που θα με ενδιέφερε να ψάξω είναι η δημιουργία υφασμάτων αλλά από δική μου τεχνητή ίνα ενός συγκεκριμένου φυτού.

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;

Μετά από μεγάλη έρευνα διαβάζοντας αξιολογήσεις, forum, ραντεβού, τηλεφωνικές συνομιλίες και ψάξιμο πολλών μηνών κατέληξα στην σχολή AthensFashionClub, γιατί είδα τι είδους δράσεις κάνει,  τις δουλειές των σπουδαστών από τα προηγούμενα έτη, τα βραβεία από προηγούμενους διαγωνισμούς, τις δημιουργίες της κ. Βυτινίδου, τις εγκαταστάσεις και φυσικά το εκπαιδευτικό προσωπικό. Πιστεύω πως η επιτυχία μου και η εξέλιξη μου στο κομμάτι της μόδας θα βασίζεται όχι μόνο στον εαυτό μου αλλά κυρίως στα “θεμέλια” που μου έβαλε η συγκεκριμένη σχολή.

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?

Η πανδημία επηρεάζει την δημιουργικότητά μου, γιατί δεν έχω εικόνες και ερεθίσματα να εμπνευστώ,  δεν πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ταξίδια και εκδρομές με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη ρουτίνα. Πιστεύω πως αν ξανακάνω τις εργασίες μου μετά την καραντίνα, θα έχουν άλλο αποτέλεσμα. Ωστόσο προσπαθώ να διαβάζω όσο περισσότερο μπορώ, να βλέπω ντοκιμαντέρ ώστε να παίρνω εικόνες, να πηγαίνω για ποδήλατο και στην δουλειά πάντα παρατηρώ τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των πελατών. Επίσης παρακολουθώ επιδείξεις μόδας και ότι αφορά τον χώρο.

Η σχολή με έχει βοηθήσει στο να διευρύνω τους ορίζοντες μου, να σκέφτομαι με διαφορετικό τρόπο, στρατηγικό θα έλεγα. Με βοηθάει να περνάω ευχάριστα τις ώρες μου στο σπίτι και στα μαθήματα αφού πολλές φορές υπάρχουν και “εκπληξούλες” που μου δίνουν ένα έναυσμα να συνεχίσω!

Επίσης, θεωρώ πολύ σημαντικό είναι πως με βοήθησε να εξωτερικεύσω τα συναισθήματα μου, να συζητήσω με καθηγητές και συμφοιτητές, να έρθουμε πιο κοντά. Νιώθω την οικειότητα να συζητήσω ένα θέμα το οποίο με δυσκολεύει στην απόδοση μου και εν τέλει αυτό που θα ακούσω θα είναι μια συμβουλή εμψυχωτική και λογική και καθόλου τυπική.

 

Ιωάννα Μανούσου, eLearning Foundation Fashion Design & Production Course, Μάρτιος 2021, Ηράκλειο Κρήτης

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Από μικρή, μου άρεσαν τα καλλιτεχνικά και ιδιαίτερα η ζωγραφική, καθώς με βοηθά στο να μπορώ να εκφράζομαι και να εξωτερικεύω τα συναισθήματά μου με όμορφο και δημιουργικό τρόπο. Το πάντρεμα της ζωγραφικής με την μόδα έγινε λίγο αργότερα, σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία, όταν πλέον είχα την ανάγκη, όλη αυτή τη δημιουργικότητα, από απλό χόμπι να την εξελίξω σε κάτι πιο σοβαρό και επαγγελματικό. Έτσι, έχοντας επίσης μεγάλη αγάπη στα όμορφα και ιδιαίτερα ρούχα και υφάσματα, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να συνδυάσω αυτούς τους δύο τομείς και να σπουδάσω σχέδιο μόδας με σκοπό να δημιουργήσω την δική μου επιχείρηση!

Το όραμα μου για την επόμενη 5ετία είναι να έχω δημιουργήσει το δικό μου brand, το οποίο στις συλλογές του θα περιλαμβάνει ρούχα κυρίως με ποιοτικά υφάσματα και με δικά μου ιδιαίτερα prints τα οποία θα τα καθιστούν μοναδικά.

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;

Η επιλογή της σχολής έγινε περισσότερο διαισθητικά, σε μία εποχή που η πανδημία δεν άφηνε πολλές επιλογές σε κάποιον που ήθελε να ξεκινήσει σπουδές. Ήταν η πρώτη σχολή που ήρθα σε επικοινωνία και επειδή η διαίσθηση μου δεν πέφτει ποτέ έξω, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη από τις παροχές του προγράμματος καθώς και από την επικοινωνία με τους ανθρώπους της σχολής.

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?

Η σχολή είχε έτσι και αλλιώς εμπειρία στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως, επομένως η πανδημία δεν επηρέασε σχεδόν καθόλου το εκπαιδευτικό κομμάτι. Οι καθηγητές μας, μας  βοήθησαν να προσαρμοστούμε στο διαδικτυακό μάθημα εύκολα καθώς επίσης μας υπέδειξαν τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να δώσουμε τροφή στην δημιουργικότητα μας, η οποία σε κατάσταση πανδημίας είναι λογικό να έχει επηρεαστεί αρνητικά. Με την βοήθειά τους καταφέρνουμε σε μία περίοδο με εξαναγκαστικά μειωμένα ερεθίσματα να παραμένουμε δημιουργικοί και αυτό μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε αυτές τις δύσκολες μέρες με λιγότερο άγχος και περισσότερη αισιοδοξία!

 

Ευαγγελία Ταλαντινού, E Learning - Foundation Fashion Design Course, Μάρτιος 2021, Αθήνα

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Η μόδα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας , το οποίο παρουσιάζει
μεγάλο ενδιαφέρον. Σε αυτό αποτυπώνεται ο χαρακτήρας, η φιλοσοφία, η προσωπικότητα
του καθενός. Η μόδα είναι ένας τρόπος έκφρασης, χωρίς να χρειάζονται λόγια. Είναι μία
μορφή τέχνης και υπάρχει μια παγκόσμια βιομηχανία από πίσω. Συνεπώς είναι κάτι
παραπάνω από ένα κομμάτι ύφασμα. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα κάνουν αυτό το
ταξίδι γοητευτικό και συναρπαστικό.
Όραμα μου, στο κοντινό μέλλον, είναι η καθιέρωση μου στο χώρο της μόδας , με αρχές και
αξίες, σεβόμενη τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;
Αρχικά, με ενδιέφερε η εξ αποστάσεως διδασκαλία , διότι δεν θα ήταν δυνατή η φυσική
παρουσία. Εν συνεχεία, μετά από έρευνα διαπίστωσα πως η σχολή ΑthensFashionClub,
είναι άρτια οργανωμένη , συνεχώς εξελισσόμενη, καινοτόμα, ξεχωρίζει από βραβεύσεις και διακρίσεις και παρέχει ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών, μέσω του οποίου οι σπουδαστές αποκτάμε ολοκληρωμένες γνώσεις και σφαιρική γνώση του αντικειμένου που μας ενδιαφέρει.

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?
Η περίοδος που διανύουμε χρειάζεται ψυχραιμία και λογική. Είμαι άνθρωπος που
προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορες συνθήκες και σε αλλαγές που μπορεί να συμβαίνουν,
χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω επηρεαστεί κι εγώ. Θεωρώ πως αυτή η
κατάσταση δεν έβαλε τις ζωές μας σε παύση. Αναμφίβολα, υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην
καθημερινότητα μας, παρόλα αυτά η δημιουργικότητα και η φαντασία δεν παύει να
υπάρχει, δεν μπαίνει σε αναστολή ή στασιμότητα, ίσως απλά θα πρέπει να την
αναζητήσουμε από άλλες πηγές. Σε αυτό το κομμάτι, οι καθηγητές είναι δίπλα μας,
ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση μας, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο σκέψης μας και
πάντα πρόθυμοι να λύσουν οποιοδήποτε προβληματισμό μας. Θα έλεγα πως είναι μια
καλή στιγμή να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τα όρια του.

Βασιλική Τσιρογιάννη, E Learning - Foundation Fashion Design Course, Μάρτιος 2021, Ξάνθη

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Ο χώρος της μόδας είναι ακαταμάχητα γοητευτικός. Η μόδα είναι τρόπος ζωής, ένας ιδιαίτερος τρόπος έκφρασης. Συνδυάζει τη δημιουργικότητα και την ελευθερία. Θα ακουστεί κλισέ εάν πω ότι ήταν κάτι που ήθελα από παιδί και ότι στα σχολικά μου τετράδια συνήθιζα να σχεδιάζω  ρούχα, ωστόσο η ενασχόληση μου με τη μόδα ξεκίνησε αργότερα, μετά από μία μακρόχρονη πορεία στον τομέα των οικονομικών και της διοίκησης επιχειρήσεων.

Το brand μου ονομάζεται Berequette   και ο στόχος μου για τα επόμενα χρόνια είναι να συνεχίσω να παρουσιάζω τη δουλειά μου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και να εξελίσσομαι σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής.

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;

Εκλεισα το πρώτο ραντεβού για να ενημερωθώ σχετικά με τις σπουδές στο αντικείμενο της μόδας και δεν ακολούθησε δεύτερο.  Η συνάντηση  είχε κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα και αυτό ήταν που με κέρδισε σε συνδυασμό βέβαια με την  ευελιξία και την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών.

Με ποιο τρόπο έχει ενισχύσει η σχολή την ατομική σου προσπάθεια στον χώρο της μόδας μέχρι τώρα;

Προσωπικά είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στην εβδομάδα μόδας AXDW το Μάρτιο του 2019, να κερδίσω το 1ο Βραβείο και να διακριθώ ως BEST NEW DESIGNER. Η σχολή ΑthensFashionClub στήριξε τη συμμετοχή μου ως Οfficial Sponsor και η κυρία Βυτινίδου επένδυσε το χρόνο της στην προσπάθεια μου με τις συμβουλές της ως Creative Director και με βοήθησε να παρουσιάσω την συλλογή μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και μία ομάδα σπουδαστών της σχολής και με ομαδική δουλειά καταφέραμε  να κερδίσουμε το πρώτο βραβείο!

Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2020 είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω δημιουργία μου με καινοτόμα sustainable υλικά  στην διεθνή έκθεση Μodtissimo στο Πόρτο της Πορτογαλίας ,στο περίπτερο της σχολής στο εμπορικό τμήμα της έκθεσης, με την υποστήριξη της Πορτογαλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η Σχολή βρίσκεται πάντα δίπλα στους σπουδαστές της τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών όσο και μετά την αποφοίτηση. Προσφέρει συνεχώς ευκαιρίες εντός και εκτός Ελλάδας, πράγμα πολύ σημαντικό όλους τους νέους σχεδιαστές.

Αντωνία Δημοπούλου, E Learning Foundation Fashion Design Course, Μάρτιος 2021, Αθήνα

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Θα μου επιτρέψετε να προσαρμόσω την ερώτηση στην αλήθεια μου. Επέλεξα να μελετήσω την τέχνη του ρούχου, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη ψυχολογία, τα κατά καιρούς και τόπους κοινωνικά γίγνεσθαι, το δικαίωμα στην διαφορετικότητα και την δημιουργική εξέλιξη. Αυτές οι μεταβλητές καθορίζουν την ζωή μου και χαίρομαι που βρήκα επιτέλους τον τρόπο να τις εκφράσω.

Ο χωρο-χρόνος είναι μια διττή υποκειμενική σταθερά και, στην περίπτωσή μου, δεν δέχεται στεγανά. Το όραμά μου, αγνώστου χρονοδιαγράμματος, είναι να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο μέσα από αυτή την τέχνη, όλα όσα η τέχνη αυτή προσφέρει σ’ εμένα:  αποδοχή και εξύμνηση της θηλυκότητας, μη λεκτική επικοινωνία με τους ανθρώπους, αρμονία και ευτυχία.

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;

Προηγήθηκε ενδελεχής έρευνα σε σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η επιλογή έγινε μονόδρομος όταν η σύγκριση οδήγησε σε ασφαλή συμπεράσματα, που στην πορεία άλλωστε επιβεβαιώθηκαν: Πρόκειται για μια σχολή όπου το αντικείμενο σπουδών προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις φιλοδοξίες κάθε μαθητή. Αψογος επαγγελματισμός, ευρεία διδακτέα ύλη, δίκαιο κόστος, αμέτρητες ευκαιρίες για επιπλέον απόκτηση γνώσεων και εμπειριών. Το διδακτικό προσωπικό καθώς και ο τρόπος που διδάσκονται τα μαθήματα καθιστούν την εμπειρία αποτελεσματική και -εξίσου σημαντικό- απολαυστική !!

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?

Επέλεξα συνειδητά τα μαθήματα αυτά να με συντροφεύουν καθόλη την διάρκεια της δύσκολης χρονιάς που περνάμε. Οι πολλαπλοί περιορισμοί λόγω πανδημίας επηρεάζουν αρνητικά την διάθεσή μας, δημιουργούν όμως παράλληλα μια ευκαιρία για καλλιτεχνική δημιουργία. Είναι λοιπόν οι σπουδές αυτές μια παρηγοριά και ταυτόχρονα ένα κίνητρο να συνεχίζω να προσπαθώ για την ατομική μου ευτυχία. Η σχολή και οι καθηγητές βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και προσφέρουν στήριξη όχι μόνο στα όνειρά μας αλλά ακόμη και στις στιγμές αμφισβήτησης που βιώνουμε όσο διδασκόμαστε να κολυμπάμε στον ωκεανό που ανοίγεται μπροστά μας: τον κόσμο της μόδας.

Αγγελίνα Κωφοπούλου , E Learning -Foundation Fashion Design Course, Μάρτιος 2021, Αθήνα

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Τη μόδα ανέκαθεν την αγαπούσα. Ίσως αναλόγως  την ηλικία βέβαια αυτό εκφραζόταν με διαφορετικό τρόπο. Σαν παιδί, μου άρεσε να παρατηρώ κάθετί που έβλεπα και μου κέντριζε το ενδιαφέρον και έπειτα να το αποτυπώνω στο χαρτί. Από μικρή επίσης αφιέρωνα ώρες ολόκληρες στο συνδυασμό και την επιλογή των ρούχων, όχι μόνο των δικών μου αλλά και όσων (τολμούσαν!) και ζητούσαν τη γνώμη μου. Η μικρή ζωγράφος-στυλίστας μεγάλωσε όμως και μέσα από την ενασχόλησή της με τις τέχνες και, κυρίως το χορό, συνειδητοποίησε πως αυτό τελικά αποτελούσε τρόπο έκφρασης για εκείνη.

Το χρώμα, το φως και η κίνηση όχι μόνο των σωμάτων αλλά και των υφασμάτων που δένουν πάνω σε αυτά με συνεπαίρνει. Το πάντρεμα μόδας και τέχνης είναι το «δημιουργικό μου όραμα», αν μπορώ να το χαρακτηρίσω με αυτόν τον τρόπο.

Θεωρώ τη μόδα τρόπο έκφρασης και μια τέχνη από μόνη της. Με ενδιαφέρει να τη μελετήσω, να χτίσω μεθοδικά σωστές βάσεις, βήμα προς βήμα, ώστε να μπορέσω μια μέρα επάξια να την εκπροσωπήσω, παράγοντας δικές μου δημιουργίες και αφήνοντας το δικό μου στίγμα.

Όνειρό μου, σε βάθος χρόνου είναι να μπορώ να δημιουργώ ακόμη και τις δικές μου ολοκληρωμένες ιστορίες επί σκηνής.. να μεταδίδω μηνύματα και συναισθήματα μέσα από την κίνηση (το χορό), τον ήχο (τη μουσική), την εικόνα (τη σκηνοθεσία), ακόμη και την αφή (το ένδυμα) !

Οι σπουδές μου στο χώρο της μόδας έχουν απώτερο σκοπό να εκπληρωθεί αυτό μου το όνειρο. Δε θεωρώ ότι είναι κάτι ακατόρθωτο, σίγουρα όμως είναι κάτι που απαιτεί αφοσίωση, σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή και φυσικά.. χρόνο..!

Ως πρώτος στόχο, σε βάθος 5ετίας, έχω τη δημιουργία ενός δικού μου Art Fashion Brand, το οποίο θα έχει αγαπήσει κόσμος του χώρου της τέχνης και όχι μόνο..

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;

Επέλεξα τις σπουδές στη συγκεκριμένη σχολή, κυρίως λόγω της ευελιξίας και της ποικιλίας των προγραμμάτων σπουδών που παρέχει και ως τώρα δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου. Ακόμη και στο μονοετές πρόγραμμα που παρακολουθώ, η γνώση που αποκτούμε είναι πολυεπίπεδη. Το σχέδιο μόδας προσεγγίζεται ολιστικά ως κομμάτι της διαδικασίας παραγωγής ενδύματος και όχι αποκλειστικά ως τεχνική γνώση. Η εμπειρία των καθηγητών στη βιομηχανία της μόδας και η δραστηριοποίησή τους σε επιχειρηματικό επίπεδο καθώς και οι σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις της Σχολής για την ανάδειξη των νέων σχεδιαστών (π.χ. Athens Fashion Gate, The Sustainable Floor) αποτέλεσε επιπλέον κίνητρο για εμένα, καθώς πιστεύω πως σπουδάζοντας στη συγκεκριμένη σχολή, μου δίνονται σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης και το βήμα για την επόμενη μέρα, μετά τις σπουδές.

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?

Η κατάσταση της πανδημίας, θα έλεγα πως με έχει ευνοήσει στο κομμάτι το δημιουργικό. Ο περισσότερος χρόνος στο σπίτι αλλά ακόμη και η επιβεβλημένη απομόνωση θεωρώ πως είναι μια καλή αφορμή για εσωτερική ανασκόπηση. Οι δυσκολίες πολλές φορές δεν αποτελούν μόνο εμπόδια, αλλά και πηγή έμπνευσης. Δεν είναι τυχαίο που επέλεξα να ασχοληθώ πιο εντατικά με το σχέδιο μόδας ακριβώς αυτή την περίοδο! Προσωπικά, η ενασχόλησή μου με μια δημιουργική δραστηριότητα σαν αυτή, δίνει έναν ευχάριστο και δημιουργικό τόνο στην καθημερινότητά μου και συχνά είναι αυτή από την οποία αντλώ δύναμη για να αντιμετωπίζω με αισιοδοξία όλη αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση. Σίγουρα, αυτό δε θα ήταν εφικτό χωρίς τη συμβολή των καθηγητών μας και τη καλή συνεργασία και ομαδικότητα μεταξύ μας. Είμαι ευγνώμων για την επιλογή μου αυτή και πιστεύω πως είναι απτή απόδειξη του ότι μέσα από κάθε δύσκολη κατάσταση, μπορεί να βγει κάτι καλό.. αρκεί να το θέλουμε και να προσπαθήσουμε για αυτό .

Take the best out of every situation!

Μιράντα Μπέκα, eLearning Foundation Fashion Design & Production Course, Μάρτιος 2021, Αθήνα

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Ο χώρος της μόδας είναι προκλητικά όμορφος και απαιτητικός, καθώς συνδυάζει δημιουργικότητα, αισθητική και αίσθηση του στυλ. Στην οικογένειά μου (γιαγιά και προγιαγιά) η μοδιστρική ήταν αγάπη, ταλέντο και επάγγελμα. Μεγάλωσα με βελόνες, μασουράκια, και την αγάπη για το χώρο. Το να μπορούμε να δημιουργούμε είναι ευτυχία και χαρά. Δημιουργούμε, κάνουμε όνειρα και τολμούμε: να δημιουργήσουμε το δικό μας στυλ, μοναδικό και ιδιαίτερο και γιατί όχι η δουλειά μας να γίνει αναγνωρίσιμη διεθνώς!

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;

Καταρχήν εντύπωση μου είχε κάνει η διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επισκέφτηκα την ιστοσελίδα της Σχολής. Μου έκανε μεγάλη αίσθηση η οργάνωση και η λεπτομέρεια, η δράση της και το ιδιαίτερα βαρύ βιογραφικό των κ.κ. Βυτινίδου και Δημητρακόπουλου. Ένιωσα μεγάλη χαρά εξερευνώντας την πληθώρα των επαγγελματικών προγραμμάτων και των σεμιναρίων της Σχολής. Γιατί, το ζητούμενο, για κάποιον που θέλει να «βγει» στον άκρως ανταγωνιστικό και συνεχώς εξελισσόμενο αυτό χώρο, δεν είναι μόνο το καλό σχέδιο, αλλά η σφαιρικότητα των γνώσεων που θα του επιτρέψουν να μπορέσει να καινοτομήσει και να παρέχει υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Ελλάδας. Γι αυτό και την επέλεξα. Γιατί ο χώρος αυτός απαιτεί ιδιαίτερα δημιουργικά μυαλά για να σχεδιάζουν ρούχα, αλλά και στρατηγικά μυαλά για να μπορούν να τα διαθέτουν στην αγορά, να συνδυάζουν δηλαδή το σχεδιαστικό με το επιχειρηματικό. Και ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα χώρο όπου πλέον και όλες οι τεχνικές μάρκετινγκ έχουν γίνει άκρως δημιουργικές. Και αυτό κάνει η Σχολή παρέχοντας σφαιρική γνώση: μας δίνει τα εφόδια για να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις ευκαιρίες, να τις εκμεταλλευόμαστε και να κάνουμε τη διαφορά.

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?

Η κατάσταση που βιώνουμε είναι δύσκολη άνευ προηγουμένου. Σε κάθε, όμως δυσκολία, εκτός από την αρνητική, υπάρχει και η θετική πλευρά, εξαρτάται από εμάς πώς θα το προσεγγίσουμε. Και η Σχολή έχει βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτό με τα προγράμματα που παρακολουθούμε διαδικτυακά, σε μία πλατφόρμα πλούσια σε υλικό, με όλα τα μαθήματα στη διάθεσή μας. Πραγματικά, δεν πίστευα ότι η ηλεκτρονική παρακολούθηση μπορεί να είναι τόσο εύκολη και τόσο προσιτή. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, μετά το πέρας των σπουδών στο Personal Styling και στο Fashion Design & Production, παρακολουθώ αυτό το διάστημα το σεμινάριο του Πατρόν και της Ραπτικής και είμαι ειλικρινά κατενθουσιασμένη. Είναι όλα απίστευτα κατανοητά, παρότι διαδικτυακά, και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί έχω αρχίσει να ράβω τα πρώτα μου ρούχα!

Με ποιο τρόπο έχει ενισχύσει η σχολή την ατομική σου προσπάθεια στον χώρο της μόδας μέχρι τώρα;

H Σχολή, εκτός από τα μαθήματα, προσφέρει συνεχώς μία πληθώρα ευκαιριών όχι μόνο εντός Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό, κάτι πολύ σημαντικό για οποιοδήποτε νέο σχεδιαστή που θέλει να εξελιχθεί στο χώρο. Ειδικότερα, η Σχολή όχι μόνο προσφέρει, αλλά και ενθαρρύνει τη συμμετοχή μας, παρέχοντας κάθε στιγμή όποια βοήθεια ή συμβουλή χρειαστούμε, κάτι επίσης πολύ σημαντικό για κάθε νέο σχεδιαστή. Προσωπικά, χάρη στη Σχολή μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω στο διαγωνισμό που διοργάνωσε σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης προμηθεύτρια υφασμάτων εταιρία Manteco Spa, η οποία,  αφού ήρθα πρώτη, μου χορήγησε όλα τα εξαιρετικά βιώσιμα υφάσματα, για να ράψω την πρώτη μου συλλογή και να την παρουσιάσω στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας. Συνοψίζοντας, η Σχολή, πέραν της σφαιρικής εκπαίδευσης που προσφέρει σε ό,τι αφορά στο χώρο της μόδας, βρίσκεται πάντα δίπλα στο σπουδαστή, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της φοίτησης, αλλά και μετά στα επαγγελματικά του βήματα. Η πόρτα της είναι πάντα ανοιχτή και αυτό αποτελεί πραγματικά αξία ανεκτίμητη.

Γεωργία Χιόνη, eLearning Foundation Fashion Design & Production Course, Μάρτιος 2021, Αθήνα

Η σχολή AthensFashionClub είναι μία νέα και πολύ καλά ενημερωμένη σχολή γύρω από τη μόδα και ότι έχει να κάνει με αυτή.Σε αυτή τη σχολή μου δώθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω το επάγγελμα του Σχεδιαστή Μόδας και να αποκτήσω μία εμπειρία πανω σε αυτό.

Επίσης η Marlen, Σχεδιάστρια Μόδας και Ιδιοκτήτρια της σχολής, με επέλεξε ως το κεντρικό μοντέλο της καμπάνιας προώθησης των καινοτόμων και πρωτοποριακών ενδυμάτων που παράγει το Ατελιέ της σχολής μαζί με τους σπουδαστές στον τομέα της Νανοτεχνολογίας.

Τέλος, στη σχολή του AFC γνώρισα καινούργιες φίλες και δούλεψα μαζί τους ομαδικά και εστιασμένα στο αντικείμενο της μόδας με την δημιουργία του Portfolio μου,σε περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό.

Δήμητρα Χρόνη

Από μικρή αγαπούσα τη μόδα και ήθελα να μάθω γι’αυτήν όσο περισσότερα μπορούσα. Για αρκετά χρόνια δεν τόλμησα να γραφτώ σε κάποια σχολή και να κάνω μαθήματα, μέχρι που εμφανίστηκε το Athens Fashion Club!

Είναι μια φρέσκια σχολή μόδας, πιο πολύ θα έλεγα σαν μια οικογένεια, ή παρέα, όπου το ένα μέλος συμπληρώνει το άλλο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πυρήνας δεν είναι η εκμάθηση και μάλιστα σε πολλούς τομείς.

Στο Fashion Designer- Level I ο μαθητευόμενος σχεδιαστής έχει τη δυνατότητα να μάθει πως θα δημιουργήσει μια κολεξιόν, αλλά το κυριότερο είναι το πώς θα την στήσει και θα την προωθήσει επιχειρηματικά. Αυτή είναι η διαφορά του Athens Fashion Club, το νέο, στην εποχή που όλοι προσπαθούν να αναπτύξουν μια δική τους ιδέα και επιχείρηση. Βασική καινοτομία, η σύνδεση της μόδας με τη νανοτεχνολογία. Το AFC βλέπει το μέλλον!

Λουκία Σανιδά

«Η μόδα δεν είναι απλώς θέμα ρούχων. Η μόδα είναι αέρας. Τον διαισθάνεται κάποιος» Coco Chanel

Μέσα από την σχολή του Athens Fashion Club μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω καινούριες πτυχές της μόδας, να αφεθώ ελεύθερη και να δημιουργώ. Το καταρτισμένο προσωπικό γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο να εκμαιεύει ότι καλύτερο έχεις και σε ωθεί να λειτουργείς ομαδικά. Οι όμορφες εγκαταστάσεις του βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου δίνεται ο παλμός της ελληνικής μόδας.

Όλα τα παραπάνω είναι οι λόγοι που έκαναν την φοιτησή μου στη σχολή αξέχαστη και μοναδική.

Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live what is happening

Through my education at Athens Fashion Club I got the opportunity to learn new things, feel free and be ready to create. The experienced working staff knows very well how to express the creativity in you and lead you to cooperate properly with others. The well based facilities are found in the center of Athens right in the heart of Greek fashion industry.

All of the above are the reasons that made my experience at AFC memorable.

Κατιάνα Τσοτάκου

Το Athens Fashion Club δεν είναι απλώς μια σχολή μόδας!

Εκεί, εκτός από σπουδαστής, νιώθεις μέλος μιας μεγάλης οικογένειας που λειτουργεί με αξιοκρατία βάσει των προσόντων αλλά και της δημιουργικής διάθεσης του καθένα μας και όχι μόνο σου μαθαίνει ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για να πετύχεις στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία αλλά σου ανοίγει τους ορίζοντες για επαγγελματική δημιουργία σε ήδη υπάρχοντες αλλά και σε καινοτόμους τομείς!

Μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα σχολή με πολύπλευρες δραστηριότητες και σίγουρα ευοίωνο μέλλον!

Way to go, Marlen Vitorno! ”

Ελίνα Βλουτόγλου

“Ο χώρος της μόδας εκτός από δημιουργικότητα και ταλέντο απαιτεί έμπνευση, γνώσεις, πειθαρχία και όραμα. Το Athens Fashion Club αποτελεί το χώρο όπου όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα, σε ένα περιβάλλον που αποπνέει ζεστασιά, καλαισθησία και αγάπη για το αντικείμενο. Ως φοιτήρια του Fashion Design-Level I & Fashion Drawing έχω να θυμάμαι μόνο στιγμές δημιουργικότητας, προκλήσεων, γόνιμων διαλλόγων πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας και φυσικά ατελείωτου, συναρπαστικού και διασκεδαστικού σχεδίου!!!”

Βάλια Κόρμπα

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies.

Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

Όταν επισκέπτεστε κάποιον ιστότοπο, μπορεί να αποθηκεύσει ή να ανακτήσει πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κυρίως με τη μορφή cookie. Ελέγξτε τις προσωπικές σας υπηρεσίες cookie εδώ.

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί στα συστήματά μας.

Για τη χρήση αυτού του ιστότοπου χρησιμοποιούμε τα παρακάτω cookies που απαιτούνται από τεχνική άποψη
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες