athensfashionclub.com

orangegrove

προτυπη σελιδα για Καρολο

Course Features (ΔΙΠΛΑΝΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΛΗ )

1.Διάρκεια: Διετές

2.Επόμενη έναρξη: 1 Noεμβρίου 2019

3.Φοίτηση : 20 ώρες/ εβδομάδα

4.Τμήματα: Πρωϊνά/Απογευματινά

5.Eπόμενο επίπεδο:Δωρεάν φοίτηση στην Θερμοκοιτίδα Μόδας

6.Aπευθύνεται: Αρχάριους και εργαζόμενους ανεξαρτήτου ηλικίας

7.Δυνατότητα Εξ Αποστάσεως: Ναι/Οχι

ΤΑΒ 1 Overview= ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

  COURSE DESCRIPTION= ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ο Σχεδιαστής Μόδας είναι ταυτόχρονα δημιουργός, καλλιτέχνης και πάνω από όλα επιχειρηματίας.Είναι ο άνθρωπος που θα ερευνήσει το αντικείμενό του, τη μούσα του, το πάθος του, θα εμπνευστεί την ιδέα, την μορφή, το σχέδιο και τελικά είτε θα δημιουργήσει ένα ‘piece of art’ είτε ένα ολοκληρωμένο concept, portfolio, collection.

Όλη όμως η δεξιοτεχνία και το ταλέντο του θα πρέπει να πλαισιώνονται από οργανωμένη σκέψη, πλάνο δράσης, τοποθέτηση της ετικέτας του στην αγορά, δηλαδή με μία λέξη επιχειρηματικότητα!

Το Διετές πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από 25 διαφορετικές θεματικές ενότητες  και διακρίνεται σε 4 επίπεδα τα οποία ονομάζονται Stages. Κάθε Stage αποτελείται από 6 θεματικές ενότητες τις οποίες καλείται ο σπουδαστής να ολοκληρώσει με επιτυχία στις εξετάσεις.

Όλοι οι σπουδαστές δίνουν εξετάσεις στο τέλος του κάθε μαθήματος με απαιτούμενο ποσοστό επιτυχίας για το επόμενο επίπεδο το 70%.Απαραίτητη είναι επίσης η παρακολούθηση στο 85% των προγραμματισμένων ωρών διδασκαλίας.

LEARNING OUTCOMES =ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

O απόφοιτος του προγράμματος  είναι ένα ολοκληρωμένος επαγγελματίας για την συναρπαστική βιομηχανία της μόδας. Οι προκλήσεις και ο ανταγωνισμός  στη μόδα τρέχουν γρήγορα αλλά ο απόφοιτος της AthensFashionClub έχει την πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και τον τρόπο να τις επιλύει άμεσα και δημιουργικά!

Μέσα στο πρόγραμμα αναπτύσσει όλες τις δεξιότητες σχετικές με την δημιουργία συλλογών, την καινοτομία στο σχέδιο, το styling και το πατρόν, την αριστεία στην ραφή των ενδυμάτων και το πιο σημαντικό, την ικανότητα να προωθεί τις συλλογές του ως επιχειρηματίας  διεθνούς βεληνεκούς. Η δημιουργικότητα του καλλιεργείται μέσα από τα συνεχή projects  καθώς και την συμμετοχή του στις ετήσιες επιδείξεις της σχολής είτε ως new designer είτε ως backstage staff. Mε την αποφοίτησή του έχει όλες τις γνώσεις για να πραγματοποιεί έρευνα αγοράς για τα καλύτερα υλικά που θα χρησιμοποιήσει στις συλλογές του, μπορεί να εφαρμόζει την πρόγνωση μόδας για να κάνει τις συλλογές του πιο εμπορικές και συμμετέχει σε πανελλαδικούς και διεθνείς διαγωνισμούς διεκδικώντας την διάκριση.

Oι σπουδαστές της AthensFashionClub έχουν βασικό χαρακτηριστικό το πάθος και τον ενθουσιασμό για την δημιουργία μόδας, που τους οδηγεί στην συνεχή αναζήτηση ιδεών, concepts,

Με άλλα λόγια, ο σπουδαστής της AthensFashionClub αποφοιτεί ως ένας σύγχρονος επαγγελματίας που ο κάθε εργοδότης θα τον θεωρούσε ισχυρή προστιθέμενη αξία για την επιχείρησή του.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ AFC

Το AthensFashionClub συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας βασίζοντας όλο το πρόγραμμα σπουδών σε βασικούς Πυλώνες και απαιτήσεις της εποχής και της αγοράς :

  • Portfolio ανταγωνιστικά για την διεθνή αγορά

H σχολή AthensFashionClub δίνοντας ειδική βαρύτητα στην δημιουργία εμπνευσμένων συλλογών και δημιουργία Portfolios, εκπαιδεύει καθόλη την διάρκεια των 2 ετών στην δημιουργία γυναικείων, ανδρικών, παιδικών portfolio, τα οποία στην συνέχεια επεξεργάζονται ηλεκτρονικά και προβάλονται σε διεθνείς πλατφόρμες στο εξωτερικό.

  • Καινοτομία

Η Σχολή Μόδας AthensFashionClub είναι η μοναδική Πανελλαδικά που εκπαιδεύει τους   σπουδαστές στα πιο hot trends παγκοσμίως, τα οποία είναι η  Φορέσιμη Τεχνολογία και η Βιωσιμότητα στην Μόδα. Με διακρίσεις και σημαντικές δράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, η σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια της σχολής κα Βυτινίδου Μαρία, καθοδηγεί τους σπουδαστές στην δημιουργία εμπορικών συλλογών με σύγχρονο design ανταγωνιστικές για τις αγορές του εξωτερικού.

  • Επιχειρηματικότητα

Ολοι οι απόφοιτοι του Διετούς Σχεδιαστών Μόδας, μπορούν να ενταχτούν στην 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας  ‘The Fashion Gate’ με δωρεάν φοίτηση, να δημιουργήσουν σε ένα χρόνο συλλογές με διεθνείς προδιαγραφές και να τις προωθήσουν άμεσα σε Εμπορική Εκθεση στο εξωτερικό. Οι απόφοιτοι του The Fashion Gate, τον Αύγουστο 2017  και 2018 συμμετείχαν στην εμπορική έκθεση Styl Kabo στο Brno της Τσεχίας και πούλησαν τις συλλογές τους σε καταστήματα και διεθνές Showroom στην Πράγα.

  • Συμμετοχή στην ΑΧDW

Η προβολή του ταλέντου των σπουδαστών μας, αποτελεί προτεραιότητα για την σχολή AthensFashionClub ! Η σχολή AthensFashionClub  και οι σπουδαστές της συμμετέχουν ετησίως στην εβδομάδα μόδας AXDW.

  • Σύγχρονη Εκπαίδευση με Διεθνές Προδιαγραφές

Η σχολή AthensFashionClub επιθυμώντας να δώσει μεγαλύτερη αξία στην εκπαίδευση των σπουδαστών της και να τους φέρει σε πραγματική επαφή με την Διεθνή αγορά, παρέχει στους σπουδαστές του Διετούς προγράμματος σπουδών την δυνατότητα Εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Διεθνή έκθεση Premiere Vision – Paris! Η είσοδος στην έκθεση αποτελεί δωρεάν παροχή στους σπουδαστές από την σχολή.

  • Συνέχιση σπουδών στην Μ.Βρετανία

Το Higher Diploma  που παρέχεται από την Σχολή AthensFashionClub και  σε συνεργασία με τον Βρετανικό φορέα Πιστοποίησης Innovate Awarding αποτελεί αναγνώριση των σπουδών στην Μόδα με σκοπό την συνέχεια στο 2ο ή 3ο έτος σπουδών για Β.Α.  ή Μ.Α. σε Βρετανικά Πανεπιστήμια.Παράλληλα, οι κάτοχοι του Higher Diploma μπορούν να εργαστούν στην Μεγάλη Βρετανία με αναγνωρισμένες τις σπουδές τους από την σχολή AthensFashionClub.

  • Special Projects  & Media

Η Πρακτική άσκηση των σπουδαστών στο αντικείμενο που σπουδάζουν επιβάλλεται όσο φοιτούν ακόμα στην σχολή, για αυτόν τον λόγο δίνονται πολλές ευκαιρίες κατά την διάρκεια των σπουδών για συμμετοχή σε εκδηλώσεις μόδας που προωθούν τις συνεργασίες και την άσκηση.Οι  σπουδαστές του εκπαιδευτικού έτους  2018/19 συμμετείχαν στο Athens Science Festival, στο Chocolate Festival, Εco Fashion Show.

  • Διαγωνισμοί Σχεδίου Μόδας

Οι σπουδαστές μας φέτος έλαβαν το 1ο και 30 Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδιασμού Γούνας,  το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Best New Designer AXDW και  συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Sangue Novo στην Πορτογαλία που τους έδωσε το εισητήριο να εκθέσουν τις δημιουργίες τους στην Διεθνή έκθεση Moditissimo τον Οκτώβριο 2019 στην Πορτογαλία.

  • Υποτροφίες

Η σχολή παρέχει ετησίως 2 Υποτροφίες στους καλύτερους απόφοιτους του Διετούς τμήματος Σχεδιαστών Μόδας και Foundation.Η Υποτροφία είναι η  συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Fashion Marketing, Branding & Business, διάρκειας ενός έτους, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος μετεκπαίδευσης και  Επιχειρηματικής Ανάπτυξης  στην 1η Κυψέλη Νέων Σχεδιαστών Μόδας “The Fashion  Gate’ .

 

 

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Σχεδιαστής Μόδας μπορεί να εργαστεί :

-Ο απόφοιτος του τμήματος σχεδιαστών του AthensFashionClub έχει πλήρως τα προσόντα να δημιουργήσει δικό του Ατελιέ και να σχεδιάσει δικές του κολεξιόν είτε για catwalk είτε για μεταπώληση σε αλυσίδες καταστημάτων.

-Mπορεί να εργαστεί σε μεγάλες εταιρίες μόδας σχεδιάζοντας  θεματικές συλλογές στο τμήμα Σχεδιαστών.

-Οι πιο ταλαντούχοι στο σχέδιο μόδας επιλέγουν την κατεύθυνση του Fashion Illustrator  ή του Textile Designer

-Oσοι αγαπούν το ύφασμα, το χρώμα, τους συνδυασμούς και τα μοτίβα μπορούν να ασχοληθούν με το Fabric Styling και να δημιουργούν υλικό για την Πρόγνωση Μόδας και τις διεθνείς τάσεις.

-Εναλλακτικά μπορεί να εργαστεί ως σχεδιαστής/μοντελίστ σε βιοτεχνία ενδυμάτων αξιοποιώντας ταυτόχρονα και την γνώση του Πατρόν.

-Ο χώρος του θεάματος, των περιοδικών και της τηλεόρασης προσφέρει πολλές θέσεις εργασίες σε ταλαντούχους ενδυματολόγους/σχεδιαστές.

-Διαθέτει το concept του επιχειρηματία και την υπογραφή ενός ταλαντούχου σχεδιαστή.

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ

Με την αποφοίτησή τους οι σπουδαστές μπορούν είτε να συνεχίσουν Επιχειρηματική Ανάπτυξη δωρεάν στο 30 έτος στην Θερμοκοιτίδα Μόδας είτε να αναζητήσουν εργασία σε εταιρίες ενδυμάτων καθώς και να ξεκινήσουν το δικό τους fashion brand.

 

————————————

ΤΑΒ 2   CURRICULUM= ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

1rst  STAGE

1 .ΚΟΠΤΙΚΗ /ΡΑΠΤΙΚΗ I

2 .ΠΑΤΡΟΝ I

3 .FΑSHION DRAWING I

4 .FASHION DESIGNER PORTFOLIO I

5.CONCEPT RESEARCH & DESIGN DEVELOPMENT

6 .FASHION HISTORY

7 .PERSONAL STYLING

2nd  STAGE

8 .ΚΟΠΤΙΚΗ/ΡΑΠΤΙΚΗ II

9 .ΠΑΤΡΟΝ II

10 .FASHION DRAWING II

11 .SCIENCE OF FABRICS

12.FABRIC STYLING

13 .ACCESSORIES &  PREPARE FOR FASHION SHOW

14 .FASHION HISTORY II / THEATRICAL COSTUME

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

3rd  STAGE

15 .ΚΟΠΤΙΚΗ /ΡΑΠΤΙΚΗ III

16 .ΠΑΤΡΟΝ III

17 . PROJECT RUNWAY

18.TRENDS FORECASTING / GLOBAL EVENTS

19.INTERNATIONAL COMPETITIONS

20 .PORTFOLIO MENSWEAR/CHILDRENSWEAR

21 .FASHION DRAWING  III / ILLUSTRATION TECHNIQUES

22 .DIGITAL PRINTING LAB &  TEXTILE DESIGN I

4th  STAGE

23 .FASHION DRAWING  IV

24 .FINAL PORTFOLIO

25 .ΡΑΠΤΙΚΗ IV

26 .ΠΑΤΡΟΝ  IV

27 .DIGITAL PRINTING LAB &  TEXTILE DESIGN II

28 .BUSINESS  & INNOVATION

29.SUSTAINABLE FASHION PRINCIPLES

 


ΤΑΒ 3     NEXT TRIP : Porto & Paris

 

εδω  να αντιστοιχισουμε  μια σελιδα τυπου portfolio, θα την βρεις στο νεο site ,

στην οποια θα παρουσιαζεται το καθε ταξιδι ξεχωριστα .px

Premiere vision 2017

premiere vision 2018

london fashion week 2029

klp…..στο καθε ταξιδι πρεπει να υπαρχει δυνατοτητα για να γραφτει κειμενο και gallery απο φωτογραφιες.

 

 

———————————————————————————————————

ΤΑΒ 4     COURSE MANAGER = ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Βυτινίδου Μαρία Fashion Designer/CEO AthensFashionClub

H ιδιοκτήτρια της σχολής AthensFashionClub, Founder της 1ης Κυψέλης Νέων Σχεδιαστών Μόδας The Fashion Gate και διακεκριμένη σχεδιάστρια μόδας Bυτινίδου Μαρία, από τη διεθνή έκθεση Première Vision – Paris και το Eindhoven της Ολλανδίας, διδάσκει Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη εμπορικής κολεξιόν με σκοπό να επιταχύνει επιχειρηματικά και να καθοδηγήσει με επιτυχία τον κάθε συμμετέχοντα στην ανάπτυξη του δικού του brand.

Επίσης αναλύει όλη την διαδικασία και την αξία της πρόγνωσης Μόδας για τον νέο Σχεδιαστή σε συνάρτηση με τις διεθνείς τάσεις μόδας και εκθέσεις στο εξωτερικό.

Η Σχεδιάστρια επιχειρεί με δύο διαφορετικές συλλογές κάθε σεζόν, μία Καινοτόμα συλλογή ενδυμάτων Wearable Technology, μία Prêt-à-Porter de luxe καθώς και μία Swimwear Collection.

——————————

ΤΑΒ 5   REVIEWS= ΚΡΙΤΙΚΕΣ

—————————————–

ΤΑΒ 6    GALLERY

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr