Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;
Ο χώρος της μόδας είναι ακαταμάχητα γοητευτικός. Η μόδα είναι τρόπος ζωής, ένας ιδιαίτερος τρόπος έκφρασης. Συνδυάζει τη δημιουργικότητα και την ελευθερία. Θα ακουστεί κλισέ εάν πω ότι ήταν κάτι που ήθελα από παιδί και ότι στα σχολικά μου τετράδια συνήθιζα να σχεδιάζω ρούχα, ωστόσο η ενασχόληση μου με τη μόδα ξεκίνησε αργότερα, μετά από μία μακρόχρονη πορεία στον τομέα των οικονομικών και της διοίκησης επιχειρήσεων.
Το brand μου ονομάζεται Berequette και ο στόχος μου για τα επόμενα χρόνια είναι να συνεχίσω να παρουσιάζω τη δουλειά μου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και να εξελίσσομαι σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής.
Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;
Εκλεισα το πρώτο ραντεβού για να ενημερωθώ σχετικά με τις σπουδές στο αντικείμενο της μόδας και δεν ακολούθησε δεύτερο. Η συνάντηση είχε κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα και αυτό ήταν που με κέρδισε σε συνδυασμό βέβαια με την ευελιξία και την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών.
Με ποιο τρόπο έχει ενισχύσει η σχολή την ατομική σου προσπάθεια στον χώρο της μόδας μέχρι τώρα;
Προσωπικά είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στην εβδομάδα μόδας AXDW το Μάρτιο του 2019, να κερδίσω το 1ο Βραβείο και να διακριθώ ως BEST NEW DESIGNER. Η σχολή ΑthensFashionClub στήριξε τη συμμετοχή μου ως Οfficial Sponsor και η κυρία Βυτινίδου επένδυσε το χρόνο της στην προσπάθεια μου με τις συμβουλές της ως Creative Director και με βοήθησε να παρουσιάσω την συλλογή μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και μία ομάδα σπουδαστών της σχολής και με ομαδική δουλειά καταφέραμε να κερδίσουμε το πρώτο βραβείο!
Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2020 είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω δημιουργία μου με καινοτόμα sustainable υλικά στην διεθνή έκθεση Μodtissimo στο Πόρτο της Πορτογαλίας ,στο περίπτερο της σχολής στο εμπορικό τμήμα της έκθεσης, με την υποστήριξη της Πορτογαλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Η Σχολή βρίσκεται πάντα δίπλα στους σπουδαστές της τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών όσο και μετά την αποφοίτηση. Προσφέρει συνεχώς ευκαιρίες εντός και εκτός Ελλάδας, πράγμα πολύ σημαντικό όλους τους νέους σχεδιαστές.
Αντωνία Δημοπούλου, E Learning Foundation Fashion Design Course, Μάρτιος 2021, Αθήνα