athensfashionclub.com

orangegrove

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Από μικρή ηλικία είχα κλίση στο καλλιτεχνικό κομμάτι, το πάθος μου ήταν η δημιουργία ρούχων. Μεγαλώνοντας, κατάλαβα πως με αυτό θέλω να ασχοληθώ και για τον λόγο αυτό επέλεξα τις συγκεκριμένες σπουδές. Το όραμα μου είναι να έχω καταφέρω να δημιουργήσω το δικό μου brand. Αρχικά το ξεκίνημα θα γίνει με ένα e-shop και στη συνέχεια να ανοίξω και ένα φυσικό κατάστημα ή ατελιέ. Στο στυλ των ρούχων που θα σχεδιάζω δεν θα έχω κάποιο περιορισμό. Η πιο άμεση κολεξιόν που θέλω να δημιουργήσω στο ξεκίνημα μου είναι αθλητική και μέσα σε 5 χρόνια θέλω να έχω καταφέρει να έχω ρούχα αθλητικά και high end fashion.

Αυτό που θέλω πολύ να προωθήσω μέσα από το brand μου, στο κατάστημά/ατελιέ και e-shop είναι το upcycling, όχι σαν άλλο ένα καινούριο trend της εποχής, αλλά σαν φιλοσοφία. Ρούχα παλιά ή καινούργια θα μπορούν να πάρουν άλλη μορφή και να “αναγεννηθούν”  ως κάτι νέο. Στο χώρο που θα δημιουργηθεί θα υπάρχουν οθόνες που θα δείχνουν πως ένα ρούχο μπορεί να αλλάξει, και θα δίνονται πληροφορίες για το τι προσφέρεις στο περιβάλλον με αυτή την κίνηση, και πόση ικανοποίηση μπορεί να σου δώσει το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, εφόσον θα έχω αρκετή εμπειρία και γνώσεις, θα ήθελα να ξεκινήσω δημιουργικά εργαστήρια με θέμα το upcycling για παιδιά, ώστε να έρθουν πιο κοντά στο αντικείμενο, να αναπτυχθεί μέσα τους το κομμάτι της δημιουργίας και η προσωπικότητα του καθενός. Ένα ακόμα κομμάτι που θα με ενδιέφερε να ψάξω είναι η δημιουργία υφασμάτων αλλά από δική μου τεχνητή ίνα ενός συγκεκριμένου φυτού.

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;

Μετά από μεγάλη έρευνα διαβάζοντας αξιολογήσεις, forum, ραντεβού, τηλεφωνικές συνομιλίες και ψάξιμο πολλών μηνών κατέληξα στην σχολή AthensFashionClub, γιατί είδα τι είδους δράσεις κάνει,  τις δουλειές των σπουδαστών από τα προηγούμενα έτη, τα βραβεία από προηγούμενους διαγωνισμούς, τις δημιουργίες της κ. Βυτινίδου, τις εγκαταστάσεις και φυσικά το εκπαιδευτικό προσωπικό. Πιστεύω πως η επιτυχία μου και η εξέλιξη μου στο κομμάτι της μόδας θα βασίζεται όχι μόνο στον εαυτό μου αλλά κυρίως στα “θεμέλια” που μου έβαλε η συγκεκριμένη σχολή.

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?

Η πανδημία επηρεάζει την δημιουργικότητά μου, γιατί δεν έχω εικόνες και ερεθίσματα να εμπνευστώ,  δεν πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ταξίδια και εκδρομές με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη ρουτίνα. Πιστεύω πως αν ξανακάνω τις εργασίες μου μετά την καραντίνα, θα έχουν άλλο αποτέλεσμα. Ωστόσο προσπαθώ να διαβάζω όσο περισσότερο μπορώ, να βλέπω ντοκιμαντέρ ώστε να παίρνω εικόνες, να πηγαίνω για ποδήλατο και στην δουλειά πάντα παρατηρώ τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των πελατών. Επίσης παρακολουθώ επιδείξεις μόδας και ότι αφορά τον χώρο.

Η σχολή με έχει βοηθήσει στο να διευρύνω τους ορίζοντες μου, να σκέφτομαι με διαφορετικό τρόπο, στρατηγικό θα έλεγα. Με βοηθάει να περνάω ευχάριστα τις ώρες μου στο σπίτι και στα μαθήματα αφού πολλές φορές υπάρχουν και “εκπληξούλες” που μου δίνουν ένα έναυσμα να συνεχίσω!

Επίσης, θεωρώ πολύ σημαντικό είναι πως με βοήθησε να εξωτερικεύσω τα συναισθήματα μου, να συζητήσω με καθηγητές και συμφοιτητές, να έρθουμε πιο κοντά. Νιώθω την οικειότητα να συζητήσω ένα θέμα το οποίο με δυσκολεύει στην απόδοση μου και εν τέλει αυτό που θα ακούσω θα είναι μια συμβουλή εμψυχωτική και λογική και καθόλου τυπική.

 

Ιωάννα Μανούσου, eLearning Foundation Fashion Design & Production Course, Μάρτιος 2021, Ηράκλειο Κρήτης

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr