athensfashionclub.com

orangegrove

Γιατί επέλεξες σπουδές στη μόδα και ποιο είναι το όραμά σου στην 5ετία;

Τη μόδα ανέκαθεν την αγαπούσα. Ίσως αναλόγως  την ηλικία βέβαια αυτό εκφραζόταν με διαφορετικό τρόπο. Σαν παιδί, μου άρεσε να παρατηρώ κάθετί που έβλεπα και μου κέντριζε το ενδιαφέρον και έπειτα να το αποτυπώνω στο χαρτί. Από μικρή επίσης αφιέρωνα ώρες ολόκληρες στο συνδυασμό και την επιλογή των ρούχων, όχι μόνο των δικών μου αλλά και όσων (τολμούσαν!) και ζητούσαν τη γνώμη μου. Η μικρή ζωγράφος-στυλίστας μεγάλωσε όμως και μέσα από την ενασχόλησή της με τις τέχνες και, κυρίως το χορό, συνειδητοποίησε πως αυτό τελικά αποτελούσε τρόπο έκφρασης για εκείνη.

Το χρώμα, το φως και η κίνηση όχι μόνο των σωμάτων αλλά και των υφασμάτων που δένουν πάνω σε αυτά με συνεπαίρνει. Το πάντρεμα μόδας και τέχνης είναι το «δημιουργικό μου όραμα», αν μπορώ να το χαρακτηρίσω με αυτόν τον τρόπο.

Θεωρώ τη μόδα τρόπο έκφρασης και μια τέχνη από μόνη της. Με ενδιαφέρει να τη μελετήσω, να χτίσω μεθοδικά σωστές βάσεις, βήμα προς βήμα, ώστε να μπορέσω μια μέρα επάξια να την εκπροσωπήσω, παράγοντας δικές μου δημιουργίες και αφήνοντας το δικό μου στίγμα.

Όνειρό μου, σε βάθος χρόνου είναι να μπορώ να δημιουργώ ακόμη και τις δικές μου ολοκληρωμένες ιστορίες επί σκηνής.. να μεταδίδω μηνύματα και συναισθήματα μέσα από την κίνηση (το χορό), τον ήχο (τη μουσική), την εικόνα (τη σκηνοθεσία), ακόμη και την αφή (το ένδυμα) !

Οι σπουδές μου στο χώρο της μόδας έχουν απώτερο σκοπό να εκπληρωθεί αυτό μου το όνειρο. Δε θεωρώ ότι είναι κάτι ακατόρθωτο, σίγουρα όμως είναι κάτι που απαιτεί αφοσίωση, σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή και φυσικά.. χρόνο..!

Ως πρώτος στόχο, σε βάθος 5ετίας, έχω τη δημιουργία ενός δικού μου Art Fashion Brand, το οποίο θα έχει αγαπήσει κόσμος του χώρου της τέχνης και όχι μόνο..

Γιατί επέλεξες σπουδές στην σχολή μόδας AthensFashionClub;

Επέλεξα τις σπουδές στη συγκεκριμένη σχολή, κυρίως λόγω της ευελιξίας και της ποικιλίας των προγραμμάτων σπουδών που παρέχει και ως τώρα δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου. Ακόμη και στο μονοετές πρόγραμμα που παρακολουθώ, η γνώση που αποκτούμε είναι πολυεπίπεδη. Το σχέδιο μόδας προσεγγίζεται ολιστικά ως κομμάτι της διαδικασίας παραγωγής ενδύματος και όχι αποκλειστικά ως τεχνική γνώση. Η εμπειρία των καθηγητών στη βιομηχανία της μόδας και η δραστηριοποίησή τους σε επιχειρηματικό επίπεδο καθώς και οι σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις της Σχολής για την ανάδειξη των νέων σχεδιαστών (π.χ. Athens Fashion Gate, The Sustainable Floor) αποτέλεσε επιπλέον κίνητρο για εμένα, καθώς πιστεύω πως σπουδάζοντας στη συγκεκριμένη σχολή, μου δίνονται σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης και το βήμα για την επόμενη μέρα, μετά τις σπουδές.

Πως επηρεάζει η κατάσταση της πανδημίας τις σπουδές σου και την δημιουργικότητά σου? Πως το αντιμετωπίζεις? Ποια είναι η συνεισφορά της σχολής και των καθηγητών σου σε αυτό?

Η κατάσταση της πανδημίας, θα έλεγα πως με έχει ευνοήσει στο κομμάτι το δημιουργικό. Ο περισσότερος χρόνος στο σπίτι αλλά ακόμη και η επιβεβλημένη απομόνωση θεωρώ πως είναι μια καλή αφορμή για εσωτερική ανασκόπηση. Οι δυσκολίες πολλές φορές δεν αποτελούν μόνο εμπόδια, αλλά και πηγή έμπνευσης. Δεν είναι τυχαίο που επέλεξα να ασχοληθώ πιο εντατικά με το σχέδιο μόδας ακριβώς αυτή την περίοδο! Προσωπικά, η ενασχόλησή μου με μια δημιουργική δραστηριότητα σαν αυτή, δίνει έναν ευχάριστο και δημιουργικό τόνο στην καθημερινότητά μου και συχνά είναι αυτή από την οποία αντλώ δύναμη για να αντιμετωπίζω με αισιοδοξία όλη αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση. Σίγουρα, αυτό δε θα ήταν εφικτό χωρίς τη συμβολή των καθηγητών μας και τη καλή συνεργασία και ομαδικότητα μεταξύ μας. Είμαι ευγνώμων για την επιλογή μου αυτή και πιστεύω πως είναι απτή απόδειξη του ότι μέσα από κάθε δύσκολη κατάσταση, μπορεί να βγει κάτι καλό.. αρκεί να το θέλουμε και να προσπαθήσουμε για αυτό .

Take the best out of every situation!

Μιράντα Μπέκα, eLearning Foundation Fashion Design & Production Course, Μάρτιος 2021, Αθήνα

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr