athensfashionclub.com

orangegrove

3η συνεχή χρονιά, η Σχολή Μόδας AthensFashionClub στο Λονδίνο!

www.athensfashionclub.com / 4 Mαρτίου 2019

Στην «καρδιά» των γεγονότων μόδας και τέχνης του Λονδίνου οι σπουδαστές της Σχολής Μόδας AthensFashionClub

Είναι όνειρο κάθε νέου ταλαντούχου Σχεδιαστή Μόδας και Στυλίστα να βρεθεί στις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού, να επεξεργαστεί τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν, να δει πώς λειτουργούν, τις τάσεις, τις ανάγκες του διεθνούς καταναλωτικού κοινού κι αυτό το όνειρο εκπλήρωσε για τρίτη συνεχή χρονιά η Σχολή Μόδας AthensFashionClub, φέρνοντας τους σπουδαστές της ένα βήμα πιο κοντά στα διεθνή δεδομένα.

Σπουδαστές των Επαγγελματικών προγραμμάτων Σχεδιαστών και Στυλιστών Μόδας συμμετείχαν στο τριήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι που διοργάνωσε η AthensFashionClub στο Λονδίνο, με ένα πρόγραμμα δράσεων σχεδιασμένο αποκλειστικά για τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες τους.

Το πρόγραμμα ήταν εστιασμένο σε δύο κεντρικές θεματικές, επίσκεψη σε κάποια από τα σπουδαιότερα Μουσεία του Λονδίνου και περιήγηση στους πιο in fashion δρόμους της αγγλικής πρωτεύουσας.

Ο «πρώτος σταθμός» βρήκε τους σπουδαστές της σχολής στο Victoria & Albert Museum, που αυτό το διάστημα φιλοξενεί την περίφημη Έκθεση για τη ζωή και το έργο του «θρύλου» της μόδας, Christian Dior. Οι σπουδαστές βρέθηκαν ανάμεσα σε κάποια από τα πιο σπουδαία εκθέματα του Μουσείου, που αποτελούν κυριολεκτικά «κοσμήματα» της παγκόσμιας ιστορίας. Τεράστιο ενδιαφέρον είχε η έκθεση των παραδοσιακών ενδυμάτων της Αγγλίας ανά τους αιώνες. Παραδοσιακές ενδυμασίες και πιο σύγχρονες φορεσιές αναβίωναν παλιές εποχές που όλοι έχουμε θαυμάσει στις ταινίες.

Η συνέχεια της ημέρας βρήκε τους σπουδαστές της Σχολής Μόδας AthensFashionClub στο Tate Modern Museum. Πρόκειται για τη πιο δημοφιλή πινακοθήκη μοντέρνας τέχνης και το τρίτο δημοφιλέστερο μουσείο στην Αγγλία. Η εμπειρία ανεκδιήγητη και ο ενθουσιασμός των σπουδαστών, που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν ανάμεσα σε «διαμάντια» τέχνης, απερίγραπτος.

Μία από τις εποικοδομητικές στιγμές του ταξιδιού ήταν ο περίπατος στους πιο εμπορικούς και γραφικούς δρόμους του Λονδίνου. Oxford Street, Soho, Camden Town, στην πηγή των γεγονότων και των τελευταίων τάσεων της μόδας. Οι σπουδαστές επεξεργάστηκαν τα υφάσματα, «έπαιξαν» με τα χρώματα, τις υφές και τις ραφές των δημιουργιών που συνάντησαν στα καταστήματα του Λονδίνου, κάνοντας ουσιαστικά πρακτική εξάσκηση για το Styling Course που παρακολουθούν στην Σχολή.

Στα μεγαλύτερα εμπορικά καταστήματα του Λονδίνου, Selfridges και Liberty, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να επιδοθούν σε μάθημα υφασματολογίας με τις κατευθύνσεις του καθηγητή τους, Kλωστοϋφαντουργού Mηχανικού και Διευθυντή της Σχολής, Βαγγέλη Δημητρακόπουλου, πάνω σε δημιουργίες υψηλής ραπτικής κάποιων εκ των πιο σπουδαίων οίκων μόδας διεθνώς.

Η Ιδρύτρια της Σχολής Μόδας AthensFashionClub και Σχεδιάστρια Μόδας, Μαρία Βυτινίδου, ήταν στο πλευρό των σπουδαστών της σε κάθε στιγμή του ταξιδιού, παρέχοντάς τους τις γνώσεις και τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να προετοιμαστούν σωστά για το δικό τους προσωπικό άνοιγμα στις διεθνείς αγορές. Επιθυμώντας να δώσει μεγαλύτερη αξία στην εκπαίδευση των σπουδαστών της και να τους φέρει σε πραγματική επαφή με την Διεθνή αγορά, τις προδιαγραφές και τις προσκλήσεις της, πραγματοποίησε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ταξίδι, που συνοδεύτηκε από έναν εξαίρετο σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό!

Όπως η ίδια σχολίασε: «Έχοντας ζήσει τη Μόδα στη ‘σκηνή’ του Λονδίνου, λόγω των σπουδών μου στο Central Saint Martins και το London College of Fashion, θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό για έναν επαγγελματία να μπορεί να βιώνει τον σφυγμό της Μόδας μέσα στην ίδια την Μητρόπολη.

Οι ιδέες και οι τάσεις που γεννά το Λονδίνο είναι αποτέλεσμα συγκερασμού όλης της τέχνης, της κουλτούρας, των διαφορετικών πολιτισμών και εθνοτήτων. Αυτό ακριβώς θέτουμε ως στόχο με την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού ταξιδιού, να ζήσουμε από κοντά την μαγεία, να εμπνευστούμε νέες δημιουργίες και να γίνουμε εμείς οι επόμενοι Game Changers in Fashion στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!».

Η Σχολή Μόδας AthensFashionClub ανανεώνει το ραντεβού της με τη νέα «φουρνιά» των σπουδαστών της την επόμενη χρόνια στο παγκόσμιο event για Fashion Professionals, Premiere Vision στο Παρίσι.

Leave a Comment

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr