athensfashionclub.com

orangegrove

Fashion Startup Weekend Athens

 

 

 Launch your Fashion Startup in 54 hours!

Σας καλοσωρίζουμε στο 1ο  Fashion Startup Weekend στην Ελλάδα, ένα Παγκόσμιο Διαγωνισμό με παράλληλη τριήμερη Εκπαίδευση στην Μόδα, την Τεχνολογία και την Επιχειρηματικότητα!

 Τι είναι το Fashion Startup Weekend  και πως ξεκίνησε;

Η διοργάνωση του 1ου Fashion Startup Weekend υποστηρίζεται από τη Σχολή Μόδας AthensFashionClub & την 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας στην Ελλάδα The Fashion Gate, δύο Καινοτόμους Εκπαιδευτικούς οργανισμούς στον χώρο της Μόδας, που Όραμά τους είναι να γίνει η Αθήνα Μητροπολιτικό Κέντρο Μόδας και η Ελληνική Μόδα να προωθηθεί έξω από τα σύνορα της χώρας, δίνοντας βήμα στην καινοτομία, στις συνεργασίες, στο υγιή ανταγωνισμό και στην εξωστρέφεια.

Ταυτόχρονα, διοργανωτής της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι και το Fashionboxie, που δημιουργεί το πρώτο δίκτυο για νέους επαγγελματιες στον χώρο της μόδας και προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης και εκπροσώπησης Designers στην πώληση των προϊόντων τους σε νέα κανάλια πώλησης.

Το 1o Fashion Startup Weekend  στην Ελλάδα, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Startup Weekend και υποστηρίζεται παράλληλα από την Google.

Το Startup Weekend είναι ένας  παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός θεσμός, ο οποίος αποτελείται από νέους, και φιλόδοξους ανθρώπους, ανάμεσά τους και επιχειρηματίες.

Αποτελεί  μια διοργάνωση επιχειρηματικότητας, που ανήκει στην Εταιρία Techstars LLC με έδρα το Boulder, Colorado των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Techstars είναι ένα Παγκόσμιο Οικοσύστημα και ταυτόχρονα επιταχυντής Νεοφυών Επιχειρήσεων που βοηθάει στην καθοδήγηση  και ανάπτυξή τους.

Ποιος είναι ο Στόχος της Παγκόσμιας οργάνωσης Startup Weekend και του 1ου Fashion Startup Weekend Athens ;

 Όλα τα μέλη της παγκόσμιας αυτής διοργάνωσης έχουν ως στόχο να εμπνεύσουν, να διδάξουν και να εμψυχώσουν άτομα που ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα, ώστε να μοιραστούν τις ιδέες τους, να δημιουργήσουν ομάδες και μέσα σε 54 ώρες να δημιουργήσουν μια Start-up επιχείρηση.

Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτής της πρωτοποριακής διοργάνωσης, καθώς πρόκειται για ένα παγκόσμιο κίνημα που μετράει 500+ εκδηλώσεις σε 110+ χώρες σε όλο τον κόσμο ετησίως και στόχος μας είναι να εδραιώσουμε και την Αθήνα στην παγκόσμια αυτή επιχειρηματική κοινότητα.

Σε ποιο κοινό απευθύνεται το Fashion Startup Weekend ;

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, κυρίως αρχάριους στην επιχειρηματικότητα που θέλουν υποστήριξη στην ανάπτυξη και μορφοποίηση της ιδέας τους σε επιχείρηση.

Τα άτομα που θα συμμετάσχουν είναι ανεξαρτήτου ηλικίας και συνήθως είναι Fashion, Technology & Entrepreneurship Lovers.

Eίναι άνθρωποι που τους αρέσει να ‘Επιχειρούν’, να δοκιμάζουν νέες ιδέες γύρω από την Μόδα, που θέλουν να Καινοτομήσουν, που ασχολούνται με την Τεχνολογία και θέλουν να την συνδυάσουν με τη Μόδα και που τελικά αναζητούν βοήθεια για να κάνουν την ιδέα τους να υλοποιήσημο έργο και Επιχείρηση.

 Πως μπορούν να ωφεληθούν οι συμμετέχοντες από το Fashion Startup Weekend;

 Τα oφέλη μπορεί να είναι πολλά όπως:

  • Promotion του Fashion Brand που ετοιμάζουν μέσω της προβολής της εκδήλωσης και των συμμετεχόντων
  • Νetworking με σημαντικούς Προμηθευτές Υλικών , Διαφημιστές, Συμβούλους επιχειρήσεων, Σχεδιαστές, Στυλίστες, εταιρίες ενδυμάτων και άλλους Startuppers
  • Εxposure των ιδεών σε ένα ευρύ κοινό με σκοπό την διερεύνηση της βιωσιμότητας της επιχείρησης
  • Εducation και ανάπτυξη Επιχειρηματικής σκέψης και δεξιοτήτων παρουσίασης των ιδεών μέσω Pitching
  • Access to community και σύνδεση με Fashion Entrepreneurs που αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες στην έναρξη του δικούς τους Startup
  • Prize για τους πρώτους 3 νικητές του Διαγωνισμού με σημαντική υποστήριξη του brand τους.

Πως ξεκινά ο Διαγωνισμός και η τριήμερη Εκπαίδευση ;

 Οι συμμετέχοντες σε πρώτο στάδιο καλούνται να παρουσιάσουν σύντομα τις ιδέες τους και να ψηφίσουν τις πιο αξιόλογες. Αμέσως μετά, οι ιδέες που θα επικράτησουν στελεχώνονται με τους συμμετέχοντες και έτσι δημιουργούνται οι ομάδες εργασίας.

Όλο το τριήμερο και με την επίβλεψη και καθοδήγηση καταρτισμένων μεντόρων, οι ομάδες δημιουργούν τη λεγόμενη βάση (Business Canvas Model  ) για τις ιδέες – επιχειρήσεις τους.

Στο τελικό στάδιο, κάθε ομάδα παρουσιάζει την πρόοδό της, μέσα στο τριήμερο και βαθμολογείται από τους Κριτές που προέρχονται από τον χώρο της Μόδας, της Τεχνολογίας και των Επιχειρήσεων.

Οι τρείς καλύτερες ομάδες κερδίζουν υποστήριξη από την Θερμοκοιτίδα Μόδας  ‘Τhe Fashion Gate’ , όπου θα τους δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσουν στην πράξη την ιδέα τους και θα λάβουν Βραβεία από τους Χορηγούς της Διοργάνωσης.

Που  και τι ώρες θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Fashion Startup Weekend;

Στο Σεράφειο, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη,  ένα υπερσύγχρονο πολυθεματικό κτίριο Πολιτισμού και Καινοτομίας.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 18.00- 22.00

Σάββατο 10.00-22.00

Κυριακή 10.00- 21.00

 Ποιοι είναι Μέντορες και Κριτές;

Μέντορες στην τριήμερη Εκπαίδευση είναι επαγγελματίες από τον χώρο της Μόδας (Σχεδιαστές, Στυλίστες, bloggers, Bιοτέχνες, Εταιρίες Ενδυμάτων ), της Επιχειρηματικότητας ( Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Ακαδημαικοί ),  της Τεχνολογίας ( Digital Marketing Agencies ) .

Kριτές είναι, Επαγγελματίες που έχουν ξεχωρίσει για το έργο τους μέσα στον χρόνο και που θέλουν να μεταδώσουν στους νέους Fashion Entrepreneurs, την αγάπη για την Μόδα, την Καινοτομία και τη Επιχειρηματικότητα.

Ποιο είναι το Impact της εκδήλωσης για την τοπική κοινωνία;

Το πνεύμα και η φιλοσοφία του παραγωγού ιδεών και της καινοτόμου σκέψης θα κυριαρχούν έντονα στο τριήμερο.

Στρατηγικός στόχος της εκδήλωσης είναι να καλλιεργηθεί στον οποιοδήποτε παρακολούθησε το πρόγραμμα και ενδιαφέρεται να επιχειρήσει, ένας άλλος τρόπος σκέψης, με τον οποίο θα αντιλαμβάνεται το άμεσο και έμμεσο περιβάλλον του, ώστε να μπορέσει προσαρμοστεί στη νέα τάξη πραγμάτων και να πορευτεί επιχειρηματικά.

Έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν, ότι πολλοί συμμετέχοντες, αποκτούν νέα επιχειρηματική συνείδηση, την οποία μεταφέρουν στις εργασίες τους, στους φίλους τους και γενικά στην κοινωνία.

Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες;

 Στην κεντρική σελίδα του Διαγωνισμού:

Fashion Startup Weekend

Στην σελίδα στο Facebook:

Fashion Startup Weekend Facebook

Eισητήρια  και δηλώσεις συμμετοχής θα βρείτε εδώ:

 Εισητήρια

Θα μπορούσα να γίνω χορηγός στην εκδήλωση;

Μπορείτε να παρουσιάσετε την επιχείρησή σας ή τα προϊόντα σας διαλέγοντας κάποιο από τα πακέτα χορηγίας.

H χορηγία στο Fashion Startup Weekend είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να υποστηρίξετε την τοπική κοινότητα και τις τοπικές επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου.

Οι συμμετέχοντες οικοδομούν στενές σχέσεις με τις επιχειρήσεις που χορηγούν και συνήθως είναι οι πρώτες εταιρίες που επιλέγουν ως Προμηθευτές και συνεργάτες στα πρώτα τους βήματα για την ανάπτυξη του Brand τους.

Για την χορηγία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές γραπτά ή τηλεφωνικά στο 2130271069, 6940266063 και maria.vitinidou@athensfashionclub.com

Πρόσκληση

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στο 1ο Fashion Startup Weekend και να γίνετε  και εσείς Πομπός και Δέκτης της άνθισης της Μόδας, της Επιχειρηματικότητας και της Τεχνολογίας στην Πόλη μας…

Με εκτίμηση,

Οι Διοργανωτές

Μαρία Βυτινίδου – CEO AthensFashionClub Fashion School

Απόστολος Λεούσης – CEO FashionBoxie

Ευάγγελος Δημητρακόπουλος –  CEO  The Fashion Gate  Fashion Incubator

Πληροφορίες :

The Fashion Gate & AthensFashionClub Fashion School

2130271069, 6940266063

Τζώρτζ 10, Αθήνα

Πλατεία Κάνιγγος

Mail το: maria.vitinidou@athensfashionclub.com

 

Leave a Comment

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr