athensfashionclub.com

orangegrove

‘Φυτώριο Μόδας’ , η σχολή AthensFashionClub με το #AFC_showyourtalent Programme

 

www.athensfashionclub.com/ 8th July 2021

Υπήρξε ανέκαθεν πρόβλημα, η προβολή του ταλέντου και η ανάδειξη της αξίας κάθε νέου σχεδιαστή μόδας.

Μέσα στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας, ετησίως αποφοιτούν χιλιάδες σπουδαστές από τις πιο μικρές μέχρι και τις πιο καταξιωμένες σχολής μόδας και οι περισσότεροι αναζητούν την επιτυχία μέσα από μία θέσης εργασίας σε μεγάλες εταιρίες και οίκους μόδας που προσφέρουν κύρος και δυνατότητες επαγγελματική εξέλιξης. Άλλοι πάλι, παίρνουν τον πιο δύσκολο δρόμο της δημιουργίας του δικού τους fashion brand και κυνηγούν τηνδιάκριση του ονόματός τους και τις πωλήσεις των προϊόντων τους είτε μέσα απο ένα e-shop είτε με την έναρξη ενός Private Atelier ακόμα και καταστήματος.

Αν μάλιστα έχουν την τύχη να βρίσκονται στο Παρίσι, το Μιλάνο, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Μόσχα, τη Σαγκάη, το Τόκυο ή άλλη μητρόπολη μόδας, είναι τυχεροί. Εκεί τα πράγματα  εξελίσσονται πολύ γρήγορα, τα castings και τα fittings είναι δεκάδες, οι συλλογές σχεδιάζονται και φωτογραφίζονται σε χρόνο dt, οι διαγωνισμοί μόδας ανακοινώνονται ο ένας μετά τον άλλο, οι μεγάλες εταιρίες παραγωγής ενδυμάτων αναζητούν μανιωδώς στα fashion shows τον επόμενο ταλαντούχο σχεδιαστή και οι επιλογές για να παρουσιάσει ένας απόφοιτος σχολής μόδας τη δουλειά του είναι πολλές και σημαντικές.

Στην Ελλάδα, το σκηνικό της μόδας δεν έχει τη μεγαλειώδη δράση του εξωτερικού. Η σχολή μόδας AthensFashionClub, γνωρίζοντας την ανάγκη για ένα νέο δημιουργό να προβάλει το ταλέντο του και να ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλούς άλλους, έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια ένα πρόγραμμα προβολής ταλαντούχων σπουδαστών και αποφοίτων με άμεση σύνδεση με την παγκόσμια αγορά.

Το #AFC_showyourtalent Programme περιλαμβάνει ασυναγώνιστες παροχές προς τους σπουδαστές και απόφοιτους της σχολής, στοχεύοντας στην προβολή του ταλέντου τους και στη δημιουργία ευκαιριών συνεργασίας με διεθνείς οίκους μόδας και εργοστάσια παγκοσμίου φήμης. Με αυτόν τον τρόπο, οι Collections & Portfolios που σχεδιάζουν είναι μοναδικές και ανταγωνιστικές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το #AFC_showyourtalent Programme 2021/22 περιλαμβάνει:

 • Sponsorship for Etno Moda International Fashion Design Contest

H AthensFashionClub παρέχει πλήρη χορηγία της συμμετοχής των 3 καλύτερων σπουδαστών της στον διεθνή διαγωνισμό Etno Moda, ο οποίος πραγματοποιείται 2 φορές τον χρόνο στην Αγία Πετρούπολη. Επιλέγονται τα 3 καλύτερα Porfolio σχεδιαστών και στυλιστών μόδας και υποβάλλονται στον διαγωνισμό με πληρωμένη συμμετοχή από τη σχολή.

 • Μanteco Sustainable Fashion Design Contest  + Manteco Academy

Πλήρη χορηγία high-end & sustainable υφασμάτων στον 1ο νικητή, του αποκλειστικού διαγωνισμού Manteco για τους σπουδαστές της σχολής, για την παρουσίαση προσωπικής συλλογής σε fashion show.Το ιταλικό εργοστάσιο παραγωγής υφασμάτων Μanteco spa, είναι προμηθευτής των μεγαλύτερων οίκων μόδας από το 1943 και αποτελεί παγκοσμίως υπόδειγμα επιχειρηματικότητας, κυκλικής οικονομίας, sustainability &  zero waste. Παράλληλα με τον διαγωνισμό Μanteco Contest, πραγματοποιείται και το πρόγραμμα Manteco Academy που εκπαιδεύει τους σπουδαστές της σχολής στα νέα οικολογικά υλικά.

 • Linton Tweeds Fashion Design Contest

Xορηγία Couture Woven υφασμάτων στους 3 νικητές του αποκλειστικού διαγωνισμού Linton για τους σπουδαστές της σχολής, με στόχο τη δημιουργία Couture Look. Το Βρετανικό εργοστάσιο με τα πιο καινοτόμα υφάσματα ζακάρ υψηλής ραπτικής, έχει συμπληρώσει 100 χρόνια συνεργασίας με του πιο καταξιωμένους οίκους όπως Chanel, Christian Dior, Oscar de la Renta, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Gucci, D&G και πολλούς άλλους.

 • Copic Fashion Design Contest with ekybos.gr

Αποκλειστικός διαγωνισμός για τους σπουδαστές της σχολής AthensFashionClub, με πολλά βραβεία από την εταιρία ekybos.gr με τους #1 μαρκαδόρους σχεδίου στην παγκόσμια αγορά.

 • Modtissimo International Trade Fair powered by the Portuguese Embassy in Athens

Δωρεάν προβολή στη διεθνή έκθεση Μodtissimo, την πιο γνωστή εμπορική έκθεση στην Πορτογαλία, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πορτογαλίας στην Αθήνα. Οι σπουδαστές μπορούν να εκθέσουν τις δημιουργίες τους στο εμπορικό περίπτερο της AthensFashionClub και να δημιουργήσουν τις πρώτες διασυνδέσεις με  Βuyers και εργοστάσια από την παγκόσμια αγορά.

 • Co-Incubation Programme with the Dutch Embassy in Athens

H σχολή AthensFashionClub έχει δημιουργήσει από το 2020 μία μοναδική συνεργασία επιχειρηματικής ανάπτυξης για τους fashion startuppers με την Oλλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Οrange Grove. Το Co-Incubation Programme δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους  να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες σχετικές με μόδα και τεχνολογία με την υποστήριξη της σχολής.

 • 1rst Athens Fashion Business Incubator ‘The Fashion Gate’ by AthensFashionClub

Δωρεάν μετεκπαίδευση στη 1η Θερμοκοιτίδα μόδας στην Ελλάδα ‘Τhe Fashion Gate’, με σκοπό τη δημιουργία εμπορικής συλλογής και τη συμμετοχή στη συνέχεια σε διεθνή έκθεση στο εξωτερικό με την αποστολή της AthensFashionClub. Οι απόφοιτοι της The Fashion Gate, τον Αύγουστο 2017 και 2018 συμμετείχαν στην εμπορική έκθεση Styl Kabo στο Brno της Τσεχίας και προώθησαν τις συλλογές τους σε καταστήματα και διεθνές Showroom στην Πράγα.Το 2019 παρουσίασαν τις συλλογές τους στη Διεθνή έκθεση Modtissimo στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

 • 1rst Online Store & Co-Working Space in Fashion ‘The Sustainable Floor ‘ by AthensFashionClub

Δωρεάν πρόσβαση για ένα μήνα στη δομή ‘The Sustainable Floor’. Η δημιουργία του 1ου υβριδικού Online Store & Co-Working Space αποτελεί ένα ‘άλμα’ για  την εποχή αλλά και τον χώρο της ελληνικής μόδας με δύο βασικές λειτουργίες:  Κατάστημα με φυσικό χώρο ή E-shop (Online Store and Pop Up Store ) και συνεργατικός χώρος (Co Working Space). H δομή αυτή δίνει ολοκληρωμένη υποστήριξη στους νέους δημιουργούς, να ξεκινήσουν με πλήρη υποστήριξη και χαμηλά λειτουργικά κόστη τη λειτουργία του brand τους και την πώληση των προϊόντων τους.

 • Erasmous for Young Entrepreneurs Programme

Ολοι οι σπουδαστές της σχολής έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν εξωτερικό μέχρι 6μήνες και να συνεργαστούν με ένα έμπειρο επιχειρηματία στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, ώστε να μεταφέρουν στη συνέχεια αυτήν τη διεθνική εμπειρία τους στη δική τους επιχείρηση. Η συμμετοχή του σπουδαστή είναι χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΙΤΕ, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το οποίο ιδρύθηκε το 1983 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας, με διεθνή αναγνώριση και προσωπικό υψηλών δεξιοτήτων.

 • Scholarships for the top graduates

Η σχολή παρέχει ετησίως 2 Υποτροφίες στους καλύτερους απόφοιτους των τμημάτων σχεδίου μόδας. Η Υποτροφία είναι η  συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Fashion Marketing, Branding & Business, διάρκειας ενός έτους.

 • Special Sustainable & Ιnnovative Projects

Η Σχολή Μόδας AthensFashionClub είναι η μοναδική Πανελλαδικά που εκπαιδεύει τους σπουδαστές στα πιο hot trends παγκοσμίως, τα οποία είναι η  Φορέσιμη Τεχνολογία και η Βιωσιμότητα στη Μόδα. Το ταλέντο των σπουδαστών, προβάλλεται πάντα στα Social Media, σε εκπομπές στην τηλεόραση, καθώς και με ειδικές συνεντεύξεις στο κανάλι της σχολής στο youtube. Οι  σπουδαστές της σχολής έχουν ήδη συμμετάσχει στο Athens Science Festival, στο Chocolate Festival, στο Εco Fashion Show και στη διεθνή έκθεση Μodtissimo με sustainable δημιουργίες.

 • Graduation Fashion Show at AXDW

Η  σωστή προβολή του ταλέντου των σπουδαστών της, αποτελεί προτεραιότητα για τη σχολή AthensFashionClub. Οι σπουδαστές της σχολής συμμετέχουν με capsule collection στην εβδομάδα μόδας AXDW με ταυτόχρονη προβολή σε fashion portals.

 • Premiere Vision Educational Trip στο Παρίσι

Προτεραιότητα της AthensFashionClub είναι να τους φέρει τους σπουδαστές σε πραγματική επαφή με τη Διεθνή αγορά, για αυτόν τον λόγο δημιούργησε το Εκπαιδευτικό ταξίδι επίσκεψης 3 ημερών στη Διεθνή έκθεση Premiere Vision – Paris.

Tελικά, το ταλέντο είναι αρκετό για τη διάκριση;

 Η απάντηση είναι πως όχι, γιατί ο νέος δημιουργός χρειάζεται ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον και ουσιαστικές ευκαιρίες για να αναδείξει την καλλιτεχνική του μοναδικότητα.

Oι σπουδαστές της AthensFashionClub έχουν βασικά χαρακτηριστικά το πάθος και την αποφασιστικότητα για τη δημιουργία μόδας. Αυτό το προφίλ τους οδηγεί στη συνεχή αναζήτηση ιδεών και νέων concepts, τα οποία τους διαφοροποιούν από τον μέσο όρο στην αγορά εργασίας. Στην ΑthensFashionClub βρίσκουν ακριβώς αυτό που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν.

Aρθρογράφος :Μαρία Βυτινίδου, σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια σχολής μόδας AthensFashionClub

 

Leave a Comment

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr