athensfashionclub.com

orangegrove

Nanotechnology 2013

ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΡΑΠΤΙΚΗ

Δημιουργικότητα, έμπνευση και έρευνα ενώνονται σε ένα project!

Η επιχείρηση και σχολή μόδας «Athensfashionclub» συμμετείχε στο επιστημονικό Πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY 2013 που διεξήχθη από τις 6-13 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Porto Palace της Θεσσαλονίκης και διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ.

 Το Athensfashionclub σε συνεργασία με το εργαστήριο Laboratory for Thin Films – Nanosystems & Nanometrology (LTFN) και τον καθηγητή Κο Στέργιο Λογοθετίδη, διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN στοχεύει στην δημιουργία χρηστικών και λειτουργικών ενδυμάτων με ενσωματωμένη τεχνολογία που δίνει ιδιαίτερες χρήσεις σε αυτά. Η συνεργασία ξεκίνησε τους τελευταίους τρεις μήνες και σκοπός της συνεργασίας είναι η εφαρμογή των καινοτόμων υλικών του εργαστηρίου.

Πρωτοπόρος στο πεδίο «Fashionable Technology», η επιχείρηση μόδας Athensfashionclub πέτυχε τη συνύπαρξη της νανοτεχνολογίας με την μόδα συνδυάζοντας καινοτομία και καλαισθησία. Τα ενδύματα κατασκευάζονται και δημιουργούνται στο atelier της επιχείρησης στην Αθήνα και είναι αποτέλεσμα της ομαδικής εργασίας των σπουδαστών της σχολής. Η εκπαίδευση των σπουδαστών στον τομέα «Wearable Technology» θα αποτελεί βασική προτεραιότητα της εταιρείας από τον Οκτώβριο όπου και θα αρχίσει ο νέος κύκλος σπουδών της σχολής.

Στο περίπτερο του Εργαστηρίου LTFN του ΑΠΘ που βρίσκεται εντός του χώρου όπου διεξήχθη το Nanotexnology 2013 εκτέθηκε ένα νυφικό με ενσωματωμένη την τεχνολογία των LED, καθώς και ένα φόρεμα εμπνευσμένο από τη Μινωική εποχή με αναφορά στην τεχνολογία των εκτυπωμένων οργανικών ηλεκτρονικών.

Πιο αναλυτικά, για το νυφικό υψηλής ραπτικής που εκτέθηκε για τέσσερις ημέρες στο περίπτερο του Εργαστηρίου LTFN χρησιμοποιήθηκαν υλικά υψηλού κόστους, όπως μεταξωτό σουά σοβάζ και τούλι. Το νυφικό «έκλεψε» τις εντυπώσεις και τα βλέμματα όσων παρευρέθηκαν στην έκθεση του «NANOTEXNOLOGY 2013» συνδυάζοντας τρία δυναμικά στοιχεία. Ένα πατρόν «full skirt» με style «fifty’s» και με design τα ενσωματωμένα «LEDs» στον ποδόγυρό του.

Το δεύτερο ένδυμα είναι εμπνευσμένο από την Μινωική εποχή, στο οποίο είχε τοποθετηθεί η παραδοσιακή τεχνολογία των «LEDs» με αποτέλεσμα να φωτίζει. Με την δημιουργία αυτού του φορέματος παρουσιάστηκε ένα μόνο μικρό δείγμα της δουλειάς του Athensfashionclub και επιτεύχθηκε μια αναφορά στο σχήμα των εκτυπωμένων οργανικών ηλεκτρονικών.

Οι ιδέες είναι πολλές και το Athensfashionclub είναι σε θέση να τις υλοποιήσει! Ειδικές στολές για σκιέρ, οι οποίοι χρειάζονται θέρμανση. Ειδικές στολές για όσους κινούνται σε ιδιαίτερα θερμά κλίματα και έχουν ανάγκη τις ιδιότητες της ψύξης. Ειδικές στολές για το δυναμικό της τροχαίας, έτσι να «φωτίζουν το βράδυ, χωρίς να απαιτείται να κάνουν πολλές κινήσεις».

Άλλωστε, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του Athensfashionclub, Μαρία Βυτινίδου, «ήρθαμε εδώ στο Nanotexnology 2013 για να ενημερώσουμε την επιστημονική κοινότητα ότι είμαστε αριστούχοι στα μαθήματά μας και περιμένουμε με ανυπομονησία τα εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά, τα οποία και θα ενσωματώσουμε στα ρούχα που σχεδιάζουμε, έτσι ώστε να συσσωρεύσουμε ενέργεια».

Η επιχείρηση, Athensfashionclub, εργάζεται πια πάνω σε ένα πολύ συγκεκριμένο πεδίο, το πεδίο «Fashionable Technology», ακολουθώντας τα διεθνή trends. Ο ρόλος του σχεδιαστή μόδας αλλάζει, καθώς πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα αντικαθιστώντας τα κλασσικά υλικά που έχει στη διάθεσή του με τα καινοτόμα υλικά της έρευνας, δηλαδή τα εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά.

Στη νέα της σελίδα www.afc-technology.com, η εταιρεία δεν απορρίπτει την ύπαρξη των παραδοσιακών υλικών, αλλά ενσωματώνει την καινούργια τεχνολογία -printed organic electronics και OLEDs- στην υψηλή ραπτική. Για παράδειγμα, συνδυάζει τα μεταξωτά υφάσματα και διάφορα διακοσμητικά που τοποθετούνται στα ρούχα, όπως τα swarovski με πατρόν υψηλής αισθητικής και με τα καινοτόμα υλικά της νανοτεχνολογίας.

Τα πρώτα καινοτόμα προϊόντα από το εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN και την εταιρεία «Athensfashionclub» αναμένονται μέσα στον επόμενο χρόνο και θα είναι τα πρώτα που θα παρουσιαστούν πανελλαδικά.

Aπό τον Σεπτέμβριο του 2013 λειτουργεί το AthensFashionClub ως Ατελιέ Υψηλής Ραπτικής με σχεδιαστές, στυλίστες, μακιγιέρ, κομμωτές για νύφες με απαιτήσεις υψηλής αισθτικής και νυφικά, πέπλα, αξεσουάρ γάμου μοναδικά σχεδιασμένα με ενσωματωμένα υλικά τεχνολογίας που προκαλούν τον θαυμασμό όλων όσων αγαπούν την καλαισθησία και την πρωτοπορία.

Πληροφορίες και επικοινωνία με σχολή και Ατελιέ στα τηλέφωνα :

Καθημερινά 11.00-20.00

210-2848215, 2130271069, 6940266063 .

Σύνταξη κειμένου

Αγγέλικα Αντωνοπούλου

Δημοσιογράφος,

Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων .

Leave a Comment

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr