athensfashionclub.com

orangegrove

Workshop Eco Fashion-Green Marketing

www.athensfashionclub.com/ 15 March 2019

Ενδύματα από φελό, γάλα ή κάνναβη? Eίναι Οικολογικά και τον  σχεδιασμό τους, τον διδάσκουν οι Guru της AthensFashionClub στο ‘EcoFashionGreen Marketing’  Workshop.

Με ένα ακόμα πιο πρωτοποριακό  WorkshopEcoFashionGreen Marketing’  επανέρχονται οι Guru της  Οικολογικής Μόδας Ευάγγελος Δημητρακόπουλος και Βυτινίδου Μαρία, ιδιοκτήτες της Σχολής AthensFashionClub.

Στο ‘Eco Fashion & Green MarketingWorkshop  που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου 2019, οι δύο καθηγητές  της Σχολής αλλά και Σχεδιαστές με τα δικά τους brands, θα εκπαιδεύσουν και θα ενισχύσουν την νεοφυή επιχειρηματικότητα με επίκεντρο την Βιωσιμότητα στη Μόδα και την αναζήτηση αειφόρων τρόπων παραγωγής.

Είναι τάση της εποχής ή πραγματική ανάγκη για στροφή στα οικολογικά υλικά;

Ό,τι κι αν ισχύει το σίγουρο είναι ότι τα ενδύματα που είναι φτιαγμένα με υφάσματα από οργανικές πρώτες ύλες απολαμβάνουν τελευταίως μίας ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης από το συνειδητοποιημένο καταναλωτικό κοινό που στρέφεται προς το δίκαιο εμπόριο και την οικολογική μόδα.

Upcycling Fashion

Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι σχεδιαστές, τα καταστήματα και οι γνωστοί οίκοι μόδας που φέρνουν στο επίκεντρο των συλλογών τους υφάσματα από  ανακυκλώσιμα και οργανικά υλικά, δείχνοντας μία σημαντική ευαισθητοποίηση προς το περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή. Τέτοια παραδείγματα είναι τα H&M, η σχεδιάστρια και κόρη του γνωστού «σκαθαριού»  Stella McCartney και πολλοί άλλοι.

Hδη αρκετοί σπουδαστές αλλά και απόφοιτοι της Σχολής AthensFashionClub ασχολούνται ενεργά με την Βιωσιμότητα στη Μόδα και δημιουργούν συλλογές από Οικολογικά υλικά.

MadFlax Sustainable Apparel – Designer Evangelos Dimitrakopoulos

Η Αντωνία Δημοπούλου, απόφοιτος του τμήματος Σχεδιαστών της AthensFashionClub, θα παρουσιάσει τον Μάρτιο στην 25η AXDW  μία συλλογή με ανακυκλώσιμα υλικά σε σύγχρονο design ενώ οι σπουδαστές των τμημάτων Styling & Fashion Design ετοιμάζουν ένα εκπαιδευτικό Workshop και Installation Upcycled Fashion για την συμμετοχή της Σχολής,  3-7 Απριλίου στο γνωστό Athens Science Festival.

Τι σημαίνει όμως οικολογική μόδα (eco-fashion); Ο όρος αυτός παραπέμπει στα ρούχα εκείνα που παράγονται λαμβάνοντας υπόψιν το περιβάλλον, την υγεία των καταναλωτών και τις συνθήκες εργασίας όσων τα δημιουργούν.

Τα ενδύματα αυτά, αλλά και τα αξεσουάρ παράγονται σε ένα ηθικό σύστημα παραγωγής µε µικρές ή και καθόλου επιπτώσεις στο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας οικολογική σήµανση ή ανακυκλωµένα υλικά, όπως πλαστικά ή μεταλλικά μπουκάλια. Το ίδιο ισχύει και για τη διακόσμησή τους, όπου υπάρχει πλήρης απουσία βλαβερών χρωστικών και άλλων χημικών ουσιών κι επίσης δημιουργούνται από εργαζόμενους που αμείβονται αξιοπρεπώς.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της εποχής  ο Κλωστοϋφαντουργός Μηχανικός Ευάγγελος Δημητρακόπουλος και η διακεκριμένη Σχεδιάστρια από την Premiere Vision Paris Μαρία Βυτινίδου δημιούργησαν το Label MadFlax Sustainable Apparel, ένα Brand με καθαρά Οικολογική φιλοσοφία, το οποίο υποστηρίζει την βιωσιμότητα και την ηθική στην Μόδα, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά όπως ύφασμα από φελό, κάνναβη, λινό, οrganic cotton, βισκόζη, μετάξι, tencel, bamboo και γάλα!

MadFlax – Designer Evangelos Dimitrakopoulos

Εχουν ήδη συμμετάσχει 2 φορές στην διεθνή έκθεση Styl Kabo στην Τσεχία με ιδιαίτερα  θετική αποδοχή για το design και τη ποιότητα των υφασμάτων από τους buyers του εξωτερικού ενώ η επόμενος τους στόχος είναι η ΜΟΜAD στην Ισπανία.

Τα παραπάνω δεδομένα καλλιεργούν το έδαφος για την πραγματοποίηση του διαδραστικού Workshop  ” Eco Fashion-Green Marketing ”  από την Σχολή Μόδας “AthensFashionClub” , την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, ώρα 17.00-22.00 , στον χώρο της 1ης Θερμοκοιτίδας Μόδας “The Fashion Gate”. 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναδειχθούν οι eco-friendly πρακτικές κατασκευής ρούχων και αξεσουάρ. Σκοπός του σεμιναρίου να εμπνεύσει τους νέους σχεδιαστές να χρωματίσουν «πράσινες» τις δημιουργίες τους, ώστε να κατασκευάζουν τις συλλογές τους από οργανικά υλικά που δεν έχουν υποστεί καμία χημική επεξεργασία κατά την καλλιέργεια ή τη μεταποίηση.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου ο Κλωστοϋφαντουργός Μηχανικός και δημιουργός του Label MadFlax Sustainable Apparel Ευάγγελος Δημητρακόπουλος, θα παρουσιάσει τους τρόπους, τις μεθόδους και τα υλικά για Green Fashion δημιουργίες.

H διακεκριμένη Σχεδιάστρια από την Premiere Vision Paris Μαρία Βυτινίδου, θα εμβαθύνει στην φιλοσοφία του Green Marketing και θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες  να ανακαλύψουν τις δικές τους πτυχές που θα κάνουν τα προϊόντα τους ελκυστικά στην αγορά και στους ευαισθητοποιημένους καταναλωτές της «πράσινης» μόδας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν ενδύματα από φελλό, Γάλα, Κάνναβη, Οργανικό βαμβάκι, Recycled linen, Recycled polyester, Bamboo και θα υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης σχετικά με το κόστος παραγωγής τους.

 

Δηλώσεις συμμετοχής  για το Workshop  ” Eco Fashion-Green Marketing ”   πραγματοποιούνται καθημερινά στην γραμματεία της Σχολής στο 210 3300008 και στο info@athensfashionclub.com

 

Leave a Comment

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr