athensfashionclub.com

orangegrove

Η Σχολή AthensFashionClub και The Fashion Gate χορηγοί Βραβείων στην 20η AXDW

www.topmodels.gr/Noέμβριος 2016

20η ΑXDW  και Υποτροφία σε ένα Ταλαντούχο Νέο Σχεδιαστή από την Σχολή AthensFashionClub Fashion School και την 1η Κυψέλη Μόδας ‘The Fashion Gate’

 

Συμπλήρωσε με μία ακόμα Καινοτόμα δράση του ο Ομιλος Επιχειρήσεων της Σχεδιάστριας Βυτινίδου Μαρίας τον θεσμό της 20η ΑXDW, με την παροχή Υποτροφίας στον Σχεδιαστή που βραβεύτηκε για το Best Catwalk  !

Το βραβείο αντιστοιχεί σε μία πλήρη υποτροφία του Ομίλου Επιχειρήσεων Μόδας, η οποία περιλαμβάνει το μονοετές επαγγελματικό πρόγραμμα σπουδών Fashion Business Studies & Management στη σχολή  AthensFashionClub Fashion School και το μονοετές πρόγραμμα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην 1η κυψέλη Νέων Σχεδιαστών “The Fashion Gate”. Για την απονομή κλήθηκε στη σκηνή η ιδρύτρια του Ομίλου, Μαρία Βυτινίδου.

Το Βραβείο Best Catwalk δώθηκε από την Επιτροπή της διοργάνωσης AXDW, στο brand Athena, της Αθηνάς Καρατζογιάννη, που παρουσίασε τη συλλογή με τίτλο Theofilos, εμπνευσμένη από τον Έλληνα λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο, παίρνοντας στοιχεία από το έργο του, τον ίδιο και την καθημερινότητα του. Τα χρώματα που κυριαρχούσαν ήταν το σιέλ ραφ του ουρανού και του νερού, το εκρού του λινού καμβά, πειραγμένα με λεπτή καρό ύφανση αλλά και κεντημένα με μοτίβα από τα έργα του.

Η Σχεδιάστρια και Ιδιοκτήτρια της σχολής, Κα Βυτινίδου Μαρία, είπε χαρακτηριστικά:

‘Είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίζεις με ουσιαστικά Βραβεία τους Νέους Σχεδιαστές που αγωνίζονται να επιβιώσουν στην έναρξη τους οικονομικά αλλά και να διακριθούν.

Κατ αρχήν, χαιρόμαστε πολύ που  Υποστηρίζουμε τον θεσμό της AXDW,  η οποία με πολύ μεγάλη επιτυχία συμπλήρωσε φέτος τα 10 χρόνια λειτουργίας και προβολής του έργου των Νέων Σχεδιαστών .Ευχόμαστε κάθε χρόνο, να μπορούμε μαζί με τον θεσμό να δίνουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να ‘ανοίγουν τα φτερά τους’ και να προβάλουν τόσο την δημιουργικότητά τους όσο και την Ελλάδα μας Διεθνώς.

Η Υποτροφία που δώθηκε από τον Ομιλό μας, δίνει την δυνατότητα σε ένα Νέο Σχεδιαστή να ξεκινήσει με σωστή οργάνωση και σχεδιασμό την επιχείρησή του είτε αυτό είναι Ατελιέ , είτε  ηλεκτρονικό κατάστημα είτε επιχείρηση Μόδας που απευθύνεται στην Χονδρική.

Οι σπουδές Fashion Business Studies & Management  στην σχολή AthensFashionClub καλύπτουν αυτό το εύρος της εμπορικής δραστηριότητας για ένα Νέο Σχεδιαστή και τον βοηθούν όχι μόνο να γνωρίσει σε βάθος την Επιχειρηματικότητα, την Διοίκησή της, την εμπλοκή της με την Μόδα, το Marketing και την συμπεριφορά του καταναλωτή αλλά πολύ περισσότερο να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η δημιουργία της με πλήρη σαφήνεια, λεπτομέρεια και χαρτογράφηση μέσω του Fashion Canvas Model!

Η σχολή μας είναι η μοναδική τα τελευταία χρόνια που έχει κατανοήσει την ανάγκη της αγοράς και έχει δημιουργήσει επαγγελματικά προγράμματα σπουδών που συνδέουν την εκπαίδευση με την Επιχειρηματικότητα.Πολλοί ταλαντούχοι Νέοι Σχεδιαστές είναι έτοιμοι Σχεδιαστικά αλλά όχι Επιχειρηματικά.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην τολμούν να κάνουν το επόμενο βήμα που είναι η δημιουργία της δικής τους επιχείρησης μόδας.Συνήθως μένουν στο περιθώριο αναζητώντας μία θέση μέσα σε μία βιοτεχνία ή δίπλα σε κάποιον επώνυμο Οίκο, Σχεδιαστή με αποτέλεσμα η αναζήτηση εργασίας να χρονίζει και το ‘όνειρο της δημιουργίας του δικού μου brand’  να αρχίζει να σβήνει…

Η εποχές άλλαξαν και τελικά ο πιο γρήγορος τρόπος για ένα Σχεδιαστή να εργαστεί είναι να ξεκινήσει μόνος το δικό του Brand!

Σε αυτό το σημείο έρχεται η 1η Κυψέλη Μόδας ‘The Fashion Gate’ να συμπληρώσει την ανάγκη του νέου Σχεδιαστή και να τον διευκολύνει δίνοντας του την δυνατότητα να φιλοξενήσει τις Συλλογές του σε ένα πολύ όμορφο Showroom, να τις διαθέσει για πώληση μέσω του e-shop της Κυψέλης καθώς και να τις προωθήσει στο εξωτερικό συμμετέχοντας με Εμπορική αποστολή σε Διεθνή Εκθεση στο εξωτερικό!

Το Βραβείο λοιπόν Best Catwalk συμπληρώνεται με την Υποτροφία της δωρεάν συμμετοχής στο πρόγραμμα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης Νέων Σχεδιαστών στην 1η Κυψέλη Μόδας!

Η Αθηνά Καρατζογιάννη, που κέρδισε με την παρουσίαση της Συλλογής της στην 20η AXDW το Βραβείο Best Catwalk, συμμετέχει και στα δύο προγράμματα του Ομίλου μας και είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που την γνωρίσαμε και την εντάξαμε στην οικογένειά μας.

Πραγματικά, όταν παρακολουθούσαμε τις επιδείξεις των Νέων Σχεδιαστών στην AXDW με τον Σχεδιαστή Δημήτριο Ορδουλίδη, Designer – Mentor του προγράμματος, ενθουσιαστήκαμε από την σύνθεση και πολυπλοκότητα της Συλλογής της Αθηνάς! Είναι ένα ‘φρέσκο’ κορίτσι, γεμάτο ενέργεια και όνειρα για το μέλλον που αποδεικνύει το ταλέντο της με εργατικότητα, σεβασμό και ήθος, σπάνια χαρακτηριστικά για νέο επαγγελματία.Πιστεύω ότι είναι πολύ δημιουργική και χαίρομαι που  αγαπά και εμπνέεται από την παράδοση του τόπου της, την Ελλάδα.Οι Συλλογές Ελλήνων Σχεδιαστών είναι ιδιαίτερα αγαπητές σε όλο τον κόσμο και όταν ειδικότερα πληρούν τις προδιαγραφές του εξωτερικού, γίνονται και πολυ πετυχημένες εμπορικά!

Η Αθηνά ήδη ξεκίνησε τις σπουδές στο πρόγραμμα Fashion Business Studies & Management  και θα κάνει μαζί μας την προσπάθεια για δημιουργία Νέας Συλλογής και συμμετοχής μαζί μας σε Διεθνή Εμπορική Εκθεση, στο εξωτερικό.Της εύχομαι πραγματικά κάθε επιτυχία στο εργο της!’

Πληροφορίες για τα προγράμματα :

The 1st Athens Fashion Business Incubator in Greece

 

Ποια είναι η 1η Κυψέλη Νέων Σχεδιαστών Μόδας The Fashion Gate’ και πως λειτουργεί :

Η 1η Κυψέλη Επιχειρηματικότητας Νέων Σχεδιαστών Μόδας ‘The Fashion Gate’ είναι ένας αυτόνομος οργανισμός, ο οποίος λειτουργεί με την υποστήριξη και την Στρατηγική Συνεργασία του AthensFashionClub Fashion School, Ιδιωτική Σχολή Μόδας – Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.

Δημιουργήθηκε το 2016 για να απαντήσει στην ανάγκη ύπαρξης ενός Μητροπολιτικού Κέντρου Μόδας, που θα προωθήσει την Ελληνική Μόδα και τα ταλέντα της έξω από τα σύνορα της Χώρας, δίνοντας βήμα στην καινοτομία, στις συνεργασίες, στον υγιή ανταγωνισμό και στην εξωστρέφεια.

Η ανάδειξη των νέων ταλαντούχων Σχεδιαστών Μόδας και η προώθηση της Ελληνικής Μόδας στο εξωτερικό έρχεται μέσα από την ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας, την σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την παροχή υποδομών που υποστηρίζουν τον νέο επαγγελματία στα πρώτα του βήματα κατά την έναρξη της επιχείρησής του.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

H Επιχειρηματική ανάπτυξη Νέων Σχεδιαστών και η παροχή προς αυτούς βασικών δομών για τη έναρξη και ένταξή τους στην Παγκόσμια αγορά.

Η δομή ‘The Fashion Gate’  παρέχει:

 • Showroom & Working Space
 • Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας
 • Mentoring Programm
 • ΤεχνικήΥποστήριξη
 • Νομική Υποστήριξη
 • Special Workshops
 • Προώθηση των Συλλογών στο εξωτερικό
 • Συμμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις και Fashion Shows στο εξωτερικό
 • E-shop

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

Η 1η Κυψέλη Επιχειρηματικότητας Νέων Σχεδιαστών Μόδας ‘The Fashion Gate’,  φιλοξενεί στην δομή του ετησίως μόνο 10  Designers-in-Residence, κατόπιν αιτήσεων και επιλογής των καλύτερων υποψηφίων.

Mέσα σε ένα 12μηνο παραμονής στο πρόγραμμα, ο συμμετέχοντας Designer-in-Residence οφείλει να ολοκληρώσει την συλλογή του Επιχειρηματικά και Σχεδιαστικά με σκοπό την συνέχιση της πορείας του αυτόνομα πλέον στην τοπική ή παγκόσμια αγορά και την επιτυχία του δικού του label.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

 • Aπόφοιτοι Σχολών Μόδας και όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στο χώρο, σε οποιοδήποτε επίπεδο της Αλυσίδας Αξίας της Βιομηχανίας Ένδυσης.

 

 • Ειδικούς Ραφής, Πατρονίστ/Μοντελίστ που θέλουν να αναπτύξουν την δική τους Συλλογή

 

 • Σε όσους έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και χρειάζονται καθοδήγηση ώστε να την αναπτύξουν.

 

 • Σε όσους είναι ήδη επιχειρηματίες, Βιοτέχνες και κατανοούν την ανάγκη επιπλέον επιμόρφωσής και καθοδήγησής τους σε συγκεκριμένους τομείς που δεν γνωρίζουν ή θέλουν να αναπτύξουν την υπάρχουσα δραστηριότητάς τους, είτε μέσα από το άνοιγμα νέων αγορών, είτε μέσα από τον εμπλουτισμό της με καινούργιες υπηρεσίες και προϊόντα.

                      Fashion Business Studies & Management

To Mονοετές πρόγραμμα σπουδών Fashion Business Studies & Management στοχεύει σε δύο κατευθύνσεις:

 • Στην ανάπτυξη επιχειρηματιών- Fashion Entrepreneurs- με εξειδίκευση στον χώρο της Μόδας για την βελτίωση ή την δημιουργία της δικής του επιχείρησής
 • Την απόκτηση γνώσεων Management, Marketing, Finance & Communication με σκοπό την εργασία ως σύμβουλοι Marketing& Management σε κάποιον οργανισμό

Απευθύνεται σε :

 • Απόφοιτους σχολών Μόδας με σκοπό την δημιουργία του δικού τους brand για Χονδρική ή Λιανική
 • Απόφοιτους σχολών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Μόδας
 • Πωλητές, Υπεύθυνους Καταστημάτων Μόδας, Στελέχη Επιχειρήσεων Μόδας
 • Fashion Bloggers και Εκδότες Ηλεκτρονικών και Εντυπων Περιοδικών μόδας

Διαβάστε εδω το άρθρο:

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

aka

Leave a Comment

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr