athensfashionclub.com

orangegrove

Αναδυόμενοι Έλληνες Σχεδιαστές στην Πρεσβευτική κατοικία της Πορτογαλίας, από τη Σχολή Μόδας AthensFashionClub

Oι σπουδαστές της AthensFashionClub γράφουν ιστορία!

Με δάκρυα συγκίνησης για την επιτυχία της λαμπερής εκδήλωσης έκλεισε η βραδιά στην Πρεσβευτική κατοικία της Πορτογαλίας, στην οποία παρουσιάστηκε ένα μοναδικό Sustainable  Fashion Catwalk με δημιουργίες των σπουδαστών της σχολής AthensFashionClub.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη Βιώσιμη Μόδα και στη σύνδεση της Ελληνικής αγοράς με Πορτογάλους προμηθευτές βιώσιμων υφασμάτων.

Η Πρέσβης, κυρία Elena Paiva και ο Εμπορικός Ακόλουθος κύριος Λωράν Αρμάος υποδέχτηκαν τους υψηλούς προσκεκλημένος της Πρεσβείας και τους παρουσίασαν το Project << Portuguese Sustainable  Fashion by Greek Emerging Designers >>, μια πρωτοβουλία της Πορτογαλικής Πρεσβείας, του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου & Επενδύσεων AICEP Portugal Global | Greece και της  σχολής μόδας AthensFashionClub.

Δώδεκα Πορτογαλικά εργοστάσια υφασμάτων πρόσφεραν στη σχολή μόδας AthensFashionClub, σε συνεργασία με τον Πορτογαλικό Σύνδεσμο Μόδας Associação Selectiva Moda, ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υφάσματα.

Oι υψηλοί προσκεκλημένοι  της Πρεσβείας της Πορτογαλίας θαύμασαν τις δημιουργίες 20 ταλαντούχων αποφοίτων της σχολής AthensFashionClub, οι οποίοι δημιούργησαν εξαιρετικούς συνδυασμούς με ετερόκλητα υλικά όπως ύφασμα από φελλό, τσουκνίδα, καλαμπόκι, organic cotton, eco vero, ύφασμα με μικροκάψουλες αλόης, ανακυκλωμένο μαλλί και ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Oι ταλαντούχοι σπουδαστές της σχολής ετοίμασαν, αποκλειστικά με βάση τα υφάσματα αυτά, ενδύματα τα οποία ήδη παρουσιάστηκαν στη Διεθνή έκθεση Μόδας MODTISSIMO (Πόρτο, 6-7.09.22) και στην Athens Fashion Trade Show (15-18.09.22) και τα οποία στη συνέχεια θα προβληθούν στην Athens Xclusive Designers Week.

Οι πάνω από 100 προσκεκλημένοι οι οποίοι γέμισαν τις δύο σάλες της πρεσβευτικής κατοικίας είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τις δημιουργίες των σχεδιαστών, να διερευνήσουν την ποικιλομορφία συνθέσεων, χρωμάτων και υφών από τα δειγματολόγια υφασμάτων τα οποία είχαν εκτεθεί στο Sustainable Corner και τέλος να συγχαρούν τη νέα γενιά σχεδιαστών που προσανατολίζεται στη βιώσιμη μόδα. 

Οι είκοσι ταλαντούχοι σχεδιαστές που συμμετέχουν στο Project είναι:

 Δημητρίου Άννα

 Κατσιμίχα Σοφία

 Εμμανουηλίδου Έλενα

 Κωνσταντινοπούλου Κωνσταντίνα

 Κοκκίνου Μάγδα

 Μπερβανάκη Κωνσταντίνα

 Κουλιέρη Νατάσσα

 Ευγενία Μητροσύλη

 Μανελίδη Χριστίνα

 Μητσούρα Νίκη

 Πάλλα Μαρία

 Ταξίδου Καλλιόπη

 Σακκάτος Παναγιώτης

 Τόλης Αθανάσιος

 Στάθη Κυριακή

 Σάβτσιουκ Αλμπίνα

 Σεϊτοπούλου Μαρία

 Μπάτη Βασιλική

 Γεωργία Χιώνη

Θεοδώρου Βασιλική

Η πρωτοβουλία όμως «Portuguese Sustainable Fashion by Greek Emerging Designers» δε σταματά εδώ, αλλά συνεχίζεται με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια και φιλοδοξίες δίνοντας το έναυσμα για τη σύσταση της πρώτης Θερμοκοιτίδας Μόδας της Πορτογαλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα με την ονομασία «Grow Sustainable in Portugal» φιλοδοξώντας να συμβάλει στην επιχειρηματική ανάπτυξη νέων ταλαντούχων δημιουργών και να τους φέρει σε άμεση επαφή με τα Πορτογαλικά εργοστάσια στο αντικείμενο της βιώσιμης μόδας. Η σχεδιάστρια και ιδρύτρια της AthensFashionClub, Μαρία Βυτινίδου, έχει αναλάβει τη γενική διεύθυνση του πρωτοπόρου αυτού Fashion Incubator , η οποία με δάκρυα συγκίνησης για το επίτευγμα των σπουδαστών της εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση και την συνέχιση του Project σε ένα επίπεδο πλέον διεθνές:

<< Η εξαιρετική συνεργασία πέντε ετών με την Πορτογαλική Πρεσβεία , ενδυναμώνεται φέτος με την ίδρυση του Fashion Incubator «Grow Sustainable in Portugal» και αποτελεί μία σημαντική συνεισφορά της Πρεσβείας σε Έλληνες σχεδιαστές, καθώς τους ανοίγει ορίζοντες για διεθνή καριέρα στο εξωτερικό. Τους ευχαριστώ προσωπικά για τη συνεργασία και στοχεύουμε να αναδείξουμε το νέο πρόσωπο της ελληνικής μόδας μέσα από τη δημιουργικότητα των σπουδαστών μας.>>

H Σχολή Μόδας AthensFashionClub ευχαριστεί τους εξαιρετικούς συνεργάτες και χορηγούς της εκδήλωσης:

Fredy Kalobratso-Make up Stage

Future Models Agency by George Koutoulias

Cut n Chemistry Hair Lab

Leave a Comment

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr