athensfashionclub.com

orangegrove

Η διακεκριμένη σχεδιάστρια από την Vogue Italia Μαρία Βυτινίδου «διδάσκει» Fashion Design & Business στην 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας στην Ελλάδα

 

www.madeingreece.news / 7 Iουνίου 2018

Η διακεκριμένη σχεδιάστρια από την Vogue Italia Μαρία Βυτινίδου «διδάσκει» Fashion Design & Business στην 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας στην Ελλάδα – Ο «ναός» της μόδας συναντά την τεχνολογία

Πολυπράγμων, δραστήρια, πρωτοπόρα, ταλαντούχα, με ανήσυχο πνεύμα, όραμα, φιλοδοξίες, διάθεση για μοναδικές καινοτόμες δημιουργίες και παράλληλα προσήλωση στην παράδοση που την συνδυάζει με το σύγχρονο και τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Αυτή είναι η Μαρία Βυτινίδου ή αλλιώς Μαρλέν στο καλλιτεχνικό της, το πρόσωπο πίσω από την Σχολή Μόδας «ΑthensFashionClub» και την 1η και μοναδική πανελλαδικά Θερμοκοιτίδα Μόδας, «The Fashion Gate».

Στόχος να εκπαιδεύσει όλους τους νέους εν δυνάμει σχεδιαστές τόσο σχεδιαστικά, ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους collections, όσο και επιχειρηματικά ώστε να μπορέσουν να υποστηρίξουν τη δημιουργία του δικού τους fashion brand από την βάση της ίδρυσης της επιχείρησης ως τις μετέπειτα ενέργειες marketing, προώθησης, κοστολόγησης, επέκτασης στο εξωτερικό και γενικότερα των ενεργειών για μία βίωσιμη, υγιή και εξωστρεφή επιχείρηση.  Και η επιλογή της για τη δημιουργία μίας καινοτόμας δομής εκπαίδευσης στην Ελλάδα που να συνδυάζει Σύγχρονες σπουδές Μόδας, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Εξωστρέφεια, την δικαίωσε.

Σήμερα η Μαρλέν μετρά  σημαντικές συμμετοχές σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις στο εξωτερικό όπως η Styl Kabo στην Τσεχία και η Pure London στο Λονδίνο, πρωτιές και Βραβεία των σπουδαστών της από διαγωνισμούς όπως η Μare di Moda στις Κάννες, η VOGUE ITALIA και η Εβδομάδα Μόδας AXDW, αλλά και συμμετοχές μαζί με τους σπουδαστές στην διεθνή σκηνή μόδας του Λονδίνου, στο London Fashion Week καθώς και στην Εκθεση Premiere Vision στο Παρίσι. Η συλλογή «Μaria Vytinidou Luxury Design Brand», αποτελείται από Luxury Ready to wear δημιουργίες με πολυτελή υφάσματα από το εξωτερικό και χειροποίητα υφαντά της Κρήτης και η «Mad Flax Sustainable Apparel» είναι η συλλογή που βασίζεται σε οικολογικά υλικά όπως γάλα, κάνναβη, λινό, οrganic cotton, βισκόζη, μετάξι, tencel.

Σε αυτά προστίθεται και η άκρως πρωτοπόρα συλλογή ενδυμάτων Φορέσιμης Τεχνολογίας (Wearable Technology) που αποτελούν το επόμενο βήμα της μόδας παγκοσμίως και έχει ήδη μαγνητίσει τα βλέμματα στις διεθνείς εκθέσεις μόδας που έχει παρουσιαστεί.

Κι αν όλα αυτά σας ακούγονται λίγα τότε προσθέστε στην λίστα αυτής της επιτυχημένης πορείας και τον τίτλο του αποκλειστικού Ambassador στην Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης Fashion Startups «WORTH PROJECT», το οποίο πρόκειται να ενιχύσει οικονομικά fashion startups από την Ελλαδας με έως και 10.000 ευρώ. Το καλύτερο…; Το 2ο open call είναι ήδη ανοιχτό!!!

Τι να πει κάνεις για το επιχειρηματικό διαμόνιο και το σχεδιαστικό ταλέντο της Μαρλέν Βυτινίδου, αλλά και του συζύγου της Βαγγέλη Δημητρακόπουλου (Κλωστοϋφαντουργός Μηχανικός) και του αδερφού της Γιάννη Βυτινίδη (Βusiness Consultant σε Fashion Startups) που μαζί εργάζονται με πάθος και αφοσίωση για να αλλάξουν το τοπίο του Fashion Design & Business στην Ελλάδα. Μόνο περήφανη μπορούν να κάνουν την χώρα μας και τους νέους, ταλαντούχους σχεδιαστές και επιχειρηματίες που μπορούν να διεκδικήσουν, ισάξια με άλλες χώρες που θεωρούνται κέντρα του στυλ, μερίδιο στον ανταγωνιστικό χώρο της μόδας.

Διαβάστε μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξης:

  • Η Σχολή Μόδας AthensFashionClub ξεκίνησε το 2012 ως απάντηση στην προσωπική μου ανάγκη να προσελκύσω ένα πυρήνα ανθρώπων που αγαπούν την δημιουργική πλευρά της Μόδας και θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά σε αυτό το αντικείμενο, με διεθνείς προδιαγραφές και όραμα την διάκρισηH Συλλογή «Maria Vytinidou Luxury Ηandwoven Design Βrand» είναι Συλλογή Luxury Ready-to-wear, με πολυτελή υφάσματα από το εξωτερικό και χειροποίητα υφαντά της Κρήτης που αντικατοπρίζουν και ένα κομμάτι της παράδοσης από τον τόπο της καταγωγής μου.
  • Το brand «Mad Flax – Sustainable Apparel» έχει Οικολογική φιλοσοφία και υποστηρίζει την βιωσιμότητα και ηθική στην Μόδα, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά όπως ύφασμα από Γάλα, Κάνναβη, Λινό, Organic cotton, Βισκόζη, Μετάξι, Τencel, Βamboo.
  • Η πιο μεγάλη επιτυχία της δράσης της «The Fashion Gate», είναι η πρόσφατη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης Fashion Startups «WORTH PROJECT» , στο οποίο είμαστε αποκλειστικοί Ambassadors στην Ελλάδα και το οποίο μπορεί να ενιχύσει οικονομικά νέους δημιουργούς μέχρι 10.000 ευρώ.
  • Ήδη είναι ανοιχτό το 2ο Οpen call και θα χαρούμε πολύ να ενταχτούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης fashion startups από την Ελλαδα.
  • …συμμετείχα σε Παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ολλανδία, το Startup Bootcamp High Tech XL και με την παρουσίαση του Solar Jacket, ενδύματος που φορτίζει κινητό με την βοήθεια εύκαμπτων φωτοβολταϊκων, κατατάχθηκε η επιχείρησή μου ως μία από τις καλύτερες 20 εταιρίες υψηλής τεχνολογίας Μόδας στον κόσμο.
  • …το 2015 η διεθνής Εκθεση Premiere Vision στο Παρίσι έκανε αναφορά στο έργο μου, ως μία από τις πιο Καινοτόμες Σχεδιάστριες Μόδας Φορέσιμης Τεχνολογίας Πανευρωπαϊκά.
  • Εχουμε ήδη χρησιμοποιήσει φορέσιμη τεχνολογία για την δημιουργία κουστουμιών μουσικού συγκροτήματος, κάποια άλλα ενδύματα έχουν φορεθεί στα Mad Awards και έχουν πραγματοποιηθεί 2 Fashion Shows Wearable Technology στην ΑXDW στην ετήσια επίδειξη της σχολής.
  • Πέρυσι, εκπροσωπήσαμε με επιτυχία 12 Ελληνικά Fashion Brands στην εμπορική έκθεση στην Τσεχία και φέτος τον Αύγουστο επαναλαμβάνουμε την ίδια αποστολή με 10 διαφορετικούς νέους δημιουργούς. Ηδη έχουμε κλείσει συμφωνία με Showroom στο εξωτερικό για την προώθηση των Ελλήνων δημιουργών που εκπροσωπούμε και ευχόμαστε και φέτος η ελληνική μόδα να ξεχωρίσει με την ποιότητα και το design που προσφέρει.
  • Σε ό,τι αφορά το brand Maria Vytinidou, o τελικός μας στόχος είναι η αγορά του Λονδίνου και η παρουσίαση των Συλλογών στην Pure London.

Ευχαριστούμε την Δημοσιογράφο Νάντια Σκεπετάρη και  Ειρήνη Νικολοπούλου για την δημοσίευση του άρθρου στο MADEINGREECE.NEWS

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στον σύνδεσμο εδώ:

Leave a Comment

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr