athensfashionclub.com

orangegrove

Η Game Changer in Swimwear Νίκη Ρήγα, απόφοιτος της “AthensFashionClub”, αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της ελληνικής μόδας

www.athensfashionclub.com / 10 Ιανουαρίου 2019

Είναι νέα, όμορφη, ζωηρή, λαμπερή, έξυπνη και ευρηματική στη δημιουργία συλλογών swimwear με τον σχεδιασμό των δικών της prints

Μία ακόμα σχεδιάστρια που ξεχώρισε με τις δημιουργίες της στο Graduation Fashion Show της Σχολής Μόδας AthensFashionClub, στην 24η Athens Xclusive Designers Week και προβλήθηκε από το Διεθνές Ειδησεογραφικό Πρακτορείο China News.

Η Νίκη Ρήγα είναι απόφοιτος του εξειδικευμένου επαγγελματικού προγράμματος Foundation Swimwear-Resort-Lingerie Design & Production, το οποίο συνίσταται στην σφαιρική και ολοκληρωμένη προσέγγιση που προσφέρει τόσο Σχεδιαστικά όσο και Επιχειρηματικά.

H Μαρία Βυτινίδου, Σχεδιάστρια και Ιδρύτρια της Σχολής Μόδας “AthensFashionClub” αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που η Νίκη κατάφερε να δημιουργήσει μοναδικές συλλογές μαγιό με δικά της prints και να εμπλουτίσει τις συλλογές της με τσάντες και luxury tops για την παραλία δουλεμένα στο ίδιο concept. Δουλεύοντας μαζί με τη Νίκη καταφέραμε να απελευθερώσουμε το ταλέντο της στους δυνατούς συνδυασμούς χρωμάτων και να απογειώσουμε το design αισθητικά. Όταν η Νίκη ήρθε στη σχολή μας ήταν απολύτως συνειδητοποιημένη ότι θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο του μαγιό έτσι ώστε οι συλλογές της να είναι ανταγωνιστικές προς το εξωτερικό. Της εύχομαι κάθε επιτυχία και θα στηρίζω πάντα την προσπάθειά της σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Οι απόφοιτοι του προγράμματος, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των σπουδών τους είναι σε θέση να δημιουργήσουν τις δικές τους συλλογές, αλλά κυρίως να χτίσουν το δικό τους Fashion Brand, αφού αποφοιτούν έχοντας κατανοήσει σε βάθος όλες τις τεχνικές ανάπτυξης μίας επιχείρησης και τα στάδια από την έναρξη της επιχείρησης, την αξία του προϊόντος στην αγορά, το προφίλ του καταναλωτή, τα κανάλια διανομής, την οργάνωση της παραγωγής, την κοστολόγηση, τις στρατηγικές marketing, το στοχευμένο branding και φυσικά όλα αυτά με προσανατολισμό την αγορά της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Βασική στόχευση του προγράμματος Foundation Swimwear-Resort-Lingerie Design & Production είναι η εκμάθηση τεχνικών Σχεδίου Μόδας με εστιασμό στο Σχέδιο Μαγιό, Lingerie & Resort έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να αποτυπώνουν τις ιδέες τους στο χαρτί και να δημιουργήσουν Συλλογή με δική τους ταυτότητα. Η εκπαίδευσή τους ολοκληρώνεται με την παρουσίαση Portfolio που περιλαμβάνει εκτός από τα σχέδια τους όλη την επιχειρηματική μελέτη και την δημιουργία Business Model Canvas για μία επιτυχημένη επιχείρηση Μόδας.

Μεταξύ άλλων, οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στο τεχνικό σχέδιο – Flat, στον σχεδιασμό και την παραγωγή τυπωμάτων, στη δημιουργία πατρόν, αλλά και στη διαδικασία έρευνας και άντλησης έμπνευσης που μπορεί να μετουσιωθεί σε δημιουργία. Το πρόγραμμα αυτό είναι εστιασμένο στην παραγωγή συλλογής σε συνεργασία με τις ειδικές βιοτεχνίες του δικτύου συνεργατών της σχολής. Όλοι οι απόφοιτοι ετοιμάζονται για τη δική τους παραγωγή και την προώθηση των συλλογών τους στο εξωτερικό. Η επιτυχία της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας συνίσταται στο ότι είναι άριστα εκπαιδευμένοι επιχειρηματικά με τη δημιουργία του δικού τους Business Model Canvas.

Η Νίκη Ρήγα ανήκει στην κατηγορία των νέων αυτών δημιουργών που σε μία χώρα που λούζεται καθημερινά σχεδόν από ήλιο εντόπισε την έλλειψη της «παράδοσης» στη δημιουργία μαγιό και θέλησε να βάλει το δικό της λιθαράκι στον χώρο. Ήδη η πρώτη συλλογή είναι τόσο εντυπωσιακή που κέρδισε τις εντυπώσεις στο catwalk της αποφοίτησης, στην 24η AXDW.

Η συλλογή της, “Cage”, χαρακτηρίζεται για τον sportive και συνάμα αισθησιακό χαρακτήρα της. Η φιλοσοφία της οραματίστριας Fashion and Textile Designer Νίκης Ρήγα συνοψίζεται στην εξής φράση: «Τα ρούχα δεν αλλάζουν τον κόσμο, αλλά οι γυναίκες που τα φορούν». Τα μαγιό της εκπέμπουν δυναμισμό και θηλυκότητα.

Το φλογερό κόκκινο δερμάτινο μπουστάκι είναι από τις πιο δυνατές δημιουργίες της, ενώ εξίσου δυναμικό είναι και το ολόσωμο μαύρο μαγιό με τις αισθησιακές διαφάνειες που συνδυάζεται άψογα με ένα δερμάτινο σακίδιο με λεπτομέρειες από plexiglass για το γυμναστήριο ή την παραλία.

Τα μαγιό “Cage” ξεχωρίζουν για τα ιδιαίτερα patterns τους, για τις πιο extreme επιλογές υφασμάτων και φυσικά για τη σωστή εφαρμογή τους, που επιτρέπει σε όλες τις γυναίκες να βρουν αυτό που τους ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπό τους. Αίσθηση προκαλεί και η χρωματική παλέτα που δεν περιορίζεται σε μονοχρωμίες, αλλά διαθέτει συνδυασμούς χρωμάτων, τολμηρούς αλλά πιο ήπιους.

Leave a Comment

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr