athensfashionclub.com

orangegrove

Οι ταλαντούχοι Σχεδιαστές πάνε Πορτογαλία, με την AthensFashionClub!

Mε την υποστήριξη της Πορτογαλικής Πρεσβεία στην Αθήνα και του AICEP Global | Greece, οι απόφοιτοι της AthensFashionClub έδειξαν το ταλέντο τους στην 60η Modstissimo, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση της ιβηρικής Χερσονήσου!

Είκοσι νέοι δημιουργοί, παρουσίασαν τις δημιουργίες τους μέσα από το διεθνές Project «Portuguese Sustainable Fashion by Greek Emerging Designers» που διοργανώθηκε από την Πορτογαλική Πρεσβεία και τη καινοτόμο Σχολή Μόδας AthensFashionClub.

Στο forum της AthensFashionClub παρουσιάστηκαν εξαιρετικές δημιουργίες από αποφοίτους του Μονοετούς τμήματος Σχεδιαστών << Foundation Fashion Design & Production >> Course , οι οποίοι ξεκίνησαν τις σπουδές τους στη μόδα μόλις πριν ένα χρόνο!  Οι σχεδιαστές που συμμετέχουν στο Project είναι από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, καθώς η σχολή παρέχει Online εκπαίδευση μέσω της ειδικά σχεδιασμένης πλατφόρμας από το 2016, πολύ πριν την πανδημία.

Δημητρίου Άννα-Κύπρος

Πάλλα Μαρία-Χανιά

Μανελίδη Χριστίνα-Χανιά

Κουλιέρη Νατάσσα-Χανιά

Κωνσταντινοπούλου Κωνσταντίνα-Πάτρα

Κοκκίνου Μάγδα-Γρεβενά

Κατσιμίχα Σοφία-Αθήνα

Εμμανουηλίδου Έλενα-Αθήνα

Μπερβανάκη Κωνσταντίνα-Αθήνα

Ευγενία Μητροσύλη-Αθήνα

Μητσούρα Νίκη-Αθήνα

Ταξίδου Καλλιόπη-Αθήνα

Σακκάτος Παναγιώτης-Aθήνα

Τόλης Αθανάσιος-Αθήνα

Στάθη Κυριακή-Αθήνα

Σάβτσιουκ Αλμπίνα-Αθήνα

Σεϊτοπούλου Μαρία-Αθήνα

Μπάτη Βασιλική-Αθήνα

Γεωργία Χιώνη-Αθήνα

Θεοδώρου Βασιλική-Αθήνα

Oι συνδυασμοί των υφασμάτων και οι ποιότητές τους ήταν πρωτόγνωρες και για την Ελληνική πραγματικότητα, καθώς για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε φελλός ( εθνικό προϊόν της Πορτογαλίας ) σε μορφή υφάσματος σε 3 διαφορετικές συνθέσεις, από την πιο λεπτή και ελαστική μέχρι και την πιο σταθερή ιδανική για jacket, ενδύματα, τσάντες και υποδήματα. Οι σχεδιαστές εξήντλησαν τη δημιουργικότητα τους και τα έκαναν όλα. Παρουσιάστηκαν, τσάντες σε ιδιαίτερο design, υποδήματα αλλά κυρίως ενδύματα ασυναγώνιστα σε ποιότητα υφάσματος, ραφής και αισθητικής. Οργανικό βαμβάκι και supima cotton, ένα είδος μακρόϊνου βαμβακιού με εξαιρετικές ιδιότητες, κυριαρχούσε στους συνδυασμούς των υφασμάτων. Παράλληλα όμως χρησιμοποιήθηκαν υφάσματα όπως Eco Vero, Tencel, Nettle (ύφασμα από τσουκνίδα ),  merino wool αλλά και ανακυκλωμένος πολυεστέρας της Seaqual Ιnitiative από μπουκάλια νερού που συλλέχθησαν από τις ακτές της Μεσογείου. Ο πρόεδρος της έκθεσης κος Manuel Serrão ήταν εκεί για να συγχαρεί τους σχεδιαστές και να τους ευχηθεί μία λαμπρή καριέρα στη διεθνή σκηνή της μόδας, όπως επίσης και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πορτογαλικής Πρεσβείας στην Αθήνα,ο κος Λωράν Αρμάος.

O σκοπός αυτής τη πρωτοβουλίας ήταν η ανάδειξη ταλαντούχων σχεδιαστών μέσα από την χρήση οικολογικών υφασμάτων Πορτογαλικών εργοστασίων. Είναι γνωστό ότι στην Ελληνική αγορά, υπάρχει έλλειψη προμηθευτών τόσο για τις εταιρίες όσο και για τα αναδυόμενα Fashion Brands που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη Βιώσιμη Μόδα. Τι καλύτερο λοιπόν από τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τη παραγωγή, ώστε οι απόφοιτοι της AthensFashionclub να έχουν το προβάδισμα στην ελεύθερη αγορά μέσα από ένα διεθνές project που δεν σταματά εδώ αλλά μόλις ξεκίνησε;

Η συνέχεια του project αναμένεται ακόμα πιο αξιοσημείωτη καθώς στο άμεσο χρονικό διάστημα έχουν προγραμματιστεί δύο εντυπωσικά Fashion Shows. Το ένα θα πραγματοποιηθεί στην Πρεσβευτική κατοικία της Πορτογαλίας στις 21 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους η Πρέσβυς της Πορτογαλίας στην Ελλάδα κα Helena Paiva και ο Εμπορικός Ακόλουθος κος Λωράν Αρμάος. Η επόμενη επίδειξη Μόδας θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Εβδομάδα Μόδας AXDW.

Eνδιάμεσα, από τις 15-18 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα μπορέσει να δει τις δημιουργίες των σπουδαστών αλλά και να μιλήσει μαζί τους για την εμπειρία τους από τη διεθνή έκθεση Modstissimo,  στην Εμπορική Εκθεση Athens Fashion Trade Show, στο περίπτερο της Σχολής AthensFashionClub.

Η σχεδιάστρια και ιδρύτρια της AthensFashionClub κα Βυτινίδου Μαρία, πιστεύει πως ένα νέο κεφάλαιο μόλις άνοιξε για τους σπουδαστές της σχολής στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ως επικεφαλής του Project αναφέρει χαρακτηριστικά:

<<Μόνο περηφάνια και συγκίνηση αισθάνομαι για όλους τους σπουδαστές μας και την τεράστια προσπάθεια που έκαναν για να βρεθούν στη Διεθνή σκηνή μόδας, την Modtissimo, στην Πορτογαλία. Μέσα σε ένα μήνα, με τη χρήση βιώσιμων υφασμάτων από πορτογάλους κατασκευαστές, σχεδιάστηκαν δημιουργίες υψηλής αισθητικής με διεθνείς προδιαγραφές.

Οι εκπρόσωποι των πορτογαλικών εργοστασίων που χορήγησαν τα υφάσματα δήλωσαν απόλυτη ικανοποίηση με το τελικό αποτέλεσμα  και η σχολή μόδας AthensFashionClub δέχτηκε σημαντικές προτάσεις για συνεργασίες με νέους προμηθευτές βιώσιμων υλικών.

Οι σπουδαστές της σχολής μας είναι ταλαντούχοι και διεκδικούν με την αξία τους διακρίσεις στην διεθνή σκηνή μόδας. Τους εμπιστευτήκαμε και μας έκαναν περήφανους!

Το πιο σημαντικό όμως βήμα για τους νέους δημιουργούς έρχεται πολύ σύντομα για να ολοκληρώσει την ταυτότητα του Project! Aπό τη φετινή χρονιά θα ξεκινήσει ένας νέος Fashion Incubator για φιλόδοξους σχεδιαστές, με την υποστήριξη της Πορτογαλικής Πρεσβείας και με  στόχο την προώθηση Ελλήνων Σχεδιαστών στο εξωτερικό. Η 1η θερμοκοιτίδα Μόδας <<The Fashion Gate>> της AthensFashionClub άνοιξε πριν 5 χρόνια νέους ορίζοντες για ταλαντούχους δημιουργούς και έδωσε το όραμα για είσοδο στις αγορές του εξωτερικού μέσα από διεθνείς εκθέσεις. Τώρα πλέον, η συνεργασία μας με την Πορτογαλική Πρεσβεία δίνει περισσότερα εφόδια στους συμμετέχοντες, καθώς παρέχει άμεση σύνδεση με τα Πορτογαλικά εργοστάσια στο αντικείμενο που εργαζόμαστε εμείς, τη Βιώσιμη Μόδα.

Έχοντας αναλάβει την Γενική Διεύθυνση του Fashion Incubator της Πορτογαλικής Πρεσβειας αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη αλλά και αισιοδοξία ότι οι σπουδαστές μας θα έχουν τη μέγιστη προώθηση αλλά και τις ευκαιρίες για τη ανάδειξη του ταλέντο τους. Στην τόσο ανταγωνιστική αγορά της Βιομηχανίας της Μόδας, αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε! >>

Μείνετε συντονισμένοι στις δράσεις αυτής της καινοτόμου Σχολής Μόδας και ίσως την επόμενη χρονιά να είστε και εσείς στο επίκεντρο των εξελίξεων!

Leave a Comment

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr