athensfashionclub.com

orangegrove

Σοφία Μάμου Luxury Swimwear, το νέο σχεδιαστικό ταλέντο της Σχολής Μόδας AthensFashionClub

www.athensfashionclub.com / 10 Ιανουαρίου 2019

Το ανερχόμενο σχεδιαστικό ταλέντο της Σχολής Μόδας AthensFashionClub, Σοφία Μάμου, κάνει το ντεμπούτο του στο χώρο της μόδας 

Με μία μεγάλη international διάκριση από το Διεθνές Ειδησεογραφικό Πρακτορείο China News η Σοφία Μάμου, Σχεδιάστρια και απόφοιτος της Σχολής Μόδας “AthensFashionClub” ανοίγει τα φτερά της για μία μεγάλη καριέρα στον χώρο.

Η Σοφία έλαμψε με τις δημιουργίες της στο Graduation Fashion Show της Σχολής Μόδας “AthensFashionClub” στην 24η Athens Xclusive Designers Week, το Νοέμβριο του 2018, όπου τα φλας του απεσταλμένου φωτογράφου του πρακτορείου άστραψαν κυριολεκτικά!

Η Σοφία Μάμου ως απόφοιτος του τμήματος Foundation Fashion Design and Production της Σχολής Μόδας AthensFashionClub εκπαίδευτηκε στο σχέδιο μόδας, τη δημιουργία συλλογής και κυρίως στην επιχειρηματικότητα για τη δημιουργία του δικού της brand.

H Μαρία Βυτινίδου, Σχεδιάστρια και Ιδρύτρια της Σχολής Μόδας “AthensFashionClub” αποκάλυψε τις δυσκολίες του εγχειρήματος της Σoφίας κατά τη διάρκεια της παραγωγής. «Τα σχέδια της Σοφίας είχαν από την αρχή αυξημένο βαθμό δυσκολίας, καθώς ήθελε να δώσει την αισθητική της Haute Couture σε μαγιό μαζικής παραγωγής. Ο συνδυασμός τεχνικών ύφανσης πάνω στο μαγιό με σκοπό την αποτύπωση μιας εικόνας υφαντού δίνει μία μοναδικότητα στα σχέδιά της και ταυτόχρονα ανεβάζει το κόστος παραγωγής. Κατόπιν συζήτησης με την Σοφία διαπίστωσα την ωριμότητά της να διαχειριστεί ένα τόσο δύσκολο project και την ενθάρρυνα να συνεχίσει στην παραγωγή με συγκεκριμένα βήματα. Το τελικό αποτέλεσμα μας ικανοποίησε και τις δύο, άλλωστε αυτό ήταν προφανές και από την προβολή που δέχτηκε από το China News. Είμαι σίγουρη για την επιτυχία της στο μέλλον και της εύχομαι η επόμενη πασαρέλα που θα κάνει να είναι στις Κάννες».

Η Σχολή Μόδας “AthensFashionClub” επιδιώκει μέσα από όλα της τα εκπαιδευτικά προγράμματα να προσφέρει τόσο τεχνικές γνώσεις στους σπουδαστές της, αλλά κυρίως να καλλιεργήσει το επιχειρηματικό τους πνεύμα. Για το λόγο αυτό, εκπαιδεύονται σε marketing, branding, business, production, finance με στόχο να δραστηριοποιηθούν άμεσα με ένα δικό τους e-shop ή ατελιέ ή χονδρική στο εξωτερικό.

H συμμετοχή της Σοφίας Μάμου στο Graduation Fashion Show της Σχολής Μόδας “AthensFashionClub”, στην 24η Athens Xclusive Designers Week, αποτέλεσε μία μεγάλη ευκαιρία για την ίδια, για να μπορέσει να παρουσιάσει το σχεδιαστικό της ταλέντο σε ένα κοινό από ειδήμονες στο χώρο της μόδας. Έτσι κέρδισε τα καλύτερα σχόλια για την Swimwear, Ready to Wear συλλογή της για το καλοκαίρι του 2019 με τίτλο “Golden Straw”. Η συλλογή περιλαμβάνει μπικίνι και ολόσωμα μαγιό εμπνευσμένα από την Coco Chanel και την ζωή της. “Ιn order to be irreplaceable one must always be different” ή αλλιώς «Για να είναι κανείς αναντικατάστατος πρέπει να είναι πάντα διαφορετικός», έλεγε η μεγάλη diva της μόδας και σε αυτές τις λέξεις συνοψίζεται και η φιλοσοφία της Σοφίας ως σχεδιάστριας μαγιό.

Η συλλογή της αποτελείται από μία σειρά εκλεπτυσμένων σχεδίων που αναδεικνύουν τη δυναμική και σέξι πλευρά της σχεδιάστριας. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η σχεδιαστική πορεία της ίδιας της Coco Chanel, η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα στη μόδα, δημιουργώντας ψάθινα καπέλα. Η ιδιαίτερη πλέξη τους ήταν το βασικό στοιχείο που επηρέασε τα σχέδια της Σοφίας, με αποτέλεσμα να βλέπουμε μαγιό με πλεκτή υφή και προσθήκη κομψών χρυσών και ξύλινων στοιχείων.

Η πλούσια χρωματική παλέτα σε αποχρώσεις του μπλε, του καφέ, αλλά και του ροζ φέρνουν ήδη το καλοκαίρι στην πόρτα μας, δημιουργώντας προσδοκίες για τις πιο glamorous εμφανίσεις της εποχής.

Η Σοφία είχε από μικρή ηλικία αγάπη για τη μόδα, η οποία μεγαλώνοντας εξελίχθηκε σε πάθος που την οδήγησε στην επαγγελματική της ενασχόληση με το αντικείμενο. Γιατί όμως μαγιό; Πρώτον για να καλύψει ένα κενό που εντόπισε στην αγορά όσον αφορά σε σχέδια που εξέφραζαν την ίδια ως προσωπικότητα και ως σχεδιάστρια και μετέπειτα γιατί το μαγιό αποτελεί μία πρόκληση για τους επαγγελματίες του είδους, αφού είναι ένα από τα πιο απαιτητικά πεδία τόσο από σχεδιαστικής άποψης όσο και από κατασκευαστικής. Η Σοφία είναι μία δημιουργός που λέει ναι στις προκλήσεις, απαντώντας με το ταλέντο της και το όραμά της.

Leave a Comment

Facebook IconYouTube IconTwitter IconΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblrΗ σελίδα μας στο tumblr